Database Marketing Specialist (Amsterdam) - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 29-04-2019
 • Vacancy number: 13245

Weet jij met slimme data onze exclusieve klantgroep te bereiken, boeien en binden?

Het is onze ambitie een toonaangevende en eigentijdse private bank te zijn met tevreden klanten en duurzame groei. En dat betekent dat we altijd in beweging zijn. Om richting en invulling te geven aan nieuwe ontwikkelingen zoeken we versterking in ons marketingteam. Ben jij die gedreven Database Marketing Specialist die met slimme dataselecties onze exclusieve diensten bij de juiste private banking relaties onder de aandacht weet te brengen? Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Waar staan wij voor?

Het is onze missie onze klanten ‘altijd waardevol persoonlijk contact’ te bieden. Om hen te overtuigen van onze (online) services hanteren wij een omnichannel benadering. Hierbij vinden we het belangrijk steeds persoonlijk en relevant te zijn. We onderscheiden ons met onze expertise en maatwerkoplossingen. Via een dialoog met onze specialisten genereren wij leads bij bestaande en potentiële klanten. Slimme data zijn de sleutel voor succes. Het stelt ons in staat onze kennis van de private banking markt te vergroten en relevante waardeproposities te ontwikkelen voor onze klanten.

Hoe ziet je werk eruit?

Je werkt in het kenniscentrum van de private bank op het gebied van markt- en klantinzichten, klantdata, CRM en klantselectie. Je verzamelt, analyseert en distribueert relevante informatie als voeding voor fact-based marketing. Ook zet je jouw expertise in voor pro-actieve optimalisaties in de identificatie van kansen en aanleidingen. Om de doeltreffendheid en kwaliteit van marketingcampagnes te optimaliseren maak je slimme combinaties van klantgedrag, kanaalkeuze en timing binnen selecties. Ook challenge je marketeers op het behalen van de campagnedoelstelling. Bij alle aanpassingen die je voorstelt geef je inzicht in de impact, ben je een gelijkwaardig sparringpartner voor de business en weet je de vertaalslag te maken van en naar de techniek. Je bent verantwoordelijk voor een tijdige, volledige en foutloze oplevering van mailbestanden, queries en klantselecties. Je werkt vanuit klantbehoeften en bewaakt dat het klantbelang steeds centraal staat. Het op een uniforme en reconstrueerbare wijze adviseren van onze klanten staat aan de basis van onze dienstverlening. Op basis van periodiek geactualiseerde klantbehoeften en -situaties zie je erop toe dat deze adviezen relevant en passend zijn.

Wie ben jij?

Voor jou kunnen data niet ‘big’ genoeg zijn. Je bent een analytische en resultaatgerichte databasemarketeer die energie krijgt van werken in een complexe en dynamische omgeving. Je bent een echte onderzoeker die steeds grondig op zoek gaat naar het waarom achter de vraag. Ook neem je de dingen niet zo maar voor waar aan. Je wilt feiten zien, de inzichten boven tafel hebben en kijkt altijd hoe het nog slimmer, scherper of beter kan. Hoewel je je eindeloos kunt verliezen in de analyse van data of het maken van selecties vind je de interactie met collega’s net zo belangrijk. Je bent graag de spin-in-het-web en in staat om zowel complexe data-analyses te kunnen vertalen naar concrete toepasbare businessdoelstellingen, maar tegelijkertijd kun je met IT om tafel om verbeterslagen te maken of data-issues uit te leggen. Juist door de krachten te bundelen zijn grote optimalisaties mogelijk. Als dat in de praktijk inderdaad tot goede resultaten of conversies leidt, ben je extra gemotiveerd om dit de volgende keer te overtreffen. Het draait immers allemaal om tevreden klanten. De ontwikkelingen in jouw vakgebied volg je op de voet. Ook verdiep je je in de nieuwkomers op de markt die hun online dienstverlening vanaf het eerste uur op de kracht van data baseren. Jouw antenne staat altijd aan. Ook als het gaat om het opbouwen van een intern netwerk en het tijdig meenemen van belangrijke stakeholders.Check je profiel

 • Afgeronde bij voorkeur kwantitatieve HBO of WO-studie
 • Ervaring in een complexe, data-driven (marketing)organisatie
 • Kennis van en ervaring met SQL en CI tooling (bij voorkeur SAS CI Studio/Enterprise/Guide/Miner)
 • Je neemt verantwoordelijkheid, organiseert je eigen werk en toont initiatief
 • Experimenteren en testen met data zit in jouw DNA
 • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig
 • Drive om te vernieuwen en meerdere analysetechnieken toe te passen
 • Bekend met de producten, diensten en distributiekanalen binnen de bancaire wereld
 • Je werkt graag in een multidisciplinair team en schakelt gemakkelijk met een diversiteit aan mensen en rollen

Wie zijn wij?

ABN AMRO MeesPierson is de Private Bank van ABN AMRO die vermogende particulieren bedient met een vrij belegbaar vermogen vanaf 500/k. In deze markt zijn wij de onbetwiste marktleider van Nederland. De afdeling Marketing NL is binnen de private bank verantwoordelijk voor de private banking formule in Nederland en de online en offline vertaling daarvan. Je komt te werken in het marketingteam van ABN AMRO MeesPierson (circa16 FTE), onderdeel van Marketing & Directe Kanalen (circa 25 FTE). Het team heeft een cruciale rol bij het versnellen van de digitalisering binnen de private bank.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Solliciteren of meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Ferdinand Parijs, Head of Marketing Private Banking Nederland op 06 – 51 47 93 18 of stuur een mail naar ferdinand.parijs@nl.abnamro.com. Wij maken graag kennis met je. 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies