Corporate Governance Officer - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 19-12-2019
  • Vacancy number: 23381
In het kort

Lijkt het je leuk om zorg te dragen voor de gehele end-to-end vergadercyclus van de Executive Board, de Executive Committee en de Raad van Commissarissen? Lijkt het je bovendien leuk om verantwoordelijk te zijn voor andere projecten op het gebied van corporate governance? Beweeg je je gemakkelijk binnen de organisatie en houd je ervan om contacten te onderhouden met diverse stakeholders binnen en buiten de organisatie? Dit is je kans!

Je werk

Als Corporate Governance Officer zorg je voor een optimaal verloop van de vergaderingen. Dit betekent dat je de agenda voorbereidt, de coördinatie van vergaderstukken verzorgt, als notulist aanwezig bent bij de vergaderingen en vervolgens de uitvoering van acties en besluiten uitzet en monitort. Je adviseert bij het proces ten aanzien van de agenda items en schakelt, zo nodig, inhoudelijke expertise in. Het onderhouden van contacten met interne en externe stakeholders is een belangrijk onderdeel van je werk. Zo werk je nauw samen met de business managers van de verschillende ExBo en ExCo leden en neem je waar nodig deel aan meetings met onder andere het Ministerie van Financiën en de ECB. Daarnaast werk je met je collega’s van het Corporate Office ook aan corporate governance projecten. Je hebt een kritische blik en streeft er voortdurend naar om de bestaande processen verder te optimaliseren.

Je werkomgeving

Het Corporate Office ondersteunt de hoogste vennootschappelijke organen en alle medezeggenschapsraden van ABN AMRO bij de uitoefening van hun taken en verantwoordelijkheden. Dit vraagt van de medewerkers autonomie, ondernemerschap en de wil tot samenwerken teneinde gezamenlijk de doelstellingen van het Corporate Office te bereiken. Bovendien is een hoge mate van integriteit en discretie nodig, aangezien je in een omgeving werkt waar veel informatie als zeer vertrouwelijk kan worden beschouwd.

Je profiel

We zijn op zoek naar een gemotiveerde, leergierige, innovatieve en authentieke collega.Profiel:

  • Universitaire opleiding; bij voorkeur een master of post doctorale opleiding op het gebied van rechten, bedrijfskunde, bestuurskunde of een equivalente relevante opleiding
  • Meer dan 4 jaar relevante werkervaring
  • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift
  • Relevante ervaring op het gebied van corporate governance en processen op bestuursniveau
  • Bij voorkeur kennis van de processen, visie, strategie, structuur en organisatie van ABN AMRO
  • Kennis van wet- en regelgeving die betrekking heeft op corporate governance
We bieden

Een veelzijdige en afwisselende functie in een zeer interessante en dynamische werkomgeving. Gezien de centrale rol die het Corporate Office speelt, doe je op hoog corporate niveau een brede kennis op van de bank. Je werkt samen met een diverse groep professionals met een enorme drive en hoge mate van flexibiliteit. Daarnaast is er volop aandacht voor jouw ontwikkeling, zowel persoonlijk als inhoudelijk. Je bent onderdeel van een team dat samen de klus klaart.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Frank Aanstoot (06 18438664).