Gezocht: Communication Data & Performance Expert - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 23-01-2020
 • Vacancy number: 23723
Je werk

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Het meewerken aan een data gedreven communicatie strategie;
 • Analyseren, meten en optimaliseren van onze communicatie middelen en aanpak over de verschillende kanalen;
 • Presenteren van analyse en aanbevelingen incl. acties aan de teams en het MT;
 • Faciliteren van workshops om doelen en KPI’s te bepalen op basis van data per jaar en kwartaal;
 • Het team Digital Channels helpen om de effectiviteit van de kanalen (intranet, video en abnamro.com) te verhogen door analyse, monitoren van de KPIs, experimenten, en pre-post analyses;
 • Samenwerken met met peers bijv. van de afdeling marktonderzoek, UXers en Marcom om een geintegreerd beeld te ontwikkelen van onze performance en groei kansen;
 • Challengen en adviseren van de Communications teams over de communicatieactiviteiten met als insteek data als inspiratie en startpunt voor iedere campagne en communicatestrategie, data first!
Je werkomgeving

Je komt te werken in een nieuw Strategy & data “team”. Samen met de Strategy Consultant geef je inhoud aan de datagedreven communicatie strategie die alle Communicatie teams aan elkaar verbindt en draag je bij aan het verhogen van de consistentie en impact van onze campagnes en kanalen. Je maakt onderdeel uit van het Center of Expertise. Je ontvangt data en insights van de teams en levert zowel analyses en rapportages communicatie breed aan de Business line Communications teams als aan het Campaign team en rapporteert ook over op onze KPIs en budget aan het MT. Je durft te challengen en draagt zo bij aan een meer data gedreven cultuur die gaat voor best-in-class communicatie. We durven te leren en te experimenteren op basis van feiten en grondige data-analyse. Geen uitgebreide campagneplannen, lange powerpoints en vaste kwartaalplanningen, maar resultaat- gerichte sprints en gedurfde experimenten.

Communications maakt deel uit van de afdeling Brand, Marketing & Communications, waar alle (marketing)communicatieactiviteiten georganiseerd zijn. Hierbinnen zetten verschillende communicatiedisciplines dagelijks hun schouders onder een gezamenlijke missie: onze branding stevig neerzetten, onze reputatie verbeteren en het engagement verhogen. Alle teams werken Agile, hebben een duidelijke eigen verantwoordelijkheid, zijn end-to-end georganiseerd en werken onderling nauw samen aan de gezamenlijke communicatie doelstellingen.

Je profiel

Je hebt:

 • Kennis op HBO/WO niveau van data reporting & analytics en wilt verder groeien door te doen;
 • Ervaring met de meest voorkomende tooling zoals Excel, Access, kennis van Adobe analytics en MWM2 is een pre;
 • Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytisch vermogen;
 • Goede senior communicatieve vaardigheden;
 • De online en social media kanalen hebben geen geheimen voor jou;
 • Je bent samenwerkingsgericht, oplossingsgericht en creatief;
 • Af en toe de domibo uitspelen? Vind je alleen maar gezellig! En vrijdagochtend gewoon fris starten.
We bieden

Je stapt aan boord van een professioneel en gedreven team. Hierin krijg je alle ruimte om te experimenteren, leren en groeien samen met ervaren collega’s. Maar ook de vrijheid om zelfstandig te werken en beslissen. Bovendien bieden we veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. We zorgen voor een fijne balans tussen je werk en privé, doordat je je taken flexibel kunt indelen. Daarnaast kun je rekenen op een marktconform salaris met een aantrekkelijk pakket van employee benefits, waarmee je voor een groot deel je eigen voorwaarden kunt bepalen.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne van Kordelaar, Head of Communications, suzanne.van.kordelaar@nl.abnamro.com.