Relatiemanager Commercial Banking Clients - Eindhoven

Apply
 • Posting Date: 16-05-2019
 • Vacancy number: 21535
In het kort

Als relatiemanager Business Services & Financial Institutions bedien je jouw eigen portefeuille met midden- en grootbedrijfrelaties waarbij het accent ligt op Grootbedrijf. Je bent het gezicht binnen de sector en in het bijzonder in het Zuiden van het land. Je optimaliseert de resultaten van je portefeuille en individuele klanten erin, onder meer met actieve externe acquisitie en verdere cross- en deepselling. Je streven: een duurzame langetermijnrelatie met onze klanten. Hun belangen staan centraal, maar deze moet je wel zorgvuldig afwegen tegen die van de bank en verschillende betrokken stakeholders.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je belangrijkste verantwoordelijkheid: de klant adviseren. Geen probleem voor jou, als spin in het web van het Client Service Team (CST) en dealteam. Je beheert een portefeuille van zo’n 40  klantcomplexen. Met een vinger aan de pols, strategisch meedenkwerk en jouw kennis van onze producten bied je hen altijd een oplossing op maat – hoe complex ook. Hierbij houd je voortdurend hun (langetermijn)behoeften in het oog, en weeg je die zorgvuldig af tegen de belangen van de bank.

Verder blijf je jouw sectorale portefeuille uitbouwen, onder meer met deep- en crossselling onder bestaande klanten. Binnen je portefeuille houd je klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten; waar nodig stuur je bij. Met interesse volg je de ontwikkelingen binnen de wereld van je portefeuille en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. En je (sectorale) kennis en persoonlijke ontwikkeling? Die vergroot je continu. Dat dat jouw ambitie is staat als een paal boven water!

Je werkomgeving

­­ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. Ons servicemodel: persoonlijk contact, langetermijnrelaties en 24/7 digitaal.

De focus binnen onze sector ligt op relaties in de zakelijke dienstverlening (accountantskantoren, advocaten-en notariskantoren, uitzendbureaus, payrollers,onderwijs, kinderopvang, etc) en financiele dienstverlening (private equity, verzekeraars etc). Kortom twee brede boeiende sectoren die fungeren als de “smeerolie” van de economie.

Vanuit Eindhoven bedien je onze klanten in dezelfde regio. Hiervoor is het belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten én collega’s. Assertiviteit en het nemen van initiatief is dan ook zeer van belang.

De afdeling bestaat uit (Junior/Senior) Relatiemanagers en je werkt nauw samen met Financieringsspecialisten en andere specialisten (Cashmanagement, Verzekeren, Treasury, Event Finance). De Assistent Relatiemanagers ondersteunen hierbij vanuit een centraal sectorteam. Het landelijke sectorteam heeft in totaal ongeveer 55 medewerkers. Jij creëert samen met hen de sfeer! Je rapporteert aan de Sector Manager Business Services & Financial Institutions.

Om je in de breedte te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden vind je het leuk om ook in diverse (tijdelijke) projecten je bijdrage te leveren.

Je profiel

Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. De sector Business Services & Financial Institutions past bij je door je voorkeur voor complexe verdienmodellen, een brede algemene interesse en  affiniteit met strategische klantrelaties. Bij voorkeur heb je al ervaring met deze klantgroep.

Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en een zichtbare rol spelen in veranderingen binnen het team en de organisatie. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je geniet van de dynamiek die dit met zich mee brengt. Belangrijk om te weten is dat de sector Business Services & Financial Institutions experimenteert met Zelforganisatie: wij zoeken een Relatiemanager die er plezier in heeft om deze weg samen met het team te verkennen.

Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • Wo werk- en denkniveau.
 • Commerciële ervaring en klantfocus (bij voorkeur ervaring met Grootbedrijf relaties).
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening.
 • Kennis van de visie en strategie van ABN AMRO, specifiek die van Commercial Banking.
 • Diepgaande kennis van zakelijke kredietverlening en riskmanagement, ervaring en/of affiniteit met de sector Business Services & Financial Instiutions en ruime ervaring met complexe financieringsconstructies (waaronder Leveraged Finance).
 • Kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bankenmarkt en maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen.
 • Kennis van de lokale wet- en regelgeving, de administratieve organisatie, compliance en audit alsmede voldoen aan de Wet Financiële Dienstverlening (WFD)-richtlijn m.b.t. ervarings- en opleidingseisen.
 • Je toont eigen initiatief, discipline en signaleert kansen en verbetermogelijkheden & hebt humor!
 • Je vindt het belangrijk om het klantbelang centraal te stellen en bent zeer acquisitief ingesteld.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Een dynamische omgeving die continu in verandering is.
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
 • Een marktconform salaris, inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen Nederland.
 • Een goede pensioenregeling.
   

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Reageer dan snel op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Helene van Disseldorp, sectormanager Business Services & Financial Institutions op telefoonnummer: 06-51690552.  Voor inhoudelijke vragen over de portefeuille kun je terecht bij Rob Geene, relatiemanager Business Services & Financial Institutions op telefoonnummer: 06-42425960. Wij maken graag kennis met je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies