Doe mee aan business course The Deal!

News item -

970x404-Treinspoor

Van 20 tot en met 22 mei start er weer een nieuwe editie van business course The Deal. Financiële en juridische studenten gaan dan gedurende drie dagen de strijd met elkaar aan. In een simulatie van één van de meest aansprekende transacties van de laatste jaren adviseren ze als team een geïnteresseerde koper. Floris en Tommy hebben al een kijkje genomen in deze wereld van fusies en overnames. Hoe hebben ze dat ervaren?

Floris Bos, trainee Large Corporates

“Ik heb meegedaan omdat ik me wilde oriënteren bij verschillende banken. Een driedaagse business course is dan een uitgelezen kans om een bedrijf echt goed te leren kennen. Ik vind het belangrijk om zo veel mogelijk mensen te ontmoeten, zodat ik een goede indruk krijg met wie ik straks (eventueel) daadwerkelijk dagelijks op kantoor zit. Tijdens de business course was er een duidelijk onderscheid tussen inhoud en plezier. Overdag is het serieus aan de slag en ’s avonds is er tijd voor gezelligheid. De case zelf is behoorlijk uitgebreid en laat in het kort goed zien hoe een Mergers & Acquisitions proces er ongeveer uitziet. De gehele business course is tot in de puntjes georganiseerd en ik heb drie mooie dagen beleefd. Om een weloverwogen keuze te maken voor een werkgever, heb ik aan verschillende business courses deelgenomen. Uiteindelijk heb ik voor ABN AMRO gekozen omdat ik het een van de beste banken in Nederland vind met veel potentie. Bovendien was de sfeer goed en had ik een goed gevoel bij de mensen die er werken.”

Tommy Poll, trainee Debt Solutions

“Ik had altijd al interesse in de wereld van overnames en volgde op de universiteit ook theoretische vakken daarover. Ik heb met de business course meegedaan om erachter te komen hoe het in de praktijk werkt. Is dit het vakgebied waarin ik wil werken? Als ik er nu op terugkijk, vond ik het heel gaaf om mee te doen. Onze groep heeft de case gewonnen, dat maakt het natuurlijk extra leuk. En zoals dat ook in de ‘echte’ wereld gaat, hoort er bij een overname een diner samen met de klant. Daar heeft ABN AMRO zich aan gehouden, want een maand na de business course zijn we samen met de begeleiders een hapje gaan eten. Die betrokkenheid van managers en medewerkers is voor mij de reden geweest om te solliciteren naar een traineeship bij de bank. Daarnaast kun je je traineeship heel specifiek inrichten en de begeleiding is goed geregeld. Iedereen wil je helpen en medewerkers zijn heel toegankelijk. Dat was echt een eye-opener voor mij, want daar had ik vooraf toch echt een ander beeld bij.”

Wil jij ook meedoen aan business course The Deal? Meld je dan aan voor 3 mei aanstaande.

Share

Read more about

Filter on