PR & Communicatie stage - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 05-11-2019
  • Vacancy number: 23458
In het kort

Communicatietalent, opgelet! Help jij de ABN Amro Groenbank nog beter op de kaart te zetten binnen ABN Amro? Dat willen we doen in tekst, beeld en video. Het enige dat nog ontbreekt in ons team: een stagiair die ijzersterke content helpt bouwen en samen met ons het verhaal van de Groenbank over de bühne brengt. Met deze werkstage ontwikkel je jezelf professioneel én persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

In een notendop: dankzij jou wordt onze content continu verbeterd, sterker nog, je bent de motor van onze content producties. Je bent op de hoogte van de laatste deals, weet de mooie klantverhalen er uit te pikken en interviewt een enthousiaste Groenbankambassadeur. Dit is hoe jouw dagen er uit komen te zien. Door zelfstandig besluiten te nemen en knopen door te hakken, til je de kwaliteit van onze communicatie elke dag omhoog.  

Je werkomgeving

Als stagiair maak je deel uit van het team van de ABN AMRO Groenbank, een 100% dochter van de ABN AMRO die zich volledig richt op duurzame financiering. We zijn pas weer open sinds oktober 2018 en daarom nog druk bezig met elkaar om onze bank goed op de kaart te zetten. Dit doen we in een klein team, waardoor we snel kunnen schakelen en resultaten kunnen boeken! Ons doel voor komendjaar is om onze vindbaarheid te vergroten en meer aandacht te krijgen voor onze producten. Dit doen we vooral vanuit ons hoofdkantoor, op de Amsterdamse Zuidas, maar natuurlijk ook in ons circulaire paviljoen en bij onze collega’s in het land. 

Je profiel

Jij bent iemand die zorgt dat het gefixt wordt! Daarnaast begrijp je dat alles begint met het vertellen van een sterk verhaal. En dat dit verhaal moet passen in het grote plaatje. Het verhaal van de Groenbank en onze klanten hoef je natuurlijk niet zelf te bedenken. Maar je kunt wel contextueel denken en je ideeën uitwerken. Als enthousiaste, kritische tekstschrijver draai je je hand niet om voor een aansprekend nieuwsbericht of sterke copy. Maar ook een leuk fimpje in elkaar zetten is iets wat jij leuk vindt! Uiteraard ben je een creatieve geest, maar je bent ook georganiseerd. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel: 

  • HBO of WO-student richting Journalistiek, Communicatie, Commerciële Economie of vergelijkbaar
  • Affiniteit met duurzaamheid
  • Een proactieve, nieuwsgierige en creatieve persoonlijkheid
  • Communicatief sterk, zowel in woord als in geschrift
  • Klantgerichte houding naar interne en externe contacten
We bieden

ABN Amro investeert veel in de opleiding en de persoonlijke ontwikkeling van jong talent. Stages spelen hierbij een belangrijke rol. Het is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen en ABN Amro écht te leren kennen. Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar ook om het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN Amro Stagiairs, organiseert inhoudelijke en sociale evenementen waar je elkaar en de bank goed leert kennen en alvast in contact kunt treden met onze recruiters. Natuurlijk staat er een goede stagevergoeding tegenover. De stage duurt 3 tot 5 maanden, voor 32 tot 40 uur per week. Bij voorkeur starten in januari 2020(overleg mogelijk). Neem voor meer vragen contact op met Suze Korse (06 21 14 74 65 of suze.korse@nl.abnamro.com) of Krista Overwater (06 10 48 40 50 of krista.overwater@nl.abnamro.com).  

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met ​Suze Korse  op +31 6 211 474 65​. Wij maken graag kennis met je.