Online Data Analist - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 07-01-2019
  • Vacancy number: 19282

In het kort

Binnen het e-commerce team Sparen, Beleggen en Pensioen zijn wij op zoek naar een Online Analist, de data-ninja van ons team.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Online Data Analist leg jij de basis voor inzichten in het gedrag van onze klanten in de digitale kanalen waardoor je helpt om de online en mobile kanalen voor onze klanten te verbeteren en uit te bouwen. Je monitort de resultaten van de sparen-, beleggen- en pensioenproducten. Je adviseert hierover op strategisch en tactisch niveau. Je draagt met jouw analytics kennis bij aan projecten op het gebied van Advanced Analytics, Targeting & profiling en werkt samen met de collega's in het e-commerce team. Wil jij werken aan het verder uitbouwen van een datagedreven Digitale omgeving waar customer journey verbeteringen, real-time profiling en conversie-optimalisatie hand in hand gaan? Je krijgt in onze organisatie de kans om nieuwe mogelijkheden te benutten.

Voor de Online Sales Specialisten en Domeinspecialist ben je een goede gesprekspartner die met heldere inzichten de ontwikkeling van de digitale kanalen in kaart brengt en de keuzes onderbouwt.

Je werkomgeving

In totaal zijn er acht e-commerce teams. Binnen het team werk je elke dag samen met collega's met uiteenlopende digitale expertises zoals Online Sales, Optimalisatie, Copywriting en Visual Design. Samen maken we iedere dag onze online winkel weer een stukje beter en zorgen daarmee voor de beste conversies en klantervaringen.

Denken in oplossingen, creatieve content en toffe tools, daar krijgen wij vleugels van. In het e-commerce team Sparen, Beleggen en Pensioen werken we samen aan de bank van morgen.

Je profiel

Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van tooling, advanced analytics, profiling, tagging en web analytics. Een echte Digital Data Analist dus. Het werk vraagt erom dat je zeer analytisch en nauwkeurig bent. Gezien je rol in multidisciplinaire teams, is samenwerkingsgerichtheid een absolute voorwaarde. Je hebt de drive om continu verbeteringen door te voeren en als het om analytisch denken gaat, ben je een voorbeeld voor je collega's.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

• een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste;
• HBO/WO werk- en denkniveau, met minimaal vijf jaar ervaring in een digitale omgeving;
• minimaal vijf jaar ervaring in een commerciële en analytische, online marketingfunctie;
• kennis van en ervaring met Webanalytics tools (Adobe Omniture) en BI tooling (Microstrategy);
• kennis van en ervaring met statistische software pakketten, database en selectietechnieken (SQL/SAS/R);
• kennis van en ervaring met Tagmanagement, Targeting en Segmentatie en Profiling;
• kennis van de (lange termijn) ontwikkelingen op het gebied van analytics, online marketing, digitale technologie en  api's.

We bieden

Als Online Data Analist heb je de mogelijkheid om met jouw analytische kennis te bouwen aan een online datagedreven omgeving. Je monitort de ontwikkeling van de digitale kanalen en geeft met analyses onderbouwde adviezen aan het management. In dit snel veranderende werkterrein krijg je volop de ruimte om nieuwe trends en ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Je werkt binnen Customer & Digital Experience in een afwisselende, innovatieve en datagedreven omgeving.

ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. Zo kun je uitgroeien tot de professional die je wilt zijn, samen met collega’s die jouw drive en visie delen.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Robert van den Boogaard, Talent Acquisition Specialist, robert.c.van.den.boogaard@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies