Head of CoE | Sustainable Urbanisation - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 23-04-2019
 • Vacancy number: 21138

In het kort

Als Theme Owner ben je de visionair en specialist op jouw thema, je begrijp relevante technologieën en hebt veel ervaring met het bouwen van nieuwe business modellen. Je hebt kennis van banken en met jouw drive vergroot jij onze innovatiekracht. Je hebt bewezen impact te kunnen maken op schaal.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Simpel gezegd: je bouwt een succesvol portfolio van 15-20 innovatie experimenten op een van de ABN AMRO innovatie thema’s en realiseert hiermee nieuwe business voor de bank, dat wil zeggen minimaal twee initiatieven die akkoord worden bevonden voor ‘scale up’. Hiervoor selecteer en coach je ook de juiste innovatie profielen. Je jaagt disruptieve innovatie aan, zodat onze organisatie sneller met nieuwe businessmodellen komt. Je bent met jouw team verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe waarde proposities.  Over welk thema  hebben we het dan?Thema Sustainable Urbanisation

Het financiële hart van slimme en duurzame steden (belangrijkste focus: duurzaamheid). Steden vertegenwoordigen 80% van het mondiale bbp en zijn ze verantwoordelijk voor ruim 70% van de uitstoot van broeikasgassen en twee derde van het energieverbruik wereldwijd. Het voortdurend veranderende stedelijke ecosysteem vraagt van ons dat wij begrijpen wat de impact is op duurzaamheid, connectiviteit en onze klanten. Voor ABN AMRO heeft het versnellen van duurzaamheid in stedelijke gebieden een grote impact op het bereiken van onze milieudoelen. Daarnaast kunnen wij de transitie naar slimme steden ondersteunen om de connectiviteit te verbeteren, bouw jij mee?

Je baan in een aantal steekwoorden:

- Bouwen aan een innovatie portfolio binnen het thema en daarmee impact realiseren voor de bank
- Coachen van 15-20 teams tot ‘volwassenheid’
- Nieuwe business realiseren en daarmee op termijn nieuwe fee inkomsten
- Brengen ‘beta’ oplossingen naar de markt en deze begeleiden naar schaal
- Het bouwen en onderhouden van partnerships met leveranciers en universiteiten om de laatste ontwikkelingen op jouw thema vroeg in beeld te hebben
- Woordvoerder namen ABN AMRO op jouw thema, en voorzitten van de Thema Board

  Je werkomgeving

  Group Innovation richt zich in de eerste plaats op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmodellen buiten of in aansluiting op de businesslines van ABN AMRO. Hierbij worden nieuwe en innovatieve groeimogelijkheden benoemd en wordt geïnvesteerd in de groeikansen. In de tweede plaats dient Group Innovation als expertisecentrum voor het versnellen van de innovatiekracht en -snelheid van onze kernactiviteiten, door kennis, methodologie en best practices met betrekking tot innovatie te ontwikkelen, ondersteunen en verspreiden. In deze rol kijkt Group Innovation, via haar technische expertisecentra, ook naar aangrenzende technologieën voor het realiseren van groei. 

  Je profiel

  Jij bent:
  Iemand die zeer sterke analytische skills combineert met daadkracht om nieuwe proposities at scale te bouwen. Je weet een sterk team om je heen te bouwen. Je communiceert duidelijk binnen een breed speelveld van senior management, business experts en technische experts. Je realiseert buy-in en enthousiasme op voorgestelde oplossingen. Je luistert ook goed naar input en weet dit te integreren in je aanpak.

  Checklist:
  Bewezen track record van ontwikkeling van nieuwe succesvolle en minder succesvolle business modellen- Je bent specialist in één van de  thema’s met een goede naam in de markt en je hebt de capaciteit om als  woordvoerder op te treden namens ABN AMRO op jouw thema- Je hebt zeer succesvolle teams gebouwd- Je hebt een bewezen staat van dienst met het opbouwen van goede relaties met business counterparts, wetenschappers en externe partners

   We bieden

   - Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
   - Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
   - Een jaarsalaris op basis van 36 uur tussen EUR 98.645 en EUR 140.911
   - Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
   - Een persoonlijk ontwikkelbudget van EUR 1.000 per jaar
   - Een jaarlijks vervoersbudget van EUR 10.320
   - Een goede pensioenregeling

    Interesse?

    Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Edwin van Bommel, edwin.van.bommel@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

    Indication of Application Process

    Step 1: Application

    Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

    Step 2: First interview

    You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

    Step 3: Online assessment

    You make an online cognitive test or an online assessment

    Step 4: Second interview

    You are invited for a second interview

    Step 5: Job offer

    You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

    Related vacancies