Analist Consolidatie - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 04-10-2018
 • Vacancy number: 18047

In het kort

Jij levert de financiële gegevens die de basis vormen voor de management informatie en voor de externe verslaggeving, waaronder het jaarverslag. Een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden. Je werkt hiervoor in het financiële hart van ABN AMRO op de Amsterdamse Zuidas.

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van technologie en regelgeving. Jij ziet hiervan de uitdaging op het gebied van reporting. Als starter bij consolidatie breng jij naast de nodige theoretische kennis over bedrijfseconomie en IFRS ook een frisse blik en een gezonde dosis enthousiasme en energie. Dat past goed bij ons in het team!

Je werk

Vanuit de hele wereld worden er cijfers aangeleverd aan Consolidatie. Jij bent vast aanspreekpunt voor een aantal aanleverende entiteiten van ABN AMRO. Balansen en winst-en verliesrekeningen kennen voor jou geen geheimen. Je analyseert de aangeleverde cijfers en weet de juiste vragen te stellen om te zorgen voor goede maand- kwartaal- en jaarafsluitingen. Je hebt direct contact met veel verschillende stakeholders waardoor de werkzaamheden zeer veelzijdig zijn en je veel kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan de afdelingen Accounting, Controlling, Accounting Policies, Tax en ALM.De markt stelt hoge eisen aan onze rapportages en wij dus ook aan jou. Jij draagt bij aan de continue verbetering van de afdeling en de rapportageketen. Hiervoor ga je op zoek naar antwoorden op allerlei belangrijke vraagstukken op het gebied van finance, rapportages en regelgeving. Als junior heb je ruimte om je in de breedte te ontwikkelen, maar ook om op diverse aandachtsgebieden de diepte in te gaan. Dit kan betekenen dat jij je ontwikkelt tot de nieuwe expert op het gebied van verslaggeving over kredietvoorzieningen, pensioenen of zelfs hedge accounting. Samen ontdekken we waar jouw talent het beste op aansluit.    

Je werkomgeving

Consolidatie is onderdeel van IFRS Reporting binnen Financial Accounting en bestaat uit 13 personen. Binnen dit team krijg je als junior medewerker voldoende kansen om je te ontwikkelen en je kennis over financiële verslaggeving te verdiepen en verbreden. Je werkt in een divers team dat altijd op zoek is naar verbeteringen in onze rapportages en processen. Samen zorgen wij voor een goed eindproduct, ook onder tijdsdruk. Binnen het team dagen we elkaar uit en stimuleren we elkaar om van elkaar te leren. Daarnaast werken wij nauw samen met andere disciplines aan allerlei interessante vraagstukken op het gebied van accounting en reporting.  

Je profiel

In deze continue veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik, nieuwe ideeën en een flinke dosis ambitie. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief op te stellen binnen de organisatie. Na je universitaire opleiding heb jij er zin in om aan de slag te gaan en jezelf verder te ontwikkelen.Vereisten:

 • Je bent analytisch en sterk met cijfers;
 • Je hebt 0 tot 4 jaar werkervaring;
 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur accountancy, bedrijfseconomie of bedrijfskunde en je beschikt over basiskennis IFRS;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel schriftelijk als mondeling.

We bieden

 • Wij bieden je veel ruimte om te groeien. Daarom bieden wij jou het eerste jaar in ieder geval een verdiepende training op het gebied van IFRS, de NIBE Algemene Opleiding Bankbedrijf en een passende training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Daarnaast krijg je een coach op de afdeling die jou begeleid het beste uit jezelf te halen.  
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven, op de afdeling worden diverse activiteiten georganiseerd. Dit jaar is bijvoorbeeld een workshop gegeven over voeding en prestatie, nemen we deel aan vitaliteits- challenges en daarnaast zijn er uiteraard de nodige sociale activiteiten buiten het werk om.
 • Een goed salaris afhankelijk van je werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar, bovenop de hierboven genoemde cursussen.
 • Een OV-jaarabonnement.
 • Een goede pensioenregeling.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Elsbeth Blonk-Jetten, Head of IFRS Reporting: 06 - 303 64 117. We maken graag kennis met je.  
 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies