Credit Risk Manager (Junior) - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 09-10-2019
  • Vacancy number: 22273
In het kort

Je bent onderdeel van het Business Control Credit Risk team en medeverantwoordelijk voor het (eerste lijns) credit risk management voor Commercial Banking. Je hebt een adviserende rol en verzorgt het inzicht in de actuele krediet portefeuille voor het senior management. Dit inzicht verkrijg je in nauwe samenwerking met de afdeling Client Analytics en andere stakeholders, zoals Finance en Risk. Naast het geven van inzicht in de portefeuilles per sector en/of sectorteam, ben je ook medeverantwoordelijk voor het bewaken van de integrale krediet portefeuille voor het MT Commercial Banking. Je werkt op zowel tactisch als operationeel niveau. 

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent medeverantwoordelijk voor het vormgeven van een effectieve en efficiënte ‘first line of defense’ voor Commercial Banking binnen het ‘three lines of defense’ model op het gebied van credit risk, enterprise risk, model risk en data quality. Namens Commercial Banking ben je medeverantwoordelijk voor de bijdragen aan de diverse door Central Risk Management geleide risk processen zoals oa. stresstesting, model reviews (LGD; PD, EC) en risk appetite definiëring. Alles met als doel het adequaat managen van de krediet risico’s om zo de kwaliteit van de portefeuille en reputatie van Commercial Banking te bewaken en verder te verbeteren. Je houdt hierbij rekening met het klantbelang en risico’s voor de bank, gericht op het optimaliseren van de performance van de Commercial Banking organisatie.

Je werkomgeving

Je standplaats is de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten.

Je maakt onderdeel uit van het Business Control Credit Risk  team, dat bestaat uit ongeveer 10 (Senior) Credit Risk Managers. Jij creëert samen met hen de sfeer! Je rapporteert aan de Manager Credit Risk.

Je profiel

Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je hebt oog voor risico´s en de benodigde controlemechanismen. Hierbij ben je creatief en bedenk je controlemethodes die zowel effectief als commercieel aanvaardbaar zijn. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en “I am team” is iets wat je drijft. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.  

Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:
 •    Hbo-werk- en denkniveau; 
•    Minimaal 2 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening;
•    Je hebt kennis van de ABN AMRO visie en strategie en Commercial Banking organisatie in het bijzonder;
•    Diepgaande kennis van zakelijke producten en diensten;
•    Je hebt kennis van en ervaring met credit risk componenten zoals LGD, PD, RARORAC, etc;
•    Je bent in staat om deze materie te bespreken met beleidsmakers op senior niveau in de risk management organisatie en met externe Toezichthouders.
•    Je hebt kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied;
•    Je hebt kennis van klantbehoeften, economische- en marktontwikkelingen, management informatie en veranderingsprocessen;
•    Je hebt kennis van en ervaring met het analyseren en interpreteren van externe regelgeving van wet- en regelgevers in de jurisdicties waar Commercial Banking actief is;
•    Je hebt kennis van kredieten, kredietrisico’s en portefeuille management.

We bieden

Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan Commercial Banking. We bieden je veel vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur 

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan horen we graag van je! Reageer nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Evrard Beerepoot, Directeur Financial Risk (0682541938) We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies