Medewerker Origination Agency Syndicated Loans - Amsterdam - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 27-05-2019
  • Vacancy number: 21590

In het kort

Agency Syndicated Loans ('Agency') is de tussenpersoon voor de kredietnemer en de kredietverstrekkers (de 'syndicaatsleden') in een gesyndiceerde lening. Als agent in een gesyndiceerde lening ben je het eerste aanspreekpunt voor zowel de kredietnemer als de syndicaatsleden. Je vertegenwoordigt de syndicaatsleden tegenover de kredietnemer. En verzorgt de afhandeling van informatie- en betaalstromen tussen de kredietnemer en de syndicaatsleden. In alles wat jij doet ben jee belangrijk voor het opbouwen van een lange termijn relatie met de kredietnemer.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als medewerker Origination Syndicated Loans lees je de kredietdocumentatie voor nieuwe transacties kritisch door en onderhandel je over elementen die voor de rol van agent in gesyndiceerde leningen relevant zijn. Je begeleidt de 'closing' van de transactie en de geldstromen die daarmee gepaard gaan. Vervolgens draag je de transactie over naar je collega's van Agency Execution die voor het dagelijks beheer zullen zorgen.

De Agency activiteiten geven de bank de gelegenheid om een potentieel lange termijn relatie op te bouwen met de kredietnemer. Het vervullen van de agentrol geeft ook mogelijkheden om cross sell te initiëren. Agency heeft de kennis en kunde in huis om alle typen financieringen te beheren en te administreren. De afdeling is aanwezig in Nederland, Singapore en de Verenigde Staten.

Je werkomgeving

Agency Syndicated Loans is in Amsterdam, Singapore en New York. In Nederland heeft het team 18 medewerkers, waarvan 5 medewerkers Origination. De sfeer op de afdeling is er een van hard werken en hard lachen. Medewerkerstevredenheid is 4 op een schaal van 1-5 (juli 2018). Werktijden zijn niet (altijd) 9-5 maar flexibiliteit is wederzijds. Je krijgt veel professionele ruimte.

Je profiel

- Hbo of wo geschoold.
- Je bent een kritische lezer en een sterke onderhandelaar en zeer goed in staat om met piekbelasting om te gaan.
- Je staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig.
- Je bent nauwkeurig en in staat om op verschillende niveaus te communiceren.
- Je staat open voor innovatie en kijkt altijd hoe het beter (slimmer) kan.
- Een juridische achtergrond is een duidelijke pre. Evenals gedegen ervaring met het lezen van kredietdocumentatie maken je een interessante kandidaat.

We bieden

Bij Agency krijg je de kans om expertise op te doen met alle soorten gesyndiceerde kredietverlening. Projectfinancieringen, het financieren van schepen, vastgoed, ziekenhuizen, commodities, balansfinancieringen; alles komt op je bureau. Je bouwt hiermee dus een enorme kennis op in allerlei sectoren. Voor jouw inzet en flexibiliteit krijg je professionele vrijheid en flexibiliteit terug. Er wordt gedegen aandacht besteedt aan ontwikkeling, zowel op je vakgebied als op het persoonlijke vlak. Het team werkt hard en heeft veel voor de klant en elkaar over. De sfeer en collegialiteit is erg goed. We hebben een gedetailleerd  inwerkprogramma voor jou.

Salarisindicatie: Eur 54k - 59k all-in per jaar o.b.v. een 36-urige werkweek.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Tineke van Keulen, Teamleider Agency, op telefoonnummer 06-83648997 of met Jeanine Kok, Global Head Agency, op 06-10761719. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies