Credit Risk Specialist III (200132) - Utrecht

Apply
 • Posting Date: 17-07-2019
 • Vacancy number: 22050
In het kort

ABN AMRO Asset Based Finance ("ABF") wil voor haar klanten waarde maximaliseren dankzij haar Asset expertise.  Op basis hiervan willen wij in Nederland markleider zijn en willen we tot de snelste groeiers behoren in Noordwest Europa.ABF is actief in 5 Europese landen (Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland) en heeft de ambitie om haar positie in het buitenland verder te vergroten. Dit gebeurt in een wereld die sneller dan ooit verandert. Nieuwe concurrenten in de fintech hoek, nieuwe as-a-service concepten en compleet nieuwe producten die bestaande standaarden naar de prullenbak verwijzen. Dit zijn zomaar zaken die het speelveld van ABF veranderen en waar ABF een antwoord op moet vinden of sterker nog, op vooruit wil lopen. Jouw ideeën & jouw initiatieven zijn hierbij cruciaal om onze strategie te kunnen realiseren.Wil jij meebouwen aan een toonaangevende West Europese Asset Based Financier? Hou je van vernieuwing, afwisseling, uitdaging en ben je een teamplayer? Kom dan ons team versterken!Voor de afdeling Credit Riskmanagement binnen de divisie Risk van ABF zoeken wij Credit Risk Specialisten op meerdere niveaus. Binnen de afdeling kennen we een grote diversiteit aan focusgebieden zoals Internationale deals, Structured finance transacties, Vendor Lease en Asset-Sector dedication. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse innovatieve ontwikkelingen en verdienmodellen, waarbij Credit Risk een cruciale rol speelt om ook deze klanten op een verantwoorde manier te kunnen bedienen.Voel jij je aangetrokken tot deze uitdagende omgeving en denk jij dat je het in je hebt om succesvol te zijn in deze functie? Vertel ons dan jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je werkt vanuit de drive om onze klanten een optimale financieringsoplossing te bieden en daarmee diens groeiambities te ondersteunen, maar wel met oog voor het risicoprofiel van ABN AMRO. Jij bepaalt hoe ver we willen en kunnen gaan.Je dagelijkse werk bestaat uit;

 • Het analyseren, advies formuleren en fiatteren van de door Sales ingediende kredietvoorstellen binnen de richtlijnen van het krediet- en acceptatiebeleid gericht op de verlening van diverse financieringsproducten tegen een voor ABF acceptabel risico.
 • Deelname aan voorbesprekingen; het adviseren van accountmanagers en/of klanten over aspecten en mogelijkheden van Asset Based financieren.
 • Deelname aan sector overleggen waarin proactief kennis wordt gedeeld en sector specifiek beleid wordt geformaliseerd en waarbij de expertise ingezet wordt om Sales te helpen haar acquisitieplannen te verwezenlijken.
 • Deelnemen aan product ontwikkeling, innovatieve experimenten, strategische initiatieven en andere activiteiten die onze klantpropositie verder verbeteren.  
 • Het evenwicht tussen risico en omzet goed in het oog houden.

Je werkt minimaal drie dagen op ons kantoor in Utrecht; daar zitten de stakeholders, wordt kennis gedeeld en worden innovaties besproken. Face-to-face contact werkt altijd beter dan email, dus elkaar opzoeken over een deal verbeterd meestal de kwaliteit van het besluit. Ook goed om te weten; of een deal doorgaat, wordt soms in een paar uur beslist. Als iets niet tot morgen of maandag kan wachten, moet je dus even door.

Je werkomgeving

Bij ABF zetten we onze asset kennis, asset kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.Het Nederlandse Credit Risk Management team bestaat uit ca. 17 bevlogen professionals die vanuit hun deskundigheid en kennis hun werkzaamheden uitvoeren. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met onze asset experts, legal advisors en sales collega’s op. Betrokkenheid en teamspirit zijn belangrijke kenmerken, naast nieuwsgierigheid en executiekracht. Naast persoonlijke ontwikkeling vinden we het ook belangrijk om elkaar beter te maken. Hier voelen we ons samen verantwoordelijk voor; wij vragen elkaar om hulp en feedback en zoeken voor specifieke ontwikkelvragen een coach op die ons daarbij het beste kan helpen.Wij zijn onderdeel van de Internationale ABF Credit Risk community, waarbij wij nadrukkelijk capaciteit, best practices, standaardisatie en ontwikkeling van beleid met onze collega’s in andere landen delen.

Je profiel

Afhankelijk van het functie niveau voldoe je aan onderstaand profiel:

 • Diploma op HBO/WO niveau (Bedrijfseconomie); kennis van bedrijfsvoering en marktanalyse, financiële verslaglegging van ondernemingen, juridisch fiscale begrippen en wet- en regelgeving gerelateerd aan de (internationale) financiële dienstverlening op kredietgebied.
 • Relevante opleidingen m.b.t. Zakelijke Kredietverlening, resulterend in kennis van de financiële analyse, kredietrisico analyse technieken, acquisistion finance, syndications, treasury, evaluatie van de cash flow projecties en van business modellen en de waardering van activa.
 • Brede interesse in economische en maatschappelijke ontwikkelingen en de impact ervan kunnen vertalen naar de business risks van onze klanten.
 • Diepgaande kennis van lease- en commercial finance financieringsproducten.
 • Uitstekende analytisch vaardigheden
 • Internationale ervaring is een pré
 • Ervaring in de zakelijke kredietverlening
 • Uitstekende kennis van de Engelse taal, kennis van Duits en/of Frans is een pré
 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Zowel zelfstandig- als in teamverband kunnen werken
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Joris Schenk op 06 - 28 53 97 48. We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies