Medewerker Klantacceptatie SME Banking - Utrecht

Apply
 • Posting Date: 17-10-2019
 • Vacancy number: 22652
In het kort

Als medewerker Klantacceptatie zorg je ervoor dat binnen Daily (SME) Banking alleen klanten worden geaccepteerd die passen binnen het gematigde risicoprofiel van de bank. Het volledige KYC-proces (Know Your Client) wordt uitgevoerd door het Know Your Client Centre van Commercial Banking, waarna bij klanten met een verhoogd risicoprofiel nog moet worden besloten of deze worden geaccepteerd door SME Banking worden geaccepteerd als klant. Als medewerker Klantacceptatie ben je hierbij verantwoordelijk voor het controleren en analyseren van het klantdossier. Op basis van het dossier vorm je een oordeel over de klant en besluit je over het afgeven van het business fiat.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Wet- en regelgeving voor banken is de laatste jaren aanmerkelijk strenger geworden. Dat verplicht de bank zelf actie te ondernemen, bijvoorbeeld door de klantendossiers goed op orde te hebben. Daarmee verlagen we niet alleen voor onszelf de risico’s, we geven ook een signaal naar onze klanten dat we een gedegen en betrouwbare bank zijn. Het volledige KYC-proces wordt uitgevoerd door het Know Your Client Centre van Commercial Banking. Als medewerker Klantacceptatie ben je hierbij verantwoordelijk voor het afgeven van het business fiat bij klanten met een verhoogd risico profiel. Binnen Daily Banking is er gekozen om fiat te geven vanuit één centraal klantacceptatie team binnen de Daily Banking organisatie.

In je dagelijkse werk hou je je bezig met het controleren van het klantdossier op juistheid, volledigheid, reconstrueerbaarheid en consistentie. Je analyseert de juridische, bedrijfseconomische en overige gegevens van de klant en vormt op basis hiervan een oordeel over het al dan niet accepteren van de klant. Daarbij heb je een lange termijn focus op de behoeften van de klant en zorg je altijd voor een goede afweging tussen de belangen van de klant en bank. Je werkt hierbij nauw met het Know Your Client Centre en eventueel de verschillende 2e lijnspartijen en andere onderdelen van Daily Banking (Klantadvies, -acquisitie en -ondersteuning).Al met al ben je medeverantwoordelijk voor het vorm geven van de 1st line of defence binnen het three lines of defence model voor Daily Banking, waarbij je focust op de (mogelijke) risico’s die gepaard gaan met het accepteren van een klant. Dit doe je voor zowel nieuwe klanten (NCTO) als klanten die vanuit het remediation proces op een verhoogd risico uitkomen.

Je werkomgeving

Je beoordeelt dossiers van (potentiële) SME Banking klanten vanuit het hele land. Je standplaats is de Daalsesingel in Utrecht, bij het Know Your Client Centre waarmee je veel samen zult werken. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. De afdeling zal aan het eind van 2019 samen met het Know Your Client Centre, verhuizen naar Amersfoort en blijft daarbij goed bereikbaar per OV.

De afdeling bestaat uit circa 3 medewerkers inclusief een meewerkend teamlead Klantacceptatie. Jij creëert samen met hen de sfeer! Je rapporteert aan de teamlead Klantacceptatie.

Je profiel

Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be an explorer, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je hebt oog voor risico’s en weet hierbij een afweging te maken die commercieel aanvaardbaar is. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en “I am team” is iets wat je drijft. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend en krijgt energie van het bouwen aan deze nieuwe afdeling.  Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • HBO-werk- en denkniveau met minimaal 1 jaar ervaring in een commerciële omgeving;
 • Kennis van de ABN AMRO visie en strategie, specifiek die van SME Banking.
 • Basis kennis met betrekking tot (operationeel) risico management..
 • Basis kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied;
 • Kennis van actuele maatschappelijke en economische ontwikkelingen, diepgaande kennis over de specifieke ontwikkelingen binnen de relevante sectoren, evenals de structuur en organisatie daarvan, de marktpartijen daarbinnen en relevante wet- en regelgeving.
 • Basis kennis van commerciële processen en technieken, klantenprofielen, het kunnen herkennen en benutten van kansen.
 • Basis kennis lokale wet- en regelgeving, de administratieve organisatie, compliance en audit alsmede voldoen aan de Wet Financiële Dienstverlening (WFD)-richtlijn m.b.t. ervarings- en opleidingseisen.
 • Basis kennis van methoden van risico-inschatting en de relevantie juridische, fiscale en bedrijfseconomische begrippen.
We bieden

Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan de nieuwe SME Banking organisatie. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. 

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan horen we graag van je! Neem voor meer informatie contact op met Sasja Timmers (sasja.timmers@nl.abnamro.com of 06 - 12548340), a.i. teamlead klantacceptatie. We maken graag kennis met je!

 

 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies