Head of Risk Type Ownership Support Office - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 13-06-2019
 • Vacancy number: 21852
In het kort

Wil jij de uitdaging aangaan om het Credit Risk Type eigenaarschap op je te nemen verder uit te diepen? Ken jij de krediet keten, de modellen, beleid en processen? Weet jij aan welke voorwaarden goed credit risk management moet voldoen en kun je dit vertalen in doeltreffend eigenaarschap? Gebruik je graag je analytische en communicatieve vaardigheden? Heb je een sterke eigen mening en ben je iemand die Credit Risk naar een hoger plan kan tillen? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Credit Risk Type Office (CRTO) is een afdeling verder opgesplitst in Credit Risk Oversight Unit, Credit Risk Support Office en Credit Risk Academy. De gecombineerde afdeling omvat ~ 20 collega's en maakt deel uit van Credit Risk. De afdeling heeft een uitgebreid takenpakket en ziet toe o.a. toe op tijdige en kwalitatieve ontwikkeling, implementatie en gebruik van kredietrisicomodellen en de besluitvorming daarover (Credit Risk Model Ownership Unit). Business management activiteiten (Finance, Budget), participatie in projecten voor Credit Risk, waarborgen van voortgang van opvolging van audit en regulatory bevindingen, en levert MI en operationele informatie inzake Credit Risk processen. Verantwoordelijkheid voor CRTO processen zoals Risk Appetite, Stress Testing en het opleveren van ad hoc rapportages. SPOC rol richting CRM/ Strategic Risk. Eerste aanspreekpunt voor regulatory office. Linkin Pin naar andere Risk afdelingen, zoals CRM en FR&R. Het leveren van project officers voor het runnen van grote projecten zoals DoD/NPE (Credit Risk Support Office). ontwikkelt trainingen en tools voor business lines en risk afdelingen, richt zich op het vergroten van krediet risico bewustzijn van medewerkers. De academy is gericht op het in balans brengen van klantbelang, commercieel belang en verantwoordelijk risico management. (Credit Risk Academy)

 

Voor een volledige beschrijving verwijzen we je graag naar de bijgevoegde functiebeschrijving.

 

Je werkomgeving

Hoofd RTO Office rapporteert aan het hoofd van Credit Risk Management en is onderdeel van dit MT. Vanuit het Risk Type Ownership wordt de inhoudelijke verantwoordelijkheid belegd bij de verschillende Credit Risk teams. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke voorbereiding wordt belegd bij de RTO Office. Dit betreft o.a. de afstemming met specialisten elders in de (risk) organisatie, het managen van interne (Bank Credit Risk Appetite Setting, Stress Testing) en externe projecten (regulatory requirements zoals DoD/NPE), Credit Risk Reporting aan Sr. Management en Supervisory Board. De rol van RTO Office is complex en kenmerkt zich door de sturende rol in de (strategische) agenda van het MT  (Credit) Risk Management, een grote mate van diversiteit van onderwerpen, en een omvangrijk stakeholderveld. De manager RTO Office geeft leiding aan een uiteenlopende range van type functies en functieniveaus. Dit vraagt om een grote flexibiliteit in leiderschapsstijl.

 

Je profiel

Je kent de visie, doelstellingen en strategie van ABN AMRO. Je weet je goed in te leven en adviezen goed over te brengen. Daarnaast sta jij open om te leren en ben jij stressbestendig. Je bent risicobewust, analytisch, en je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Tot slot kun je tactisch omgaan met gevoeligheden.

 • Je bent in staat om snel complexe zaken te doorgronden en om tot de hoofdlijn te komen
 • Je bent holistisch ingesteld en bent er goed in om het overzicht te bewaken
 • Je hebt een goed ontwikkeld netwerk binnen ABN AMRO
 • WO werk- en denkniveau met een Universitaire (doctoraal of master) opleiding of werkniveau op het gebied van economie, accountancy, bedrijfskunde of vergelijkbare opleidingen.
 • Je hebt 15 jaar ervaring in financiële dienstverlening, accountancy of consultancy waaronder minimaal 8 jaar ervaring als leidinggevende in Directie of Management team
 • Je hebt kennis van de banksector, producten, processen en de actuele trends (diep en breed)
 • Je hebt kennis en ervaring van procesverbetering- en veranderingstrajecten
 • Je hebt ervaring met regulatory compliance programma’s en het uitvoeren van complexe verander initiatieven
 • Je hebt expert kennis op het gebied van Credit Risk, beleid en risico modellen, IT systemen en data van de bank
 • Je kunt de boodschap zowel mondeling als schriftelijk goed overbrengen.
 • Goede beheersing in woord en geschrift van de  Engelse taal is een vereiste.

 

 

We bieden

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap krijgt. De essentie is dat je bij ons uitgroeit tot de professional die je wilt zijn. Je werkt samen met een groep mensen met dezelfde drive en visie.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Laat je CV en een korte motivatie achter in T2G. Als er een “fit” wordt verwacht op basis van deze informatie stellen we in een gesprek vast of er ook een klik is. Een uitnodiging voor een interview kun je dan tegemoet zien.  Neem voor meer informatie contact op met Marius Messer, 06 10619198. We maken graag kennis met je.