Legal Counsel Financial Restructuring & Recovery - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 06-12-2018
 • Vacancy number: 14506

In het kort

Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Word Legal Counsel bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s van unit Financial Restructuring & Recovery (FR&R) & Litigation aan een sterke Legal afdeling. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Hoe ziet je werk eruit

De unit FR&R & Litigation ondersteunt onder meer de afdeling Bijzonder Beheer. Deze afdeling begeleidt financieringen van zakelijke klanten met een verhoogd risico en behandelt insolventies. Als echte business partner werkt de unit FR&R & Litigation nauw samen met deze afdeling.Je adviseert de afdeling Bijzonder Beheer over juridische aspecten van financiële herstructureringen en insolventievraagstukken. Denk daarbij aan complexe financieringsstructuren en krediet- en zekerheidsdocumentatie, maar ook aan het begeleiden van gerechtelijke procedures en het in kaart brengen van juridische risico’s bij faillissementen.Je bent actief betrokken bij financieringstransacties, waaronder de beoordeling en onderhandeling van relevante documentatie; vaak LMA. Zelfstandig of in teamverband ga je op zoek naar de meest bruikbare en praktische oplossingen voor de bank. Ook breng je de interne klant op de hoogte van relevante wetgeving en ontwikkelingen. Je bent als juridisch expert betrokken bij bankbrede projecten, zoals de ontwikkeling van nieuw beleid of producten.

Wie zijn wij

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures. De afdeling Legal bestaat uit circa 120 juristen.De unit FR&R & Litigation maakt onderdeel uit van de afdeling Legal en bestaat uit ongeveer 25 juristen. De werkzaamheden zien naast bijzonder beheer op omvangrijke geschillen en asset based financieringen.

We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits.Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Je profiel

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van financieringen, zekerheden en LMA documentatie. Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten.  

Wat vragen wij

 • Een afgeronde WO studie Rechten;
 • Meer dan 5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in financieringen (bij voorkeur herstructureringen en LMA documentatie);
 • Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen:
 • Je kijkt vooruit en kan concrete acties formuleren en uitvoeren;
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.   
 • Een afgeronde WO studie Rechten;
 • Meer dan 5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in financieringen (bij voorkeur herstructureringen en LMA documentatie);
 • Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen;
 • Je kijkt vooruit en kan concrete acties formuleren en uitvoeren; en
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arthur Kromwijk Smits (020-3833485) of recruitment.legal@nl.abnamro.com. Wij maken graag kennis met je. 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies