Assistent Relatiemanager Commercial Banking Clients - Zwolle

Apply
 • Posting Date: 09-07-2019
 • Vacancy number: 21192

In het kort

Samen met de relatiemanager bedien je een klantportefeuille van Commercial Banking Clients in de sector Transport & Logistiek met bedrijven tussen de EUR 10 en 250 miljoen. Samen optimaliseren jullie de resultaten van deze portefeuille en individuele klanten erin, onder meer via deep- en crossselling. Je streven: een duurzame en langetermijnrelatie met onze klanten. Hun belangen staan centraal, maar deze moet je wel zorgvuldig afwegen tegen die van de bank en verschillende betrokken stakeholders.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je belangrijkste verantwoordelijkheid: de klant ondersteunen. Samen met de relatiemanager bedien je zo’n 30-35 klantcomplexen. Met een vinger aan de pols, strategisch meedenkwerk en je kennis van onze producten, bieden jullie hen altijd een oplossing op maat – hoe complex ook.

De relatiemanager met wie je werkt is het eerste aanspreekpunt naar de klant, maar jij bent de spin in het web. Of het nu gaat over nieuwe klanten die aan boord gehaald moeten worden of bestaande klanten met nieuwe/ andere wensen, jij bent de regisseur op de achtergrond, brengt structuur en bent niet schuw om waar nodig ook naar de voorgrond te treden en direct contact te hebben met de klant. Dus aan de ene kant loop je de gaten dicht en aan de andere kant ben je waar nodig commercieel- en sparringspartner voor jouw relatiemanager. In de praktijk betekent dit dat je aanvragen voorbereidt, uitzet en in de gaten blijft houden.

Verder blijf je jouw sectorale portefeuille uitbouwen, onder meer met deep- en crossselling onder bestaande klanten en door nieuwe klanten te acquireren. Binnen je portefeuille houd je klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten; waar nodig stuur je bij. Met interesse volg je de ontwikkelingen binnen de wereld van je portefeuille en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. En je (sectorale) kennis? Die vergroot je actief.

Je werkomgeving

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. Ons servicemodel: persoonlijk contact, langetermijnrelaties en 24/7 digitaal.

Vanuit ons kantoor Zwolle op de Grote Voort ondersteun je klanten in de regio Noord Oost Nederland. Hiervoor is het belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten én collega’s. Vanzelfsprekend ondersteunen we Het Nieuwe Werken en heb je de ruimte om te werken op andere locaties en momenten. Je werkt in een team met veertien andere assistent relatiemanagers. Jij beheert samen met een van de  relatiemanagers van de sector een klantportefeuille. Je raporteert aan de Manager ARM.

Je profiel

Je leeft onze cultuurprincipes en draagt ze uit naar klanten en collega’s: Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in. Je bent klantgericht, gedreven om te vernieuwen en verbeteren, en hebt als ondernemer binnen de bank oog voor commerciële kansen én risico’s. De sector Transport & Logistiek en de klanten hebben voor jou geen geheimen. Je bent een teamspeler en dus bereid om je aan te passen voor de beste teamprestatie. Samenwerken met anderen? Vanzelfsprekend!

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
 

 • MBO / HBO werk- en denkniveau.
 • Commerciële ervaring en klantfocus.
 • Affiniteit met de sector Transport & Logistiek.
 • Structuur aanbrengen gaat je goed af.
 • Leergierig en nieuwsgierig.
 • Bij voorkeur kennis van de visie en strategie van ABN AMRO, specifiek die van Commercial Banking.
 • Bij voorkeur kennis van zakelijke kredietverlening en riskmanagement.
 • Kennis van de kredietsystemen Rapid en KEM is een pré.

We bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
 • Een marktconform bruto jaarsalaris op basis van een 28 tot 32-urige werkweek (in overleg). Inschaling vindt plaats afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen Nederland.
 • Een goede pensioenregeling.


Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan snel op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Muriel van Loenen (Sector Manager ARM) op telefoonnummer 06-25387553 of via mail (muriel.van.loenen@nl.abnamro.com). Iemand spreken in dezelfde rol en in hetzelfde team? Neem dan contact op met Aletta van der Ploeg  (Assistent Relatiemanager) op telefoonnumer  06-55954263. We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies