Data Scientist Client Analytics - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 27-01-2020
  • Vacancy number: 23537
In het kort

Je bent onderdeel van het Client Analytics team en werkt zowel voor Commercial Banking als Corporate & Institutional Banking (CB en CIB). Als Data Scientist ben je specialist op het gebied van Advanced Analytics en houd je je bezig met het analyseren van data om trends en mogelijk afwijkingen te ontdekken en kunnen verklaren. Je inventariseert de behoeften en beantwoordt concrete vragen vanuit de business. Je durft kritische vragen te stellen als dat nodig is en komt proactief met voorstellen. Verder houd je je bezig met het ontwikkelen van verklarende of voorspellende modellen die het management in staat stellen om op factbased basis tot besluiten te komen en de business ondersteunen bij het herkennen van commerciële kansen.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van het gebruik van Advanced Analytics toepassingen. Je komt proactief met ideeën om zoveel mogelijk waardevolle informatie uit de beschikbare data te halen en weet anderen hierin mee te nemen. Je inventariseert de behoefte aan analyses, adviseert over de verschillende mogelijkheden en challenget daar waar nodig. Je voert de analyses uit en geeft een toelichting op de gepresenteerde resultaten. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met onze stakeholders. Je houdt hierbij rekening met het klantbelang en risico’s voor de bank, gericht op de optimalisatie van de performance van CB en CIB.

Je werkomgeving

Je maakt onderdeel uit van het Client Analytics. Het team bestaat uit meer dan 30 data analisten en scientisten. De afdeling werkt vanaf de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam en ondersteunt de invulling van Het Nieuwe Werken volledig (locatie en tijd ongebonden). Uiteraard worden daarvoor concrete resultaatafspraken gemaakt die bijdragen aan een optimale invulling van het Nieuwe Werken. Jij creëert samen met je team de sfeer!

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

Vereist

  • WO-werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding Wiskunde, (Technische) Natuurkunde, Econometrie of Bedrijfskundige Informatica;
  • Kennis van data analyse technieken, statistisch modelleren en machine learning, zowel de theorie als praktische toepassing daarvan;
  • Kennis van en ervaring met Big Data ecosystemen o.a. Hadoop, SPARK, Map Reduce, Hive, Pig, HBase, parallel computing methodieken (algoritmen) m.b.v. Hadoop;
  • Kennis en ervaring met Azure en Python;
  • Kennis en ervaring met verschillende vormen van data-visualisatie;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift.
We bieden

In ons team werk je constant aan jouw eigen ontwikkeling en lever je een belangrijke bijdrage aan Corporate Banking. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en veel ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO CAO die uit aantrekkelijke employee benefits bestaat. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan horen we graag van je! Reageer nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Edwin Flenter, Directeur Client Analytics (edwin.flenter@nl.abnamro.com). We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies