Head of CoE | Artificial Intelligence (Group Innovation) - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 28-05-2019
  • Vacancy number: 20970

In het kort

Je hebt bewezen impact te kunnen maken met Artificial Intelligence (A.I.) op schaal. Je hebt diepe kennis van banken en de drive om ABN AMRO leider te maken op A.I. gebied. Vergroot onze innovatiekracht en bouw mee aan nieuwe impactvolle businessmodellen op het gebied van Artificial Intelligence voor de hele bank én samenleving. ABN AMRO zoekt een breed (h)erkende A.I. expert die voor ons nieuwe initiatieven op het vlak van A.I. tot wasdom brengt.

Je werk

Simpel gezegd: je jaagt disruptieve innovatie aan, zodat onze organisatie sneller met nieuwe businessmodellen komt om de Artificial Intelligence revolutie te versnellen. Je bent met jouw team verantwoordelijk voor het toepassen van A.I. op concrete business problemen en om nieuwe waarde proposities te bouwen op ABN AMRO innovatie thema’s .  Zo bouw je nieuwe businessmodellen van ABN AMRO en – iets verder weg – een leidende positie in de markt.

Je baan in een paar zinnen:
- Bouwen van een A.I. team dat op basis van gerealiseerde impact als leidend wordt gezien binnen en buiten de bank.
- Vinden en testen van nieuwe A.I. technologieën.
- Toepassen van de technologieën en daarmee meetbare (financiële) impact realiseren.
- Integreren van beta-versie producten in de ABN AMRO productieomgeving door nauw samen te werken met de ( IT-)organisatie.
- Het bouwen en onderhouden van partnerships met leveranciers en universiteiten om de laatste A.I. ontwikkelingen vroeg in beeld te hebben.
- Het delen van kennis met Advanced Analytics teams en zgn. GRIDS binnen de bank.

Je werkomgeving

Het doel van Group Innovation is om nieuwe businessmodellen op de markt te brengen, gericht op het creëren van een sublieme klantervaring en het genereren van nieuwe inkomsten voor de bank. De nieuwe bedrijfsmodellen houden verband met de huidige bankproducten. Daarnaast is Group Innovation ook het expertisecentrum van ABN AMRO dat de bank helpt haar innovatiekracht verder te versterken door het delen van innovatie expertise en methoden, design thinking en technologische trends. Group Innovation heeft een eigen technologie afdeling waar de onderwerpen AI, Distributed Ledger, Robotics, Quantum Computing en IOT vertegenwoordigd zijn om ervoor te zorgen dat nieuwe businessmodellen gebruikmaken van de kracht van nieuwe technologieën.
Als hoofd van ons Centre of Excellence rapporteer je direct aan de Head of Group Innovation (Chief Innovation Officer).

Je profiel

Jij bent:
Iemand die duidelijk communiceert binnen een breed speelveld van senior management, business experts en technische experts. Je realiseert buy-in en enthousiasme op voorgestelde oplossingen. Je luistert ook goed naar input en weet dit te integreren in je aanpak.

Checklist:
- Diepe kennis van en hands-on ervaring met laatste A.I. technologieën op het gebied van personal assistants, intelligent workflow, en hyper analytics
- Bewezen staat van dienst met bouwen van een effectief A.I. team
- Bewezen staat van dienst met realiseren van business impact met A.I.
- Bewezen staat van dienst met het opbouwen van goede relaties met business counterparts, A.I. wetenschappers en externe partners

We bieden

- Wij bieden je een ondernemende rol, waarbij je veel impact kan realiseren op ABN AMRO en de maatschappij als geheel. Uiteraard krijg je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
- Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
- Een bruto jaarsalaris op basis van 36 uur per week tussen EUR 98.645 en EUR 140.911
- Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
- Een persoonlijk ontwikkelbudget van EUR1.000 per jaar
- Een jaarlijks vervoersbudget van EUR 10.320
- Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Edwin van Bommel (edwin.van.bommel@nl.abnamro.com). We maken graag kennis met je. 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies