HR Vendor Manager - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 28-04-2019
 • Vacancy number: 21148

In het kort

Wil jij meebouwen aan de bank van de toekomst? Hou je van afwisseling, uitdaging en ben je een verbinder? Kom dan het HR team van ABN AMRO versterken! We zoeken een authentieke Vendor Manager, die de status quo durft te challengen en energie krijgt van stakeholder management. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd.

Je werk

Als HR Vendor Manager heb je een afwisselende en uitdagende baan. Je hebt een heel belangrijke rol in de vertaalslag van de HR strategie naar een leveranciersrelatie. Waardecreatie, - verhogen en kosten efficiëntie zijn daarbij belangrijke omderwerpen. Je bewaakt de kwaliteit van contracten en de 'overall' performance van leveranciers.
Je hebt een duidelijke strategie voor ogen en overzicht van het werk wat gedaan moet worden in de samenwerking met Procurement, Leveranciers, HR eigenaren, Management Team leden en gebruikers. Je vertegenwoordigt de belangen van ABN AMRO en HR. Je hebt een externe blik en past deze toe, je kent de leveranciersmarkt en weet die te onderhouden. Ook denk je proactief mee over thema’s zoals cultuur, gedrag en leveranciersfit. Je vindt verbeterpotentieel in bestaande relaties en contracten en bekijkt hoe er nieuwe toegevoegde waarde in de relatie en samenwerking gebracht kan worden. Je zet heldere overlegstructuren op en betrekt de interne organisatie en verantwoordelijken hierbij.
Je voert periodiek revisiegesprekken en bespreekt hier o.a. change management op het contract.  
Als je met de business en leveranciers aan tafel zit weet jij de juiste vragen te stellen waardoor je scherp krijgt waar precies het probleem en/of de behoefte ligt. Je durft te challengen. Concreet betekent dit dat je zorg draagt voor een optimale en duurzame relatie. Je bent adviseur bij het afsluiten van nieuwe contracten en bij de verlenging van bestaande contracten.
Op structurele basis draag je zorg voor analyses en rapportages om onze producten en diensten van de leverancier te evalueren en te verbeteren. Uiteraard sta je niet alleen voor deze uitdaging. Je initieert samenwerking met de verschillende afdeling en de leveranciers. Waar nodig wordt een multi-disciplinair team gevormd om samen met HR, leveranciers én users afgebakende vraagstukken snel op te lossen.

 

Je werkomgeving

We zoeken een Vendor Manager voor de gebieden ‘externe inhuur’ en ‘development’. Een portefeuille waarmee je bijdraagt aan onze strategie, waarde creatie en kosten efficiëntie. Je werkt binnen HR Service Delivery - HR Quality, die verantwoordelijk is voor de overall procesmatige activiteiten van het HR, nationaal en internationaal, en de kwaliteitsbewaking daarvan. Allemaal binnen een steeds meer agile wordende werkomgeving. De afdeling managet een gevarieerde portefeuille aan HR contracten en alle bijbehorende leveranciers en participeert in onderhandelingen en tactisch / strategische overleggen. Naast Vendor Management optimaliseert de afdeling de HR data kwaliteit, zorgt voor continuïteit in deze data en geeft met HR Management Informatie richting en ondersteuning aan de business en HR. Tenslotte levert deze afdeling een actieve bijdrage aan de HR Agile Grid o.a. in de vorm van capaciteit. De toegevoegde waarde van HR Quality is het faciliteren van leverancierspartnerships, de juistheid en volledigheid van HR data en Management Informatie. HR Quality is bepalend voor data-, contract- en proceskwaliteit van HR en ondersteunend aan heel HR en indirect aan de business, waardoor medewerkers en managers minimale tijd kwijt zijn aan HR zaken en maximale tijd kunnen besteden aan de klant.
We werken hard, maar zorgen ook voor balans. Zodat je halverwege de werkdag in de sportschool van de bank een spinning lesje kunt volgen. Of juist na het werk af en toe met z´n allen de kroeg in duikt.

Je profiel

Je bent een future proof HR Vendor Manager: je begrijpt je business snel en goed,  maakt gebruikt van data en analytics en bent zelfstartend. Je hebt een visie op Vendor Management, bijbehorende relaties en zoekt de samenwerking met je stakeholders. Je bent pro-actief, commercieel en hebt lef en creativiteit waardoor je ook durft te challengen en waar nodig kun je “nee” verkopen. Je bent niet afwachtend. Jij bent niet het type wat alleen je baan doet…je kijkt breder, legt verbanden en pakt af en toe een andere taak op, for the greater good! Zie je een kans? Dan ga je erop af en kom je met een slimme, concrete oplossing. Die houd je niet voor jezelf, maar je zorgt er juist voor dat collega’s hier ook gebruik van kunnen maken. Jij legt snel en makkelijk contact; HR collega’s, leveranciers en de business weten jou te vinden. We zijn op zoek naar een collega met:

 • Minimaal HBO niveau
 • Minmaal 4 jaar werkervaring, waarbij een corporate organisatie een pré is.
 • Kennis van en ervaring met contract management en het managen van commerciële relaties en interne stakeholders.
 • Kennis van project- verander- en procesmanagement, van risk- en financieel management en van wet- en regelgeving.
 • Affiniteit met HR diensten en producten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

We bieden

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Uitgebreide faciliteiten om fit & vitaal te blijven
 • Een uitstekend salaris
 • Een aanvullend benefit budget van 11% waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement voor zakelijk en privé gebruik
 • Een zeer goede pensioenregeling
 • Een uitdagende functie binnen een moderne, agile omgeving en een ambitieus, gezellig team

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Frederik van Zeggeren, Talent Acquisition Specialist, via 06-50579532. We maken graag kennis met je! 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies