Escrow & Settlements Client Manager I - Rotterdam

Apply
  • Posting Date: 22-08-2019
  • Vacancy number: 22185
In het kort

Als Client Manager ben je de persoon die samen met je collega’s escrow en settlement arrangementen structureert voor met name klanten die bedrijven kopen en verkopen. In dit proces ben je verantwoordelijk voor het cliënt intake-process en de communicatie in dat verband met enerzijds advocaten van cliënten en anderzijds de interne organisatie. Het resultaat van je werk is een gestroomlijnd proces en het waarmaken van verwachtingen bij onze klanten en hun advocaten. Daarnaast ondersteun je waar nodig de accountmanagers bij hun sales- en marketing-taken. Een ideale start van je carrière en een unieke kans om relevante M&A en bancaire kennis op te doen in een dynamische commerciële omgeving. Je bent intensief betrokken bij alle aspecten van de dienstverlening. Vanuit deze positie kun je op termijn ook doorgroeien naar de persoon die eindverantwoordelijkheid kan nemen voor de verdere uitbouw van ons netwerk en commerciële resultaten.

Je werk

Je bent de spil in het verzamelen en analyseren van documentatie en informatie over onze klanten en hun vertegenwoordigers volgens de geldende wet- en regelgeving die van toepassing is op onze dienstverlening en het klant intake proces. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de communicatie met advocaten, klanten en Client Acceptance-afdeling soepel verloopt en het intake-proces op tijd klaar is. De uitdaging hierbij is dat er vaak onder tijdsdruk wordt gewerkt en wij ons conformeren aan de tijdslijnen van een transactie. Onze dienstverlening is slechts één van de componenten van een overname en dat betekent dat wij niet de vertragende factor willen of mogen zijn. Je hebt vaak contact met advocaten en klanten in Nederland en daarbuiten. De kick is om het hele proces geruisloos te laten verlopen, dus heldere afspraken en soms onder tijdsdruk leveren zonder dat de kwaliteit minder wordt.

Je werkomgeving

Je werkt vanuit ons kantoor in het centrum van Rotterdam, samen met en onder begeleiding van onze ervaren collega’s. Het commerciële team bestaat uit 7 collega's in Nederland, 4 in London en 1 in Frankfurt. Alle adviseurs hebben een juridische opleiding en hebben jarenlange ervaring in deze tak van sport. Verder zijn er ook collega's die gespecialiseerd zijn in de uitvoering van escrow en settlement overeenkomsten. Het hele Escrow team telt 17 collega's. Er is altijd reuring omdat advocaten (de aangevers van transacties) ons vaak pas laat inschakelen. Er wordt dus regelmatig onder tijdsdruk gewerkt. Engels is de voertaal van de meeste transacties die wij faciliteren. De dynamiek is inspirerend, uitdagend en collegiaal. Bij tijd en wijle is het alle hens aan dek om onze klanten binnen de gestelde tijd te bedienen. Het team is hecht en de klant komt altijd op de eerste plaats. IntertrustZoals je wellicht hebt gezien in persberichten krijgt Escrow & Settlement na de zomer een nieuwe eigenaar: Intertrust zal Escrow & Settlement overnemen van ABN AMRO Bank. Daarmee krijgt Escrow en Settlement een groot internationaal netwerk erbij om verder te groeien in Europa en daarbuiten. Ook zullen wij op termijn naar Amsterdam verhuizen. 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past?

  • Afgeronde juridische HBO en/of WO opleiding
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift)
  • Elementaire kennis en/of affiniteit met het (groot-) zakelijk bankbedrijf en/of overname transacties.
  • Enige ervaring bij de zakelijke praktijk van een internationaal opererend advocaat/notaris kantoor (mag ook stage zijn)
  • Wij hechten daarnaast aan zaken als collegialiteit, proactief en accuratesse en gevoel voor commercie. Ook als het hectisch wordt behoud je een goed gevoel voor humor.
We bieden

Wij bieden je de kans te werken in een team van enthousiaste escrow professionals. Een team waarin je met elkaar de belangen van de klanten voorop zet. Een afdeling waar je je talenten verder kunt ontwikkelen door kennis en ervaring op te doen met uiteenlopende en uitdagende transacties.Een commerciële spilfunctie in een dynamische omgeving met veeleisende klanten . Je gaat snel en veel leren van je collega’s maar ook door aanvullende verplichtte en niet-verplichte opleidingen. Deze functie leent zich uitstekend om na enkele jaren door te groeien naar de functie Business Development Manager. Je krijgt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen door interne en externe training. Salariëring is uiteraard afhankelijk van vooropleiding en ervaring dan hebben wij het over een salaris  tussen de 35.000,- en 40.000,-- Euro bruto per jaar op basis van 36 uur per week.Bij Escrow & Settlement zetten we onze kennis, kunde en passie in voor onze klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. Hierbij staat klantbelang altijd voorop.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Lout Lapidaire, Email address: lout.lapidaire@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.  

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies