Digital Strateeg - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 24-07-2019
  • Vacancy number: 22252
In het kort

Van Tikkie tot gepersonaliseerde mobile advertising en een chatbot die je écht verder helpt: bij Customer & Digital Experience bedenken én bouwen we de online platforms waarin alle digitale producten en diensten van ABN AMRO Retail voor onze klanten beschikbaar worden gemaakt. Vanuit de overtuiging dat online bankieren altijd makkelijker, sneller, leuker en persoonlijker kan, ten behoeve van een duurzaam trouwe klantrelatie. We ontwikkelen mooie oplossingen die klanten meer regie over hun bankzaken geven. Met een gigantische databerg als basis en ons unieke usability lab als teststation, bouwen we agile aan digitale diensten die klanten verrassen én vooruit helpen.

 

Omdat we behoorlijk ambitieus zijn, hebben we jouw expertise hard nodig. Samen met je enthousiaste en zeer getalenteerde collega’s in het team Betalen & Verzekeren, Hypoheken & Lenen of Beleggen, Sparen en Pensioen, steek je de ‘klassieke’ bankproducten en -processen van ABN AMRO in een nieuw e-commercejasje. Zo stoom je ze klaar voor de grenzeloze mogelijkheden van vandaag en morgen.

 

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Digital expert van een online productdomein ben je dé consultant die zelf innovatieve oplossingen bedenkt om online prestaties, het digitale serviceniveau en de klanttevredenheid te verhogen. Deze verbeterkansen baseer je op actuele, brede domeinkennis van de markt, klant, bankprocessen en producten. Als consultant zorg je er enerzijds voor dat stakeholders zoals de productenafdeling, operations, overige kanalen en CDX overtuigd zijn van jouw voorstel en anderzijds dat het e-commerce team weet hoe de online klant beter te bedienen.

De focus is daarbij nooit op een enkele oplossing. Je hebt meerdere lijntjes uitstaan en weet hieraan de juiste prioriteit te geven met het oog op succes.

Binnen je team ben jij verantwoordelijk voor het kennisniveau. Jij weet wat de online winkel van de bank nodig heeft en dat helpt je andere afdelingen te overtuigen van veranderingen die je voorstelt. Je werkt direct samen met het Hoofd E-commerce en zorgt ervoor dat hij/zij commercieel kan scoren op de voorzet van jouw nieuwe initiatieven.

Je werkomgeving

Je gaat aan de slag bij een productenteam van E-Commerce. Je raadt het al: dat is het team dat de producten van ABN AMRO online in de markt zet. Klinkt saai? Think again, want je krijgt alle vrijheid om onze ‘klassieke’ bankproducten een hippe e-commercejas te geven. Old school meets splinternieuw, dus. De kans om ouderwetse bankprocessen om te zetten naar digitale klantgerichte processen, om producten begrijpelijk te maken voor de online consument.

Je profiel

Je hebt ervaring in e-commerce en weet die ervaring ook op bancaire producten en diensten in te zetten. Je snapt ook het digitale (koop)gedrag van klanten. Daardoor weet je snel te benoemen waar het beter kan.

Je beschikt over een ondernemersgeest om jouw ideeën in samenwerking met andere teams en afdelingen in de bank op te zetten. Dat doe je met enthousiasme over digital, maar je kunt ook een digitale business case opzetten. Je weet mensen te motiveren en snapt wie je binnen de organisatie en extern in beweging moet krijgen.


Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

• ervaring in het managen en overtuigen van diverse stakeholders binnen corporate omgevingen. • een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste;
• kennis van digitale propositieontwikkeling en –implementatie met als doel verhogen online (sales) prestaties en klanttevredenheid;
• uitgebreide kennis van en ervaring met commercieel management en e-commerce-processen, bij voorkeur in een gereguleerde omgeving;
• kennis van financiële/bancaire producten en de relatie met bankprocessen is een pré;
• kennis van wet- & regelgeving: je begrijpt de implicaties ervan op je businessonderdeel;
• kennis van de online kanalen, CRM en internet-/ICT-infrastructuur en -applicaties;
• ervaring met uitvoeren marktanalyses en verzamelen inzichten vanuit diverse bronnen;
• ervaring met het ontwikkelen van groeiplannen voor lange en korte termijn en het opstellen van business cases;
• ervaring met het bedenken van testplannen om oplossingsideeën te valideren;

We bieden

Bij Customer & Digital Experience krijg je de vrijheid én verantwoordelijkheid om onze diensten steeds aantrekkelijker, verrassender en gebruiksvriendelijker in te richten. Dit betekent dat in je vrije rol alle ruimte krijgt om creatieve ideeën in te brengen en uit te werken, in een omgeving die meer wegheeft van een startup dan van een corporate kantoor. Trek dus gerust je sneakers aan, want zolang je goed bent in wat je doet, hoef je van ons écht niet strak in (mantel)pak.

Bij ABN AMRO werken we in agile teams aan oplossingen die klanten vooruithelpen bij een essentieel onderdeel van hun leven: hun financiën. De agenda van de teams wordt via de lean strategy-methode gevoed: we genereren ideeën, testen ze, verbeteren ze op basis van klant-feedback en maken het eindresultaat in de vorm van nieuwe diensten of nieuwe features beschikbaar voor al onze klanten. Innovatief-praktisch werk dus. Klinkt goed? Het wordt nog beter. Want doordat je in een multidisciplinair team zit, leer je veel andere vakgebieden kennen. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn.
Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. Wij bieden:

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Jan Pieter Schrier,email: jan-pieter.schrier@nl.abnamro.com

We maken graag kennis met je.