Junior Relatiemanager Commercial Banking Clients - Utrecht

Apply
 • Posting Date: 15-03-2019
 • Vacancy number: 20849

In het kort

Je staat aan het begin van je carrière en je wilt een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed opleidingsprogramma. Je deelt onze kijk op bankieren, ondernemen en innovatie. Met jouw commerciële instelling weet je onze klant echt te verrassen.

Waar denk jij aan bij je eerste carrièrestap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk! Vertel ons jouw verhaal. We zijn benieuwd!

Je werk

Als Junior Relatiemanager draai je mee met de senior relatiemanager(s) en zet je samen onze klanten centraal om daarmee de NPS verder te verbeteren. Samen met de senior relatiemanager(s) ben jij hét ondernemende gezicht van ABN AMRO voor de sector Industrie en bedien je een portefeuille van klanten met een omzetgrootte tussen €2,5-250 miljoen met focus op de grootzakelijke relaties. Je kent hun sector als geen ander en hebt een neus voor kansen. Als het kan, creëer je ze zelf. Natuurlijk altijd met het belang van je klant voorop. Want je kiest niet voor snelle winst, maar voor duurzame groei.

Om dat te kunnen doen leer je de bedrijfseconomische risico’s van een investering in te schatten. Hoe gezond is de onderneming? Wat is de visie van het management? Hoe verhoudt de positie van de klant zich ten opzichte van de concurrentie? En je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt. Je legt de link met de Industrie en begrijpt wat dit voor jouw klanten betekent. Je doet ervaring op met klantgesprekken en ontdekt van A tot Z hoe een financieringsaanvraag werkt. Zo maak jij de dromen van je klanten op een financieel verantwoorde manier waar. Tegelijkertijd houdt jij je bezig met team- en sectorbrede projecten/initiatieven met als doel ondermeer de klanttevredenheid, het risicobeheer en de sectorexpertise te verhogen.

Door in te stromen als de rechterhand van de senior relatiemanager(s) met wie je samen de klanten bedient, is er ruimte om al vroeg in je carrière kennis te maken met het vak van relatiemanager. Daarbij kun je putten uit de ervaring van een ervaren collega die zijn of haar kennis en ervaring graag met je deelt. Naast het behandelen van lopende financieringsaanvragen pak je een actieve rol bij het in kaart brengen onze marktpositie en het maken van accountplannen.

 

Je werkomgeving

Het sectorteam Industrie voor de regio Utrecht, Het Groene Hart en Den Haag bestaat in totaal uit 15 medewerkers voor de bediening van het Midden- en Grootbedrijf. Jij creëert samen met hen de sfeer! De standplaats van het team is zowel het regiokantoor in Utrecht aan de Daalsesingel 71 als het regiokantoor Den Haag aan de Koningskade 30. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten.

Hoe wij het verschil maken voor de klant? Uitgebreide én diepgaande kennis van vijftien sectoren, dat is onze kracht. We bieden klanten een combinatie van gemak en deskundigheid. Dat maakt ons een onderscheidende speler in de markt. We lossen niet alleen de financieringsvraagstukken van vandaag op. Met een scherpe blik op de toekomst bieden we onze klanten ook oplossingen waar ze nog niet aan hadden gedacht.

 

Je profiel

Je bent recent afgestudeerd dan wel hebt enkele jaren werkervaring. Kortom je staat aan het begin van belangrijke carrièrekeuzes. De wereld ligt aan je voeten. Met een flinke dosis gedrevenheid en ambitie creëer jij zelf jouw kansen. Je krijgt energie van het opbouwen en onderhouden van relaties. Je gaat voor de hoogst haalbare kwaliteit en weet onze verwachtingen én vooral die van onze klanten te overtreffen. Kortom; jij wilt alles uit de start van je carrière halen.
 Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
 

 • een recent afgeronde Master opleiding (WO denkniveau) en affiniteit met financiële dienstverlening
 • maximaal 3 jaar werkervaring
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • je bent resultaatgericht, commercieel gedreven met een gezonde dosis flair
 • je kunt goed samenwerken 
 • je schakelt makkelijk tussen verschillende partijen en begrijpt onze organisatie- & klantbelangen
 • je bent integer en betrouwbaar
 • je wilt ontdekken, leren en groeien
 • je hebt naast je studie nevenactiviteiten verricht, werkervaring opgedaan of je zelf op een andere manier aantoonbaar ontwikkeld
 • ervaring in Finance is een pré
 • bekendheid met de Nederlandse maakindustrie, innovatie en/of duurzaamheid is een pré.

We bieden

De mogelijkheid om jezelf steeds verder te verbeteren en door te groeien binnen de organisatie. We ondersteunen je bijvoorbeeld met specifieke (krediet-)opleidingen en een sectoraal opleidingsplan. Hiermee kun je je ontwikkelen tot dé sectorexpert voor jouw klantenportefeuille. En je krijgt alle ruimte om te groeien binnen een marktgebied in ontwikkeling. Verder kun je rekenen op een prima basissalaris, een 13e maand, opleidingsbudget, een OV jaarkaart, flexibele werktijden en een solide pensioenregeling. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.
Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je getriggerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Myrthe Scheenjes, Manager Industrie (myrthe.scheenjes@nl.abnnamro.com). Wij maken graag kennis met je.


 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies