Legal Counsel C&IB Markets&Clearing - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 19-04-2019
 • Vacancy number: 21510

In het kort

Ben jij de goede gedreven jurist die we zoeken?Word onze Legal Counsel en werk samen met het team Markets & Clearing aan een sterkere Legal-afdeling. Wij zijn op zoek naar een juridische professional met een praktische én commerciële inslag.
Vertel ons jouw verhaal. Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?

Samen met de interne klant ga je op zoek naar een goede en efficiënte oplossing voor de bank. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het team en met de verschillende afdelingen binnen de ABN AMRO Clearing Bank en de afdeling Global Markets. Als partner van de business breng je juridische risico’s in kaart en ben je betrokken bij de beoordeling en onderhandeling van relevante juridische documentatie. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante zaken en ontwikkelingen en ben je als juridisch expert betrokken bij bank-brede projecten, zoals de implementatie van nieuwe wet & regelgeving en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Wie ben jij?

Een jurist die kennis goed in de praktijk kan brengen. Je bent collegiaal; je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je bent risico bewust, proactief, nauwkeurig, stressbestending  en toont een hands-on mentaliteit.

Denk je dat je bij ons past?

 •  een afgeronde studie Nederlands Recht
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring als advocaat, kandidaat-notaris of bedrijfsjurist in de financiële sector
 • affiniteit met de financiële markten, transactie ervaring, kennis van bank en effectenrecht en goederenrecht
 • kennis van clearing & settlement, custody en/of derivaten is een pre
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • je bent een overtuigend adviseur met uitstekende adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • je bent analytisch sterk en collegiaal
 • je beschikt over gevoel voor humor

Wie zijn wij?

Team Markets & Clearing (onderdeel van het C&IB team) adviseert een aantal specifieke klantengroepen binnen de bank; diverse afdelingen van de ABN AMRO Clearing Bank en Global Markets. De werkzaamheden bestaan onder andere uit transacties, geschillen, opstellen van standaard documentatie, projecten en adviseren over wet & regelgeving. We maken onderdeel uit van de Legal afdeling die op een centrale locatie in Amsterdam alle onderdelen van de bank bedient. In specialistische teams slaan we als afdeling een brug tussen theorie en praktijk door nauw samen te werken met interne klanten.Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en voeren onderhandelingen. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures.

 

Wat bieden wij je?

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische internationale werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé goed wordt bewaard. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen.

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Solliciteren of meer weten?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Voor meer informatie kun je een e-mail sturen aan recruitment.legal@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je.

 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies