BE - Lending Officer - Brussel

Apply
 • Posting Date: 16-12-2019
 • Vacancy number: 23941
In het kort

Als Lending Officer ben je verantwoordelijk voor de uitbouw van de bestaande kredietportefeuille. Je stelt kredietdossiers samen in nauw overleg met het commercieel netwerk en eventueel de cliënt. Je pragmatische aanpak helpt je om in overleg met de verschillende departementen van de bank de kredietportefeuille verder uit te bouwen.

Je werk
 • Je verzorgt het kredietdossier van A tot Z, zowel voor het verwerken van nieuwe aanvragen, als voor het vernieuwen van bestaande kredieten. Dit alles in nauw overleg met de Relationship Manager en eventueel samen met de cliënt.
 • De bestaande kredietportefeuille wordt door jou, in samenwerking met de Relationship Manager, aan een revisie onderworpen.
 • Je verdedigt de kredietdossiers in het lokale kredietcomité indien nodig.
 • Je bouwt op een continue basis aan een goede samenwerking met het kantorennet.
 • Je voorziet de Relationship Managers van de nodige ondersteuning en zorgt voor voldoende credit policy & risk awareness binnen de kantoren.
 • Je onderzoekt de kredietdossiers, evalueert de risico’s en houdt rekening met de administratieve en financiële normen van de ABN Amro Groep.
Je werkomgeving

ABN AMRO Bank België is gespecialiseerd in Private Banking, Commercial Banking en is marktleider in de Diamantsector. Vanuit het hoofdkantoor in Berchem en kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk bouwen we in België aan een moderne, innovatieve en duurzame bank die altijd dicht bij haar klanten staat. We bieden zowel particulieren als bedrijven innovatieve producten en diensten aan. 

ABN AMRO Bank NV België behoort tot ABN AMRO Bank NV Groep, één van de grootste banken van Nederland. Internationaal hebben we een leidende positie in een aantal gespecialiseerde markten zoals Private Banking, Corporate & Institutional Banking (CIB), Diamond & Jewelry en Wealth Management.

Je profiel
 • Je beschikt over een zeer goede kennis van het Frans, Nederlands en Engels;
 • Je bent zeer analytisch ingesteld;
 • Je werkt nauwgezet en weet deadlines te respecteren;
 • Je hebt sterke commerciële vaardigheden en hebt ervaring met cliëntencontact;
 • Je beschikt over een degelijke kredietervaring (Corporate – Private Banking – Retail);
 • Je hebt bij voorkeur een economische achtergrond door opleiding of ervaring.
We bieden

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen, samen met andere specialisten van wie je veel kunt leren, je job slimmer en efficiënter uitoefenen, met ruimte voor innovatie, in het belang van de klant en de toekomst van de bank.
Je maakt deel uit van een flexibel team van professionele medewerkers die de uitdaging van de complexe en snel veranderende financiële wereld op een moderne, proactieve en innoverende manier tegemoet gaan.
Bij ABN AMRO België staan mensen centraal. Onze klanten, natuurlijk, maar ook onze medewerkers. Naast de ontwikkeling van je talenten via verschillende noodzakelijke/mogelijke opleidingen, hechten we ook veel waarde aan het welzijn van onze mensen. Zo hebben wij een unieke welzijnsprogramma ontwikkeld onder de naam “ABN AMRO Healthy People”. Dit programma ondersteunt en stimuleert via workshops, lezingen en concrete initiatieven stimuleren je lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Uiteraard horen daar een gepast /concurrentieel salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden bij, zoals maaltijdcheques, een ruim verzekeringspakket en de mogelijkheid om flexibel te werken.Meer weten over ABN AMRO als werkgever? Lees er hier alles over!

Interesse?

Voor inlichtingen kan je contact opnemen met Loes De Meirsman ( 09/242.22.81 of loes.de.meirsman@be.abnamro.comWe maken graag kennis met je!