Business Expert Risk - met focus op beleid - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 08-01-2020
 • Vacancy number: 22735
In het kort

Om klanten continu toegevoegde waarde te bieden, beheren en verbeteren we onze bestaande producten en diensten zorgvuldig. Denk jij met jouw kredietkennis en analyse-vaardigheden hier zichtbaar aan bij te kunnen dragen? Krijg jij energie van het werken in een team gericht op een sterk veranderende markt? Wil jij bijdragen aan innovatieve risk management processen?

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Jij bent regisseur van jouw eigen succes! Wacht niet en kom ons jouw verhaal vertellen. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Business Expert Risk, binnen het per 1 september opgestarte Risk Management Centre of Expertise heb je verschillende gezichten. Om te beginnen krijg je een belangrijke rol bij de opbouw van ons Centre of Expertise (CoE). Verder kun je jouw expertise inzetten om bijvoorbeeld:

- kredietrisico’s in de standaard of maatwerk kredietportefeuille te beoordelen. En om conclusies te verbinden aan je bevindingen, waarbij de klant als uitgangspunt wordt genomen en we een evenwichtig risicobeleid hanteren.

- vraagstukken rondom het gebruik van krediet risico data en hieraan gerelateerde wijzigingen op basis van in- en externe ontwikkelingen waarbij analyse van kwantitatieve en kwalitatieve aard moeten worden uitgevoerd.

- in- en externe ontwikkelingen te onderzoeken om met een strategisch advies te komen waarin een duurzame risk-reward verhouding binnen de risk appetite van de portefeuille centraal staat.

- vraagstukken rondom de zorgplicht van de standaard- en maatwerkkredietproducten voor de particuliere markt en (toekomstige) wijzigingen in wet- en regelgeving om te zetten in beleid

- een viertal grote change programma’s tot een succes te maken waarbij de continuïteit van risk management processen gegarandeerd moet blijven (programma’s zijn: wijzigen van de default definitie, verandering van incasso partner, overgang van een portefeuille naar een dochter en een fundamentele verbetering van het modellen landschap)

Afhankelijk van je niveau zul je meer verantwoordelijkheden krijgen op het vlak van inhoud, stakeholder management en coaching.

In de volle breedte houd je je op de hoogte van ontwikkelingen in de markt, relevante wet- en regelgeving, modellen, processen en systemen. Pionieren en werk aan de winkel dus! Welk thema je straks oppakt hangt af van je specifieke talenten en persoonlijke interesses.

Een duurzame kredietverlening realiseren is het uiteindelijk doel. Hierbij werk je samen op een agile werkwijze aan de Risk Management back log en de back logs van andere teams. Een geweldige uitdaging gezien het complexe en voor de bank zo belangrijke product Kredieten.

Je werkomgeving

Je maakt deel uit van Consumer Credits waaronder het Risk CoE valt. Met meer dan 100 collega’s werk je dagelijks aan het verbeteren en realiseren van een goed gesorteerd fysiek en online warenhuis met standaard- en maatwerkkredietproducten voor de particuliere markt. Deze dekt een enorme portefeuille en zijn wij als Consumers Credit verantwoordelijk voor een aanzienlijke P&L Voor Consumer Credit is het dus belangrijk om de verschillende ontwikkelingen te borgen en dat we verantwoord kredieten blijven verstrekken, voor de klant. Belangrijk onderdeel hiervan is actuele en potentiële risico’s blijven herkennen en monitoren die nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen. Het is de taak van een Business Expert Risk om proactief deze risico’s te identificeren en te laten onderbouwen met data-analyses. Zo houden we onze producten en diensten relevant en van hoge kwaliteit, ook al zitten we in een roerige tijd van disruptieve verschuivingen van fysiek naar online.

Je profiel

Jij bent een analytisch persoon die graag zijn tanden zet in complexe vraagstukken en die conclusies combineert met concrete oplossingen. Een combinatie van denken en doen. Je bent analytisch en weet uitkomsten te vertalen in duidelijke, concrete en haalbare plannen. Je weet diverse stakeholders te overtuigen en je bent organisatiesensitief.

Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen.

Belangrijk is dat je logisch en innovatief denkt, niet snel opgeeft en kunt omgaan met de druk die miljardenportefeuilles met zich meebrengen. Bij alles wat je doet bedenk je dat onze klant centraal staat en dat we een evenwichtig risicobeleid nastreven.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je hebt een WO werk en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare kredietkennis
 • Je hebt kennis van risicomanagement en kredietrisicoanalyse
 • Je hebt kennis van Econometrie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
 • Je kan relevante conclusies verbinden aan je analyses
 • Je bent bekend met Basel modellen, voorzieningen modellen en IFRS wetgeving
 • Je omarmt de agile werkwijze
 • Je bent gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van EUR 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Sjouke Kuindersma 0615699929 of Arthur Bakker, 06-51152693. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies