People Development Consultant - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 10-10-2019
  • Vacancy number: 22963
In het kort

Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorisme financiering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoingprocess’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.  

Je werk

Om deze financiële criminaliteit tegen te gaan, heeft ABN AMRO veel Know Your Client (KYC) analisten en Transactie Monitoring (TM) analisten in dienst. Deze analisten actualiseren en completeren klantdossiers (KYC) of analyseren en monitoren transacties (TM). Dit gebeurt bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens de relatie voeren we structureel periodieke reviews uit op klanten en waar nodig nemen we afscheid van een klant, bijvoorbeeld omdat hij/zij geldende regel- en wetgeving overtreedt. Wij vinden het heel belangrijk dat onze werknemers zowel inhoudelijk, als op vaardigheden en houden en gedrag de juiste competenties en capaciteiten bevatten. Daarom zijn we momenteel bezig met het opzetten van een grootse DFC Academy, omdat er momenteel al ca. 1.300 mensen binnen DFC werken. Deze Academy gaat voor deze werknemers opleidingsprogramma’s ontwerpen en implementeren, op een modulaire en maatwerk gerichte manier. Zowel op de inhoud, als op de vaardigheden. Zowel voor starters, als voor (bewezen) experts en leidinggevenden. Hiervoor zoeken wij echte learning professionals. Jij bent degene die organisatiedoelen kan vertalen naar gevraagde capabilities en competenties van onze mensen. Je hebt een visie op leren en ontwikkelen en laat je voeden en inspireren door ontwikkelingen in de markt. Je bent samen met de rest van het team verantwoordelijk voor de visie en aanpak voor learning binnen DFC. Je zorgt hierbij voor een efficiënte manier van (laten) ontwikkelen van leeroplossingen zoals workshops, toolkits, e-learning modules, permanente educatie, etc.Daarnaast behoort tot je aandachtsgebieden om talent ontwikkeling van onze mensen vorm te geven in loopbaan en doorgroeimogelijkheden. In jouw rol onderzoek je samen met de collega’s verantwoordelijk voor de werving van mensen, wat belangrijke overwegingen zijn om voor ABN AMRO DFC te kiezen.

Je werkomgeving

Je komt te werken in het People & Conduct team van DFC. Het People & Conduct team is verantwoordelijk voor onder andere de werving en behoud van collega’s, opleidingen en ontwikkeling maar ook t.a.v. gedrag, cultuur en ethiek. In het team werk je met een team van andere People Development Consultants aan de DFC Academy. Dit doe je vanuit Amsterdam, maar in 2020 zal DFC één centrale locatie krijgen (naast het station) in Amersfoort. Op deze gave locatie komen in totaal ca. 1.200 DFC collega’s te werken (gemiddelde leeftijd 35 jaar, man / vrouw verhouding is 49/51%). Verder voldoet de locatie uiteraard aan de nieuwste wensen en trends op facilitair vlak, waaronder ook een eigen opleidingscentrum.Naast je dagelijkse werk zullen zaken als (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid zeer belangrijk worden! Dit alles draagt er aan bij dat we samen met jou kunnen bouwen aan een succesvolle afdeling. Voor jouw als People Development Consultant betekent dit een voorbeeldrol en stimuleer en enthousiasmeer je medewerkers om hier aan bij te dragen!

Je profiel

Je bent positief ingesteld, analytisch, enthousiast, nieuwsgierig en gedreven. Naast de medewerkers, wil je ook jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor veranderingen. Je bent onafhankelijk, maar tegelijkertijd ben je ook een echte team player. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

  • WO werk- en denkniveau (Bij voorkeur onderwijskunde of psychologie);
  • Relevante ervaring met leren en ontwikkelen en je hebt daar ook een visie op;
  • In staat om strategieën te vertalen naar concrete doelen en plannen;
  • Beweegt makkelijk in een complex stakeholderveld en creëert draagvlak voor jouw plannen;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Je bent een verbinder en zoekt steeds naar samenwerking, ook buiten je eigen afdeling;
  • Je bent kritisch, hebt lef en weet een goede bijdrage te leveren in een discussie.
We bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor wordt de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden. Daarvoor wordt de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. (Door)groei vinden wij binnen DFC heel belangrijk!

Interesse?

Wil je ons helpen met het opsporen van financiële criminaliteit? Dan horen we graag van je! Reageer nu op deze vacature. We maken graag kennis met je! Heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen met Tom van Tilburg, Lead People Atrraction & Development DFC (tom.j.van.tilburg@nl.abnamro.com / 06-20958781).
 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies