Quality Checker (ZZP Only) - Utrecht

Apply
  • Posting Date: 28-11-2019
  • Vacancy number: 23821
In het kort

Het KYC Centre richt zich op het actualiseren en completeren van klantdossiers, periodic reviews, event driven reviews en begeleiden van exit trajecten voor Commercial Banking volgens de geldende wet- en regelgeving. Het is steeds belangrijker dat we onze klanten écht goed kennen en dat alle klantgegevens uitvoerig en zorgvuldig zijn gedocumenteerd. Alleen zo kunnen we onze klanten in alle kanalen een vertrouwde ervaring en een relevant en deskundig advies bieden. Daarnaast stellen toezichthouders steeds hogere eisen aan duidelijke en toegankelijke documentatie van gegevens. Toezichthouders zien erop toe dat banken verantwoord bankieren en mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. Goede, complete en reconstrueerbare klantdossiers zijn daarbij essentieel.

Je werk

Als Quality Checker ben jij de vraagbaak voor de collega’s uit je team en de front office. Je geeft feedback op het team, individuele bijdragen en inhoudelijk handelen. Hierbij signaleer je mogelijke verbeteringen in processen en uitvoering. Je vertaalt voorschriften en procedures naar werkinstructies. Binnen het team heb je een coachende rol op gedrag, vaardigheden en inhoudelijke kennis. Indien nodig kan je de Teamlead vervangen.De kracht van de afdeling Klantbeheer zit in persoonlijk klantcontact in combinatie met een goede risicobeoordeling. Klantbeheer is efficiënt en professioneel, zet de klantbeleving voorop en bouwt aan het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. Samen met het team maakt jij je sterk voor klanten die bij ons bankieren en willen bankieren.
 Taken Quality Checker
Risk based controleren of de Analist de procesgang heeft gevolgd voor het opmaken van een volledig, juist, reconstrueerbaar en consistent klantdossier.1.    Volledigheidscheck: Alle vereiste bewijsmiddelen, documenten en overwegingen van de relatiemanager en Analist zijn vastgelegd in de systemen (RAF + e-archief);
2.    Juistheidscheck: Alle vereiste CAAML bewijsmiddelen en documentatie voldoen aan de gestelde eisen en de juiste procesgang m.b.t. fiattering is gevolgd;
3.    Reconstrueerbaarheidscheck: Helder is hoe een bepaalde risicoclassificatie tot stand gekomen is en de risicoclassificatie is een logisch gevolg is van de beschikbare informatie in het klantdossier;
4.    Consistentiecheck: Er zijn geen tegenstrijdigheden in informatie en documentatie.
 

Je werkomgeving

De standplaats van het KYC Centre Commercial Banking is op dit moment Amersfoort Van Asch van Wijckstraat 55. Je komt terecht in één van onze teams waarbij het reviewen van de klant centraal staat. Naast je dagelijkse werk is ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid. Dit alles draagt eraan bij dat we samen met jou bouwen aan een succesvolle afdeling. Voor jou als analist betekent dit een nadrukkelijke voorbeeldrol en stimuleer en enthousiasmeer je het team om hier aan bij te dragen!
 
Verder is het flexibel / nieuwe werken uiteraard ook bij ABN AMRO van kracht. Hierdoor kun je, in goed overleg met je team, op andere locaties en momenten werken. De complete afdeling DFC bestaat momenteel uit ca. 1.100 mensen, waarbij de gemiddelde leeftijd 35 jaar is en de verhouding man / vrouw momenteel 51% / 49% is.
 

Je profiel

Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s. Wat we van jou vragen: 
•    Hbo-werk- en denkniveau;
•    Minimaal 7 jaar ervaring in een commercieel zakelijke omgeving;
•    Diepgaande kennis en ervaring om risico’s, (complexe) juridische bedrijfsstructuren en productenrange te beoordelen;
•    Kennis van KYC, event gedreven en periodieke reviews;
•    Ervaring in het voeren van telefonische klantgesprekken en het beheersen van gespreksvaardigheden;
•    Kennis van de Engelse taal (zowel in algemene zin als in relatie tot het vakgebied).
 

Wij bieden

Als medewerker van het DFC KYC Centre van CB werk je constant aan het verbeteren van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan het KYC Centre van CB. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. 
Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat het klantbelang altijd voorop. We willen onze klanten kennen en verkopen soms 'nee' als het risico te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben jij per Februari 2020 of in overleg beschikbaar en heb je de aantoonbare kennis en ervaring? Reageer dan direct met jouw cv en motivatie!