Junior Specialist Vermogensplanning - Utrecht

Apply
 • Posting Date: 11-07-2019
 • Vacancy number: 21998
In het kort

Heb jij de juiste commerciële instelling waarmee je op zoek gaat naar oplossingen om de verwachtingen van onze klanten snel in kaart kan brengen en zelfs te overtreffen? En wil jij een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed persoonlijk ontwikkelingsprogramma? Wil jij werken bij de meest toonaangevende Private Bank van Nederland? Vind jij duurzaamheid ook belangrijk?

Je werk

Je start als Analist Vermogensplanning bij ABN AMRO MeesPierson in het Service- en Analyse team. In deze rol krijg je gedurende 1 á 2 jaar de tijd om jezelf door te ontwikkelen tot Junior Specialist Vermogensplanning. Je bent in deze eerste periode mede verantwoordelijk voor de uitvoering van een verantwoorde juridische en fiscale analyse van de financiële gegevens van de klant wat doorgaans leidt tot een Analyse Vermogensplanning en/of een Advies Estate Planning. Je focust je op ondernemers en vermogende particulieren waar jij met jouw kennis het verschil kan maken voor de klant.
Na de opleidingsperiode van 1 á 2 jaar ga je in principe verder als Junior Specialist Vermogensplanning en ben jij zelf de sparringspartner voor de klant. Jij gaat samen met de klant en zijn/haar adviseur altijd op zoek naar een passende vermogensstructuur (Vermogensstructurering en Estate Planning). Vertrekpunt hierbij is een heldere uitgangssituatie (inkomens- en vermogenspositie) en een gedegen inzicht in de persoonlijke doelstellingen van de betrokkenen. Door fiscale kennis vervolgens te combineren met juridische en bedrijfseconomische kennis, is de Specialist Vermogensplanning altijd in staat om op hoog niveau te klankborden met ondernemende en vermogende klanten over relevante thema’s. Ze schromen daarbij niet om zaken ter discussie te stellen en verbetersuggesties mee te geven.

 

Je werkomgeving

In de eerste periode werk je centraal vanuit Utrecht in Service- en Analyse team. Na die periode werk je meer vanuit de lokale (regio) kantoren. De specialisten en analisten komen regelmatig op maandag bij elkaar in Utrecht. Daar is tijd en ruimte voor vaktechnische ontwikkeling. Niet alleen wat betreft actualiteit (vakliteratuur) maar ook voor opleiding (kennisverbreding) en vaardigheden. Onze klanten verdienen immers de beste specialisten die gepersonaliseerde guidance aan hen geven.

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je een ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. 

Je profiel:

 • Een recent afgeronde relevante WO-opleiding (Fiscaal / Notarieel)
 • Affiniteit met fiscale- en estate plannings vraagstukken
 • Je hebt oprechte interesse in economische ontwikkelingen die actueel zijn
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
We bieden

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie, neem contact op met Anja Schel (06-20 44 51 20) of Edwin Walterbos (06-30 45 75 07). Wij maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies