Business Consultant Collections - help jij mee ons incasso proces continu te verbeteren? - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 19-07-2019
  • Vacancy number: 21191
In het kort

Consumentenkrediet is de wereld waar jij je in zal begeven. Incasso of anders gezegd collections wordt jouw domein. Past het kredietproduct nog bij de klant? Is een achterstand tijdelijk of structureel? Is er sprake van een situatie van niet kunnen betalen of niet willen betalen? Dat zijn de vraagstukken die spelen binnen collections.  Binnen het complexe werkveld van compliancy, wet- en regelgeving en beleid vind jij met je team de oplossing. En weet jij met jouw team het collections proces zo in te richten dat zowel het klant- als bankbelang gewaarborgd blijft?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor verbeteringen, ontwikkelingen en implementaties van processen en systemen binnen collections van hypotheken, consumenten- en zakelijke kredieten. Een van de belangrijkste fundamenten van ABN AMRO Retail. De diverse uitdagingen  en vraagstukken spelen zich af binnen het speelveld van compliancy, wet- en regelgeving en beleid. Dit alles met een knipoog naar it applicaties waar jouw oplossingen impact op hebben. De agile/scum manier van werken pas je toe.

Een van de hoofdthema’s voor de komende periode is het vervangen van onze huidige incassopartner, het inrichten van een nieuw krediethuis en onze zorgplicht. Hoe kunnen we voorkomen dat klanten in een kwetsbare situatie terecht komen en hoe zorgen we dat onze kredietverlening passend is en blijft voor de klant. En wat doen we als de klant wel in moeilijkheden komt. Een gezonde afweging maken tussen klantbelang en bankbelang is essentieel. Hier in weet je draagvlak te creëren door jouw stakeholders te verbinden en samen ambities te formuleren. Werk aan de winkel dus. Welk thema je straks oppakt hangt af van je specifieke talenten en persoonlijke interesses. Duurzame kredietverlening realiseren is het uiteindelijke doel.

Je werkomgeving

Je maakt deel uit van het ‘grid’ Consumer Credits. Met meer dan 100 collega’s werk je dagelijks aan het verbeteren en realiseren van een goed gesorteerd fysiek en online warenhuis met standaard- en maatwerkkredietproducten voor de particuliere markt. In essentie is dat wat we doen. Maar wel met enorme portefeuilles en de verantwoordelijkheid voor een p&l met zeer serieuze getallen. Belangrijk dus om in al deze ontwikkelingen te borgen dat we verantwoord kredieten blijven verstrekken, voor de klant. En ook belangrijk dat we actuele en potentiële risico’s blijven herkennen en monitoren die deze nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen Het is de taak van de Business Consultant om proactief deze risico’s te identificeren, met nieuwe ideeën te maken en allerlei vraagstukken die er op ons afkomen op te lossen. Zo houden we onze producten en diensten relevant en van hoge kwaliteit, ook  in een roerige tijd van disruptieve verschuivingen van fysiek naar online.

Je profiel

Denken en doen is op jou van toepassing. Proactief, snel van begrip, de handen uit de mouwen willen steken. Oog voor  details . En dan weer vanuit een strategisch oogpunt zaken bekijken. Dat alles ben jij. Maar ook communicatief en organisatorisch sterk. Je weet diverse stakeholders te managen en je bent organisatiesensitief. Belangrijk is dat je logisch en innovatief denkt, niet snel opgeeft. Bij alles wat je doet bedenk je dat onze klant centraal staat en dat we een evenwichtig risicobeleid nastreven.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- Een afgeronde hbo+ of wo (bedrijfseconomie, finance, accountancy, bedrijfskunde of it) opleiding.
- Affiniteit met kredieten, hypotheken, credit risk en/of debiteurenbeheer vinden wij belangrijk.
- Informatie overtuigend op anderen over kunnen brengen is essentieel om succesvol te zijn in deze rol.
- Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen. Weet plannen om te zetten in executie.
- Relevante wet- en regelgeving kan je vertalen naar beleid en impact op processen en systemen.
- Je omarmt de agile werkwijze.

We bieden

Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en/of je te ontwikkelen in de breedte van de functie: van het schrijven van beleid, license-to-operate werkzaamheden tot het betrokken zijn bij het ontwikkelen en beheren van een nieuw product. Binnen jouw expertise zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken in Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en we verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Mark Riethorst, Sr Business Expert / Grid Consumer Credits, 06 1927 3769 of Marcel van Vark, Product Owner, 06 51478151. We maken graag kennis met je.