Marketing Data Analist - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 11-06-2019
 • Vacancy number: 21958
In het kort

Ben jij een Database Marketeer, Online/Web Analist of Data Analist? Maar twijfel je omdat je denkt, “werken bij een bank, hoe leg ik dat uit op verjaardagen?” Maak je geen zorgen! Wij beloven dat je daar na het eerste gesprek heel anders over denkt. Want werken bij ABN AMRO is niet alleen toegang tot een van de grootste databases van Nederland en werken met de beste tools. Het betekent ook continu aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, aanleren van nieuwe vaardigheden, dagelijks sparren met tientallen getalenteerde vakidioten, werken in een informele maar intellectuele omgeving.

Begin je al een beetje nieuwsgierig te worden? Mooi zo, want als jij hebt wat nodig is om bij ons te slagen dan zou dit wel eens de start van een mooi avontuur bij ABN AMRO kunnen zijn!

Je werk

Jij valt hiërarchisch in het team “Data Analytics” (met in totaal 12 Data Analisten), wat binnen de afdeling Marketing & Communicatie verantwoordelijk is voor de analyses, campagneselecties én eindevaluaties van alle éénmalige marketingcampagnes van ABN AMRO. Deze marketingcampagnes en klantcommunicatie worden ontwikkeld op basis van Agile Marketing in vijf multidisciplinaire marketingteams waarin je dagelijks komt te werken. Binnen meerdere teams hebben wij nog ruimte voor een talentvolle Data Analist. Welk team het beste bij jou en jouw ambities en kwaliteiten past, verkennen we graag samen met jou in een persoonlijk gesprek!

Je werkt dus op basis van Agile Marketing in een multidisciplinair team met andere specialisten (o.a. marketeers, copywriters, advertising managers en direct marketing specialisten). Vanuit een ieders specialisme zorgen jullie ervoor dat de klant telkens ervaart dat wij bekend zijn met zijn specifieke wensen en behoeften. En hem op het juiste moment relevante informatie en proposities aanbieden. Om dit te realiseren maak jij analyses en vertaal jij de verkregen inzichten naar marketingcampagnes en klantcommunicatie, maar ook naar voorspellende en andere geavanceerde modellen.

Jij adviseert proactief én effectief met de inzichten die je uit deze data haalt! Binnen onze campagnes testen we uitgebreid wat werkt en wat niet en gebruik deze learnings om verder te optimaliseren. Je functie is afwisselend doordat jullie binnen het team agile werken. Tijdens elke sprint bepaal je samen met je team wat op dat moment de hoogste prioriteit moet krijgen. Elke dag is dus relevant!

Je werkomgeving

De afdeling Marketing & Communicatie valt binnen Brand, Marketing & Communicatie en is binnen ABN AMRO het centrale team voor marketingcampagnes en klantcommunicatie. We doen dat onder andere voor Retail, Commercial Banking en HR. Met relevante campagnes en verrassende events maken we klanten écht blij en winnen we ambassadeurs. Onze campagnes zijn resultaatgericht, innovatief, data driven en overtreffen verwachtingen door 9+ klantervaringen. Hiermee dragen we aantoonbaar bij aan de doelstellingen van ABN AMRO op het gebied van NPS, Commercie en Merk.

Marketing & Communicatie heeft een open en positieve sfeer en is door de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling een “great place to work”. Zelfsturende multidisciplinaire campagneteams hebben mandaat om iedere dag de beste keuzes te maken voor onze klanten. Ze nemen daar ook samen verantwoordelijkheid voor.

Wij geloven dat Agile Marketing ons helpt om met meer snelheid en flexibiliteit steeds betere campagnes voor onze klanten te ontwikkelen. Leren en experimenteren op basis van data en klantfeedback staan daarbij centraal. Wij zijn trots als wij met de allerbeste en meest innovatieve campagnes, zowel intern als extern, onze klanten echt blij maken met hun keuze voor ABN AMRO.

Je komt in het team “Data Analytics” (12 FTE) terecht in een jong, hecht en enthousiast team met een informele sfeer waarin we veel voor elkaar over hebben. Samenwerken aan ontwikkeling en resultaten én onze successen zoveel mogelijk willen vieren!

Je profiel

Je…

 • hebt een afgeronde HBO/WO studie, bij voorkeur kwantitatief of marketing;
 • hebt ervaring met één van de volgende talen: SQL, Python of R;
 • hebt ervaring met één van de volgende tools: SAS, Selligent, Unica, Adobe Analytics, Google Analytics of Relay42;
 • hebt 1 tot 4 jaar werkervaring in een data-gedreven organisatie als Database Marketeer, Online/Web Analist en/of Data Analist;
 • bent gedreven en nieuwsgierig;
 • neemt verantwoordelijkheid, bent zelf organiserend en je neemt initiatief;
 • bezit over sterke communicatieve & sociale vaardigheden.
 • Dutch speaking only!
We bieden
 • Je krijgt de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3307,- en € 4724,- op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Wij maken graag kennis met je. Voor meer informatie, neem contact op met Jan Heida, Hoofd Data Analytics (jan.j.heida@nl.abnamro.com of 06-53985323) of Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist (robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com). We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies