Lead Customer & Market Insights Specialist - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 30-08-2019
 • Vacancy number: 22696
In het kort

Van Tikkie tot gepersonaliseerde mobile advertising en een chatbot die je écht verder helpt: bij Customer & Digital Experience bedenken én bouwen we de online platforms waarin alle digitale producten en diensten van ABN AMRO Retail voor onze klanten beschikbaar worden gemaakt. Vanuit de overtuiging dat online bankieren altijd makkelijker, sneller, leuker en persoonlijker kan, ten behoeve van een duurzaam trouwe klantrelatie. We ontwikkelen mooie oplossingen die klanten meer regie over hun bankzaken geven. Met een gigantische databerg als basis en ons unieke usability lab als teststation, bouwen we agile aan digitale diensten die klanten verrassen én vooruit helpen.

Omdat we behoorlijk ambitieus zijn, hebben we jouw expertise hard nodig. Je werkt vanuit het Center of Expertise (CoE) Customer Centric Design. Dit CoE is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van proposities en het ontwerpen en verbeteren van customer journeys. Waardoor de klant altijd en overal, én op elk device al zijn bankzaken kan regelen, producten kan afnemen en service ervaart die de wow-factor heeft.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je stuurt het Customer & Market Insights Team (5 FTE) team aan. Dit is de centrale onderzoeksafdeling voor ABN AMRO Retail, verantwoordelijk voor het generen van de inzichten over ruim 5 miljoen klanten. Het team levert bruikbare inzichten in (de ontwikkeling van) klantervaringen, behoeften en ergernissen.

Als Lead Customer & Market Insights ben je verantwoordelijk voor de gehele onderzoek keten, coaching van collega’s en het uitbouwen van het vakgebied binnen ABN AMRO. Concreet betekent het dat je de doelstellingen van je interne stakeholders vertaalt naar klantonderzoek, onderzoeksmethoden en te betrekken onderzoeksbureaus. In totaal ben je eindverantwoordelijk voor circa 600 onderzoeken per jaar, dat gepaard gaat met een substantieel jaarbudget. Naast kwantitatief en kwalitatief onderzoek maak je gebruik van bijvoorbeeld klantcommunities en -panels als bron van informatie. Je adviseert en werkt stukken uit voor ontwikkel(jaar)plannen van diverse afdelingen om daarmee de stem van de klant maximaal te vertegenwoordigen. Dit moet bijdragen aan een klantbeleving die door onze klanten worden omarmd. Je werkt als meewerkend voorman (/vrouw) en doet zelf ook onderzoek.

Naast de verantwoordelijkheid over de gehele onderzoek keten, identificeer en implementeer je ook mogelijkheden om de algehele impact van het C&MI-team binnen ABN AMRO te optimaliseren. Je werkt hierbij nauw samen met de andere Leads binnen het Center of Expertise - Customer Centric Design.

Je werkomgeving
Je profiel

Je bent een gedreven markt- en klantonderzoeker die graag in een rol van meewerkend voorman werkt. Je bent inhoudelijk en strategisch sterk. Je hebt een visie op de verdere ontwikkeling van het vakgebied en de rol van het team binnen ABN AMRO. En je bent tegelijkertijd assertief en sensitief om met jouw team succesvol te opereren binnen een groot en complex stakeholderveld.

 Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
 

 • Wo opgeleid in relevante richting;
 • Minimaal 10 jaar markt- en klantonderzoek ervaring;
 • Ervaring met agile werken.
We bieden

Bij Customer & Digital Experience krijg je de vrijheid én verantwoordelijkheid om onze diensten steeds aantrekkelijker, verrassender en gebruiksvriendelijker in te richten. Dit betekent dat je alle ruimte krijgt om creatieve ideeën in te brengen en uit te werken, in een omgeving die meer wegheeft van een startup dan van een corporate kantoor. Trek dus gerust je sneakers aan, want zolang je goed bent in wat je doet, hoef je van ons écht niet strak in (mantel)pak.

Bij ABN AMRO werken we in agile teams aan oplossingen die klanten vooruithelpen bij een essentieel onderdeel van hun leven: hun financiën. De agenda van de teams wordt via de lean strategy-methode gevoed: we genereren ideeën, testen ze, verbeteren ze op basis van klant-feedback en maken het eindresultaat in de vorm van nieuwe diensten of nieuwe features beschikbaar voor al onze klanten. Innovatief-praktisch werk dus. Klinkt goed? Het wordt nog beter. Want doordat je in een multidisciplinair team zit, leer je veel andere vakgebieden kennen. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn.

Bij verantwoordelijkheid horen natuurlijk een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto maandsalaris tussen € 5.029 en € 7.184 op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een vervoersbudget van € 9.320 per jaar
 • Een goede pensioenregeling
   

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature! Neem voor meer informatie contact op met Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist, via robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies