Product Owner Modelling Data - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 17-06-2019
 • Vacancy number: 21793
In het kort

Als bank zijn we continu bezig om ons risicomanagement te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van financiële modellen die deze risico’s kunnen voorspellen, waarmee de risico’s steeds beter beheerd kunnen worden. Het fundament van deze modellen is goede data waar het Risk Data & Modelling Grid van ABN AMRO in voorziet. Binnen het Modelling Data team van dit Grid zijn we op zoek naar een Product Owner met hands-on mentaliteit die samen met het team zorgdraagt voor kwalitatief goede data.

Je werkomgeving

Het Modelling data team is het onderdeel van het Data Grid dat primair verantwoordelijk is voor het aanleveren van data voor het ontwikkelen en kalibreren van risicomodellen. Het team wordt momenteel uitgebreid naar ongeveer 25 medewerkers, verdeeld over 5 teams. Elk team heeft een eigen Product Owner. De sfeer binnen de Data Modelling afdeling is open en informeel, de samenstelling van het team is relatief jong en internationaal.

Functiebeschrijving

Als Product Owner heb je veel vrijheid en dus ook een grote verantwoordelijkheid. Je initieert en organiseert, met het doel om maximale business waarde te realiseren, met wat jouw team oplevert. Dit betekent dat je de backlog van het team en de prioritering daarvan bepaalt. De prioritering is key! Daarbij is het ook heel belangrijk dat je ten alle tijden de ‘waarom’ kunt uitleggen aan het team en je omgeving. Het managen van de backlog neemt zeker 40% van je tijd in beslag. Je hebt dus ook de verantwoordelijkheid om werk te accepteren of te weigeren voor je team. De belangen van alle relevante stakeholders (o.a. risk modelling, business, FR&R) weeg je op tijd, helder en transparant mee. En met de Product Owners van de andere teams stem je onderlinge afhankelijkheden in de backlogs af. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee op het optimaliseren van de business value, waarbij wet- en regelgeving en de strategie van ABN AMRO je kaders vormen. 

Als Product Owner ben je de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog, dit omvat o.a: 

 • Helder omschrijven van Product Backlog items
 • Ordenen van Product Backlog 
 • Optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert 
 • Ervoor zorgen dat de Product Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, dat het laat zien waar het team als volgende aan gaat werken 
 • Ervoor zorgen dat het Development team de Product Backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is.
Je profiel

Je bent een communicatief sterk persoon die weet wat er speelt binnen de organisatie. Je staat voor jouw team en geeft aan wat nodig is om de klant optimaal te bedienen. Zonder dat je opstelt als een manager van het team. Vanuit een visie en klant behoefte stel je epic en user stories op. Hierbij weet je de juiste prioriteiten te stellen. Je onderkent de samenhang/afhankelijkheden tussen de diverse user stories en ziet de eventuele afhankelijkheden met andere blocks en grids.

Check je profiel: 

 • Je hebt minimaal een WO werk- en denkniveau
 • Je hebt kennis van de structuur van ABN AMRO, de corporate values, doelstellingen en strategie van ABN AMRO in het algemeen
 • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met data, IT en risk modelling 
 • Je hebt (aantoonbare) kennis van relevante wet- en regelgeving als Basel en IFRS9 
 • Je omarmt de agile werkwijze en heb of gaat halen in aanzienlijke tijd de Professional Scrum Product OwnerTM (PSPO) certificaat. 
 • Gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een marktconform bruto maandsalaris
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

 Verder bieden we je een dynamische omgeving met ruimte om mee te denken over het belang van goede data en efficiënte processen. Binnen de afdeling en organisatie zijn er veel mogelijkheden om jouw visie daadwerkelijk uit te (laten) voeren. Net als andere teams bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor onze klanten. Wij zien klantbelang ook als: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Nu en in de toekomst. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Krista Luijten (krista.luijten@nl.abnamro.com), Grid Owner Risk Data & Modelling. 

We maken graag kennis met je. 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies