Product Owner Financial Risk Data - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 19-08-2019
 • Vacancy number: 22642
In het kort

Weet jij wat de klant belangrijk vindt? En kan jij ervoor zorgen dat producten altijd zo veel mogelijk klantwaarde leveren? Als Product Owner Data ben je de stem van de klant in jouw team (Block). Daarnaast vertegenwoordig je de interne stakeholders: je kent hun belangen en wensen. Concreet betekent dit dat je beslissingen neemt namens zowel de klant als de stakeholders. Je vormt een visie voor je block en prioriteert de werkzaamheden. Ook zorg je dat jouw block de juiste ondersteuning krijgt. Geïnteresseerd? Lees dan het functieprofiel van Product Owner Financial Risk Data!

Je werk

Als Product Owner heb je veel vrijheid en dus ook een grote verantwoordelijkheid. Je initieert en organiseert, met het doel om maximale business waarde te realiseren met wat jouw block oplevert. Dit betekent dat je de backlog van de proposition/delivery blocks en de prioritering daarvan bepaalt. Je hebt dus ook de verantwoordelijkheid om werk te accepteren of te weigeren voor je team. De belangen van alle relevante stakeholders weeg je op tijd, helder en transparant mee. En met de Product Owners van andere blocks stem je onderlinge afhankelijkheden in de backlogs af. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee op het optimaliseren van de business value, waarbij wet- en regelgeving, het ABN AMRO Data framework en de strategie van ABN AMRO je kaders vormen. Jouw ultieme doel is ABN AMRO slagvaardiger, data driven, effectiever en minder complex maken.

Als Product Owner ben je de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog. Product Backlog management omvat o.a.:

 • Helder omschrijven van Product Backlog items;
 • Ordenen van Product Backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen;
 • Optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert;
 • Ervoor zorgen dat de Product Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het team   als volgende aan gaat werken;
 • Ervoor zorgen dat het Ontwikkelteam de Product Backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is.
Je werkomgeving

De Product Owner Data werkt binnen het Risk Data & Modelling Grid. Een grid is een duidelijk en logisch afgebakend cluster van blocks met een end-to-end verantwoordelijkheid voor één of meer productgroepen, kanalen of enablers. Er zijn drie varianten grids: (1) product grid, (2) distribution grid en (3) enabling grid, waarin business- en IT-collega’s samenwerken op een agile werkwijze.

Het Risk Data & Modelling Grid heeft als doel om de diverse afdelingen binnen Risk te helpen hun beslissingen, modellen en rapporten data driven te maken, door inzicht te geven in de data strategie & requirements, het beschikbaar stellen van analyse mogelijkheden op data, de alignment van data met Finance en de levering van data via de juiste processen en systemen aan de Risk gebruikers. 

Een block is een multidisciplinaire samenwerkingsvorm die bestaat uit professionals uit de business lines en de IT-organisatie (5 tot 10 personen) die autonoom samenwerken aan één doel. Er zijn 2 soorten blocks: value proposition en value delivery blocks. De product owner bepaalt de prioriteiten van één of meer blocks.

Je profiel

Jij bent een communicatief sterk persoon die weet wat er speelt binnen de organisatie. Je staat voor jouw team en geeft aan wat nodig is om de klant optimaal te bedienen. Vanuit een visie en klantbehoefte, stel je epics, features en user stories op. Hierbij weet je de juiste prioriteiten te stellen. Je onderkent de samenhang/afhankelijkheden tussen de diverse user stories en ziet eventuele afhankelijkheden met andere grids en blocks.

Check je profiel:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau
 • Analytisch sterk
 • Begrip van strategie en doelstellingen van de producten, diensten en klanten van het grid CRM weet je je snel eigen te maken
 • Je omarmt de agile way of working en de scrum-methode
 • Aantoonbare affiniteit met de business, IT-architectuur, proces design & proces management
 • Continu verbeteren, ondernemerschap en  organisatiesensitief zijn op jou van toepassing
We bieden

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een goed salaris tussen op basis van een 36-urige werkweek
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Marieke van der Poel via email: marieke.van.der.poel@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je.

Acquisitie door werving- en selectiebureau's naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies