Internal Control Consultant - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 04-07-2019
  • Vacancy number: 19691

In het kort

Als Internal Control Consultant challenge en adviseer je de Finance afdelingen in zowel binnen- als buitenland bij het identificeren van significante financiele (rapportage) risico's en het opzetten van adequate beheersingsmaatregelen om deze risico's te mitigeren. Tevens monitor je de beheersmaatregelen om de werking van het Control Framework (CF) vast te stellen en in een vroegtijdig stadium eventuele leemtes te ondervangen. Daarnaast zul je in multidisciplinaire teams Thema Onderzoeken verrichten om de wet- en regelgeving op het gebied van IFRS, Prudentiele wet- en regelgeving en Data Kwaliteit te waarborgen en hierover rapporteren aan het management.Het Internal Control (IC) team is onderdeel van de afdeling Policies & Internal Control (P&IC). Het IC team is verantwoordelijk voor de opzet en het verder verbeteren van het CF van de Finance afdelingen in zowel binnen- als buitenland. Periodiek rapporteert het IC team over de werking van het CF aan het management. Daarnaast verrichten het IC team op verzoek van het management verschillende Thema Onderzoeken op specifieke onderwerpen om de Policy Adherence en Datakwaliteit te waarborgen. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Advies en challenge opzet van het CF
Je adviseert en challenget andere Finance collega's bij het identificeren van financiele (rapportage) risico's en implementeren van adequate beheersingsmaatregelen. Hiervoor organiseer en leid je workshops voor de Finance collega's in zowel binnen- als buitenland. Op basis van het gestandaardiseerde CF implementeer je de adequate controls en adviseer hoe je controle bewijs op een effectieve en efficiente manier kan vastleggen. Daarnaast harmoniseer je het CF en maak je makkelijk toepasbare templates. Je bent een sparringpartner van de Finance afdelingen bij onderzoeken van interne- en externe accountants en de toezichthouders. Je zult gemiddeld 2 keer per jaar een site visit doen bij een buitenlandse vestiging.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Monitoren van Controls
Je monitort maandelijks de werking van de Finance brede controls en koppelt de bevindingen terug aan de managers van de verschillende Finance afdelingen. Vervolgens beoordeel je de root cause analyse en het actie plan die de manager van de specifieke Finance afdeling heeft opgesteld. Je rapporteert maandelijks de monitoringresultaten aan het management.Thema Onderzoeken en Quality Assurance
Je verricht op verzoek van management of initieert in samenspraak met directe collega's Thema Onder- zoeken. Deze worden gedaan in multidisciplinaire teams (Risk, Tax, ALM, Business) en zijn gericht op het waarborgen van de juiste toepassing van de ABN AMRO Policies (Policy Adherence). De Thema Onderzoeken worden met name verricht op nieuwe en significant gewijzigde rapportages en over bestaande huidige rapportages. Je moet dan denken aan onderwerpen zoals IFRS 9, COREP, LCR, DGS, Banken Tax, Resolutiefonds, Data Definities en -Kwaliteit, etc. Je rapporteert je bevindingen naar aanleiding van je onderzoek en de daaruit voortkomende verbetervoorstellen aan het management.

Je werkomgeving

Het IC team is een jong, divers en ambitieus team. Naast hard werken en presteren is er voldoende ruimte voor ontspanning en het vieren van successen. Je zult in dit team zowel op analystisch als sociaal vlak worden uitgedaagd.

Je profiel

Je bent een persoon met, bij voorkeur, een accountancy en een advies achtergrond, met gedegen kennis van IFRS en Regulatory wet- en regelgeving in een bancaire omgeving. Je bent in staat om de IC werkzaamheden binnen ABN AMRO je snel eigen te maken, andere(n) in je uitwerking te betrekken en flexibel met anderen om te gaan. Je bijt je in de materie van diverse rapportages vast om de IC deliverable tot een goed einde te brengen. Je daagt jezelf en anderen uit om de vinger op de zere plek te leggen bij de totstandkoming van rapportages en ook in staat om oplossingen aan te dragen om leemtes te voorkomen. Verder heb je humor, kan je naast feedback geven ook goed omgaan met feedback ontvangen en vind je het leuk om minder ervaren collega's te coachen.Check je profiel:
- Gedegen kennis van IFRS
- Gedegen kennis van (prudentiele-) regulatory wet- en regelgeving
- Bekend met verschillende bankproducten
- Bekend met procesbeschrijvingen en risico analyse
- Ervaring in het beoordelen van key controls
- Verdiepen in (nieuwe-) wet- en regelgeving vind je leuk
- Gedegen kennis van applicaties en IT toepassingen
- Analystisch sterk
- Kan werkzaamheden en bevindingen gestructureerd vastleggen
- Communicatief sterk en kunnen omgaan met weerstanden
- In een team samenwerken, flexibel opstellen
- Inspelen op verwachtingen van interne klanten

We bieden

Een uitdagende en leerzame werkomgeving waarbij je snel inzicht in de financiele rapportages en processen van ABN AMRO zal verkrijgen. Je zal veel samenwerken in multidisciplinaire teams, zowel binnen de Finance omgeving alswel over de keten heen. Tevens is er voldoende ruimte om zowel je kennisniveau als persoonlijk te ontwikkelen en verder te groeien binnen de organisatie. Verder...

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Suzanne Everard, Head of Internal Control, 06-13231460. Wij maken graag kennis met je.