Associate Director Strategic Partnerships - creëren van diensten en samenwerkingsverbanden - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 08-04-2019
  • Vacancy number: 21150

In het kort

Jij hebt je sporen verdiend op het gebied van dealmaking; het gehele proces van vertalen van strategie/klantwens naar concrete partnership opportunity, zoeken naar partners, designen van business en partnership model, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van de contracten. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Maar samen met een groep van experts. Hierin neem jij de lead. Samenwerken is hierbij de sleutel tot het succes en dus een van je sterke eigenschappen.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Het realiseren van partnerships. Op verschillende domeinen. Dat is de focus van je werk.
Creëren van innovatieve diensten samen met fintechs/bigtechs en partijen in het open banking domein (non-bancair). Maar ook samenwerkingen met partners die ons helpen onze klanten te begeleiden bij verduurzaming. Het zijn zo maar voorbeelden van projecten waar jij je mee bezig houdt. Wat je precies gaat doen? Laten we eens inzoomen op de algemene kenmerken en activiteiten waar zo’n project uit bestaat:

- Vaak ontstaat vanuit de organisatie een strategisch vraagstuk. Met senior management bepaal je de strategische waarde, de make-ally-buy beslissing en de potentie.
- Indien er een ‘go’ is dan zet je je projectorganisatie op waar je leiding aan zult geven.
- Daarna stel je de requirements voor de potentiele partners op. Vervolgens ga je ‘de markt’ in en toets de potentiele partners op deze vereisten (long list => short list). 
- Wanneer de preferred partner is gekozen ga je samen met hen onder andere het business model, business case, partnership design, legal structure uitwerken.
- Zodra dit is vormgegeven starten de commerciële onderhandelingen. En wanneer een akkoord is bereikt voer je samen met het team de due dilligence uit.
- In nauwe samenwerking met Legal stel je het contract op en begin je aan het opstellen van een implementatie- en salesplan.
- Ongoing zullen we alle partnerships op strategisch niveau blijven monitoren zodat we zeker weten dat de belangrijkste kpi’s worden gehaald.

In jouw rol zal je 2-3 trajecten tegelijkertijd aansturen. En afhankelijk van de potentiele partner(s) kent het traject een internationale component. Vaak binnen Europa.

Naast je werkzaamheden in de projecten ben je continue bezig met het ontwikkelen van jezelf, het partnership team en interne stakeholders.

Je werkomgeving

De noodzaak tot het versnellen van digitalisering, innovatie en verduurzaming is binnen de bank breed onderkend. Bij het realiseren hiervan speelt de afdeling Strategic Partnerships & Value Creation een cruciale rol. De kracht van de afdeling is gelegen in de centrale positie. Hierdoor verloopt het partnershipproces uniform en gestructureerd, is er bundeling van kennis en expertise mogelijk en ontstaat er breed inzicht en overzicht in de gehele organisatie.

Samen met senior management bepalen we de prioriteit van het team. Samen met collega’s binnen ABN AMRO en de partners realiseer je de partnerships. Door het aangaan van strategische partnerships versnellen wij de uitvoering hiervan. Vaak realiseren wij trajecten in 6-9 maanden van idee tot implementatie. Je ziet dus snel resultaat van je werk. Wat het extra aantrekkelijk maakt is dat wij werken aan high-impact en innovatieve trajecten.

Met het team van 10 senior professionals delen wij dezelfde passie; het realiseren van digitalisering, innovatie en verduurzaming. Uiteraard werk je niet alleen samen met je team maar vooral ook met collega’s uit de business lines, innovatie labs, agile organisatie en de functions (Finance, Legal, IT, Compliance, Marketing, M&A, Procurement, Risk). Vanwege het strategische belang van de afdeling heeft de Director Strategic Partnerships & Value Creation een positie in het MT Digitalisation en is tevens voorzitter van de Partnership Board. In deze board zitten de Business Line CEO (RvB), CFO en MD Digitalisation. Hier presenteer jij jouw trajecten en legt de investeringsbeslissingen voor.

Je profiel

Jij bent een echte dealmaker met goed gevoel voor wat een succesvol partnership nodig heeft. Je bent in staat om van high-level visie een concreet partnership te realiseren. Strategievorming en projectmanagement. En het hebben van consultancy skills en een meerjarige bankkennis kenmerken jou. Samen resultaten bereiken is waar jij voor staat.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- Wo afgeronde studie en minimaal 10 jaar relevante werkervaring.
- Ervaring met het ontwikkelen van business modellen, business cases en partnership designs (incl. selecteren van potentiele partners en het opstellen van contractuele afspraken).
- Sterk in het structureren van deals en voeren van onderhandelingen.
- Aantoonbare affiniteit met het uitvoeren van due diligence proces en opstellen van waarderingen en doen van equity-investeringen.
- Kennis van innovatieve ontwikkelingen binnen de (zakelijke) bancaire markt.

We bieden

De functie biedt veel vrijheid en ruimte om zelfstandig met je teams de projecten uit te voeren. Je bouwt hiermee aan de versnelling van digitalisering en innovatie binnen ABN AMRO. En ook aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Alle trajecten zijn high-impact en zichtbaar voor senior management. Dit zorgt op termijn voor goede doorgroeimogelijkheden naar andere onderdelen binnen de bank. Uiteraard afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring. Verder krijg je de mogelijkheid je verder te specialiseren binnen het expertisegebied en/of in de breedte van de functie.

Salarisindicatie: Eur. 100k - 107k all-in (bruto salaris + benefit budget) o.b.v. een 40-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een vervoersbudget (Eur. 9.320).

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Floris van Ommeren, Director Strategic Partnerships, 06 1073 3563 of Arthur Bakker, HR Business / Recruitment, 06 5115 2693. We maken graag kennis met je.

 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies