Product Owner Zakelijke Kredieten - met jouw visie bereik je de gewenste doelen - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 09-12-2019
  • Vacancy number: 23332
In het kort

Jij bent de stem van de klant in jouw teams. Prioriteert werkzaamheden. Met jouw visie draag je zichtbaar bij aan het behalen van ons doel om zakelijke klanten optimaal te faciliteren in het gebruik van kredietproducten. En weet jij dit in samenwerking met stakeholders en agile teams binnen en buiten jouw afdeling te realiseren? Dan kun jij de verandering binnen Corporate Credits versnellen en daarmee meebouwen aan een future proof bank.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je ontwikkelt een visie op (nieuwe of te verbeteren) zakelijke kredietproducten en draagt deze uit naar jouw agile teams, de afdeling, andere product owners en stakeholders binnen ABN AMRO. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe kredietprocessen, het vereenvoudigen van het productassortiment en de grip op de winstgevendheid van de kredietenportefeuille. Met behulp van een geprioriteerde backlog breng je structuur aan voor jouw teams om de gestelde doelen en KPI’s te behalen.

Je neemt jouw stakeholders mee tijdens sprint reviews/demo’s, weet hun input juist te waarderen en beïnvloedt waar nodig. Jouw uitdaging is te zorgen voor balans tussen aandacht voor innovatie, change, run, compliancy en implementatie. Daarnaast rapporteer je effectief op statussen, afwijkingen en oplossingen naar stakeholders. Kort cyclisch, focus op het creëren van maximale klantwaarde, met een voorspelbare levering en executie. Dat is de basis van waaruit je altijd werkt. Je neemt niet alleen verantwoordelijkheid voor de vernieuwing, maar ook voor de implementatie en alles wat hierbij komt kijken. Om dit alles te realiseren krijg je veel vrijheid en daarmee ook een grote verantwoordelijkheid.

Er zijn posities vacant op de volgende drie onderwerpen:
1.) Processen: wij bouwen aan onze krediet aanvraag processen
2.) Credit Risk Services: wij helpen onze klanten met relevante risicobeoordelingen, een prijsservice en een systeem waarmee we de zekerheden kunnen beheren
3.) Administration & Data sourcing: we onderhouden de kredietovereenkomst met onze klanten en voldoen we aan verschillende rapportagebehoeften. De vereisten van beiden brengen we hier in balans.

Je werkomgeving

Corporate Credits zorgt ervoor dat elke onderneming ABN AMRO ervaart als partner bij het verwezenlijken van haar dromen en ambities door relevant advies en passende financieringsoplossingen.

We bedienen primair de klanten en collega's bij Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking. Samen met onze collega’s zorgen we dat onze klanten uitstekend worden bediend. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met Retail, Private Banking en Functions, omdat de kredietsystemen bij Corporate Credits ook door andere onderdelen van de bank gebruikt wordt.

Bij Corporate Credits werk je met 150 ambitieuze collega’s die een passie voor klanten en kredieten delen en zorgen voor nieuwe kanalen, nieuwe financieringsoplossingen, een nieuw platform voor het aanvragen en beheren van maatwerk financieringsoplossingen en voor het optimaliseren van processen, producten en prijsstelling. We zijn verantwoordelijk voor de bestaande kredietaanvraagsystemen en de systemen voor ratings, pricing en de leningenadministratie. We realiseren de change en kijken continu naar verbetermogelijkheden voor de klant en in de markt. Zakelijke kredietverlening is een cruciaal domein en is verantwoordelijk een groot deel van de baten van de zakenbank.

Je profiel

Je hebt strategisch inzicht, je schakelt makkelijk met senior management en je hebt executiekracht. Je brengt de zaak voortdurend in beweging. Mede door je drive en energie weet je doelen te realiseren en de mensen om je heen te inspireren. Je weet wat er speelt binnen de organisatie, wat de business nodig heeft en neemt hierin een voorbeeldrol. Je neemt op een natuurlijke manier de leiding. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:
- Wo werk- en denkniveau en relevante werkervaring.
- (Aantoonbare) affiniteit met risk en kredieten.
- Van nature energiek en gericht op samenwerking om resultaten te bereiken.
- Helder in woord en beeld en kan complexe zaken simpel maken.
- Overziet complexe materie, kan hoofd- en bijzaken makkelijk van elkaar onderscheiden.
- Ervaring met het leidinggeven aan teams.

We bieden

Werken aan grote ontwerpen zoals Product Rationalisatie, Redefining Credit Landscape en Pricing methodology. En daarmee een bepalende rol te kunnen nemen in en uitvoering te geven aan een bank in verandering. Jij werkt mee aan een future proof bank. Je krijgt van ons alle vrijheid om hier op eigen wijze invulling aan te geven. Maar altijd in samenwerking met anderen.

Onze salarisindicatie: EUR 70k – 80k all-in o.b.v. een 36-urige werkweek (40 mag ook). En nog aantal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die je van ons mag verwachten.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan nu online op deze vacature! Laat ons daarbij jouw voorkeur weten voor  1.) Processen 2.) Credit Risk Services of 3.) Administration & Data Sourcing. Voor meer informatie neem je contact op met Merel Steenbergen, via merel.steenbergen@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies