Consultant Learning & Development / Resourcing Consultant - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 06-11-2019
  • Vacancy number: 23231
In het kort

Heb jij een visie op hoe we de beste talenten moeten aantrekken en selecteren voor onze bankkantoren? Weet jij hoe en wie we moeten selecteren om onze strategische doelen te bereiken? En heb jij een visie op hoe we deze talenten kunnen binden en boeien? Kom dat het Center of Expertise Resourcing, Learning & Development versterken! Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jouw focus? Jij zet een resourcingproces neer dat voor een optimale personele bezetting bij Personal Banking zorgt. In overleg met je stakeholders verbeter je continu de journey van onze nieuwe collega’s en je bewaakt en optimaliseert het resourcing proces. Je geeft stakeholders gevraagd en ongevraagd advies over de rol die zij in de journey van nieuwe collega’s spelen en in het resourcing proces. Je bent eerste aanspreekpunt voor stakeholders, zoals onze interne klanten, uitzendbureaus en detacheringspartijen. Je spreekt zowel interne als externe stakeholders aan op hun verantwoordelijkheden en zorgt dat je voldoende kwalitatieve en kwantitatieve informatie hebt om dit te doen. Je bent hét gezicht van Resourcing binnen Personal Banking. Je coacht collega’s in het selecteren op de juiste competenties, zodat het zoekprofiel eenduidig wordt toegepast. Op piekmomenten spring je bij in de selectie van nieuwe medewerkers. Je realiseert een toekomstvisie, identificeert kansen en mogelijke kostenbesparingen en bent op de hoogte van (nieuwe) wet- en regelgeving, alles met als doel om nu en in de toekomst een optimale bezetting te realiseren binnen Personal Banking!

Je werkomgeving

Het Center of Expertise Resourcing, Learning & Development (CoE R,L&D) is hét kenniscentrum ten aanzien van het selecteren, aannemen, onboarden en ontwikkelen van medewerkers binnen Personal Banking. Personal Banking is zelforganiserend en vacatures worden door het CoE R,L&D, in overleg met de lokale Multi Discplinaire Teams (MDT’s), ingevuld. De werving van nieuwe medewerkers vindt vooral via externe leveranciers (uitzendbureaus en contractors) plaats. De focus van Resourcing ligt op dit moment bij Dagelijkse Bankzaken. Hoofddoel voor jou wordt om dit naar heel Personal Banking uit te breiden. Je zal deel uitmaken van een zelforganiserend team van 8-10 collega’s. De standplaats van het team is Amsterdam (Foppingadreef), maar je zult ook een deel van je werktijd op locaties door het hele land zijn.

Je profiel

Je hebt een visie op het aantrekken, selecteren, binden en boeien van talenten en bent in staat om deze om te zetten naar de praktijk. Je bent resultaatgericht en ondernemend en bent gericht op het leveren kwaliteit. Je bent een sterke netwerker en beweegt je soepel door alle lagen van de organisatie. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:
-
Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau
- Ervaring als consultant en/of adviseur op het gebied van werving- en selectieprocessen
- Gedegen kennis van de arbeidsmarkt, contractmanagement, arbeidsrecht, ABU en relevante wet- en regelgeving
- Aantoonbare ervaring met commerciële onderhandelingen, het toepassen van werving- en selectiemethoden en interviews- en gesprekstechnieken, bijvoorbeeld als intercedent
- Je hebt projectmanagement ervaring, ervaring met scrum/agile manier van werken is een pre
- Je bent een teamspeler, een netwerker en bent organisatiesensitief
- Uiteraard ben je zeer zelfstandig, stressbestendig en besluitvaardig
- Communicatief vaardig in het Nederlands (mondeling en schriftelijk)

We bieden

Een zelfstandige functie binnen een professioneel team die sámen de klus klaren.
Alle ruimte om jouw expertise verder te ontwikkelen en toe te passen binnen een organisatie.
Een job waarin je wezenlijke impact hebt op de toekomst van Personal Banking en ons werkgevers imago.
Een eigentijdse werkomgeving die de mogelijkheid biedt om je werk in te delen zoals je zelf wilt en de mogelijkheid om deels thuis te werken.
Werken in een zelf organiserend team met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen ideeën.

Salarisindicatie: EUR 55k - 66k all-in, o.b.v. een 36-urige werkweek.

Interesse?

Ben jij onze nieuwe Consultant Learning & Development? Dan horen we graag van je! Reageer nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Gijs Waterschoot, Skill lead strategie en performance Personal Banking, 06 1004 0778.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies