Digital Risk & Compliance Expert - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 25-03-2019
  • Vacancy number: 20988

In het kort

Als Digital Risk & Compliance Expert zorg jij samen met jouw team dat Customer and Digital Experience (CDX) - de afdeling die verantwoordelijk is voor de digitale winkel (website, internetbankieren, online marketing en onze apps) - in control is met betrekking tot alle risico’s. Oftewel: je zorgt dat onze Chief Digital Officer, zijn management team en al jouw collega’s rustig kunnen slapen in de wetenschap dat we met zijn allen de juiste dingen doen voor klanten. Hierbij kijk je naar alle risico’s: operationeel, financieel, reputatie en legal compliance/privacy risico’s. Je ziet het als een uitdaging om gevraagd en ongevraagd advies te geven op dit gebied – binnen het digitale speelveld en daaruit voortvloeiende ontwikkelingen. Waar nodig zoek je de grenzen van wat mag en kan op in dit nieuwe speelveld – en ben je in staat om als het niet mag of kan daar een helder standpunt over in te nemen.

Waar denk jij aan bij een volgende stap in je juridische/compliance carrière? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Ben je een pragmatist en business driven? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jouw rol richt zich in ieder geval op de laatste, juridische ontwikkelingen zoals PSD2 en GDPR, maar ook op het toepassen van bestaande wetgeving in de financiële industrie op nieuwe producten. Je bent vindingrijk en kan de verbinding leggen tussen de wet, IT ontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van onze medewerkers en klanten. Ook heb je interesse in het doorgronden van bedrijfsprocessen en kan je die je snel eigen maken. Je verdiept je zodanig in de materie dat je in staat bent tot een goed onderbouwd advies te komen voor CDX. In je dagelijkse werk communiceer je makkelijk met een breed scala aan stakeholders, waarbij je verschillende stijlen inzet. Het kost je geen moeite om het bovenstaande in Jip en Janneke taal of een stripverhaaltje te gieten.

Van het meepraten over het inrichten van een nieuwe customer journey voor een van onze producten en/of kanalen, oplossen van incidenten, tot het meeschrijven aan stukken voor wetgevers, politiek en toezichthouders: je rol is divers en elke dag is anders. Je denkt oplossingsgericht mee met hulpvragen van collega’s en senior management binnen de al dan niet beschreven kaders, en krijgt hierbij veel vrijheid om je eigen werk vorm te geven.

Je werkomgeving

Je werkt in zeer divers team van 4 professionals op het gebied van risk die zichzelf als missie hebben gesteld CDX te ontzorgen.

Je profiel

Je bent de digital-savvy, pragmatische compliance/risk expert die begrijpt welke risico’s komen kijken bij de snel veranderende digitale wereld. Je hebt kennis en passie op het snijvlak van wetgeving, business en IT, je denkt pragmatisch en vanuit de klant.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

-    Engels of Nederlands - het maakt voor jou niet uit
-    HBO/WO werk- en denkniveau, met enkele jaren ervaring in een advisory/expert rol met juridische/compliance focus
-    Kennis van de digitale markt en ontwikkelingen (is een pré)
-    Kennis van relevante wet- en regelgeving (is een grote pré)
-    Bereidheid om nieuwe dingen te leren

Het zal je niet verbazen dat we daarnaast zoeken naar iemand die accuraat kan werken, adviesvaardigheden heeft, communicatief en analytisch sterk is en beschikt over doorzettingsvermogen en zelfreflectie. In deze rol is zelfstandigheid belangrijk – en de kracht mensen zowel te overtuigen door middel van logica en analyse als ze mee te krijgen vanuit enthousiasme. Alle teamleden hebben daarin hun eigen stijl en nemen hun verantwoordelijkheid.

We bieden

Bij Customer & Digital Experience krijg je de vrijheid én verantwoordelijkheid om onze diensten steeds aantrekkelijker, verrassender en gebruiksvriendelijker in te richten. Dit betekent dat je alle ruimte krijgt om creatieve ideeën in te brengen en uit te werken, in een omgeving die meer wegheeft van een startup dan van een corporate kantoor. Trek dus gerust je sneakers aan, want zolang je goed bent in wat je doet, hoef je van ons écht niet strak in (mantel)pak.

Bij ABN AMRO werken we in agile teams aan oplossingen die klanten vooruithelpen bij een essentieel onderdeel van hun leven: hun financiën. De agenda van de teams wordt via de lean strategy-methode gevoed: we genereren ideeën, testen ze, verbeteren ze op basis van klant-feedback en maken het eindresultaat in de vorm van nieuwe diensten of nieuwe features beschikbaar voor al onze klanten. Innovatief-praktisch werk dus. Klinkt goed? Het wordt nog beter. Want doordat je in een multidisciplinair team zit, leer je veel andere vakgebieden kennen. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Martina Kersten, Lead Digital Expert Risk, martina.kersten@nl.abnamro.com of Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist, robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com. Wij maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies