Risk Control Consultant (Amsterdam) - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 04-06-2019
  • Vacancy number: 21578
In het kort

Als Risk Control Consultant zorg je ervoor dat het Process- en Data Control framework van de bank verstevigd wordt. Dit doe je door bestaande en nieuwe externe regelgeving te analyseren en vast te stellen hoe deze het beste vertaald kunnen worden naar risk controls. Je analyseert processen, data stromen en rapportages en zorgt voor een juiste vastlegging zodat bepaalt kan worden welke risico's aanwezig zijn en welke proces en data controls hierop moeten worden toegepast. Dit vormt de basis voor het faciliteren van de volgende stappen waaronder het aandragen van oplossingen/verbeteringen en het initiëren van trainingen in dit kader. Tenslotte zorg je ervoor dat de hierboven beschreven activiteiten als evidence worden vastgelegd, waarop de andere stakeholders in het controleproces zich kunnen baseren. Je hebt ervaring met Internal Control, Data Controls en het opstellen van Control Frameworks. Daarnaast heb je ervaring in Risk Management en heb je gewerkt aan grote verandertrajecten binnen de financiële sector. Kortom je weet hoe het is om regelgeving te vertalen naar nieuwe rapportages met de juiste controls en bewijzen hiervan, zodat de accountant tevreden is. Je adviseert aan en voert je werk uit in multidisciplinaire teams van business en IT (blocks) om ervoor te zorgen dat deze blocks bijdragen aan het verstevigen van het Risk Control Framework. Hierbij werk je samen op een agile werkwijze.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Risk Control Consultant ben je bezig met product, proces en consultancy vraagstukken. Adviseren, verbeteren, trainen, trouble shooten en implementeren zijn de basisactiviteiten waar jij je mee bezig houdt. Samen met de de agile teams ben je end-to-end verantwoordelijk voor de oplevering van alle vraagstukken op het gebied van Financial Risk en de inbedding hiervan in het Risk Control Framework.

Meer specifiek zal je gaan bijdragen aan versterken van data, processen en rapportages voor problem loans, voorzieningen, strategic risk, credit risk, modelling, risk calculaties en risk data & analytics vraagstukken. Met jouw inbreng van risk controle expertise en in samenwerking met professionals uit de business, Risk, Finance, CAD en de IT organisatie bereik je de gestelde doelen.

Je profiel

Jij bent een energiek persoon met een passie voor de combinatie van doen en denken. Je weet wat er speelt binnen de organisatie en hebt een voorbeeldrol. Klantperspectief is je primaire drive om te werken in een grid. Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen en heb je interesse in wat jij kan leren van je collega’s met andere expertises.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau
- Je wilt je graag verbreden en verdiepen op de elementen; product, proces, consultancy
- Je hebt (aantoonbare) affiniteit met IT
- Je omarmt de agile werkwijze
- Gericht op samenwerken, vernieuwen en het bereiken van doelen
- Kennis van Financial Risk
- Kennis van Internal Control en Risk Control Frameworks

Je werkomgeving

Het Risk Data & Modelling grid is onderdeel van de nieuwe Risk Data & Analytics afdeling, en werkt nauw samen met Financial en Non Financial Risk grids. Als Control Consultant zul je ook nauw samen werken met de BAU Risk afdelingen. We werken met vele collega’s samen die een passie delen om Risk Management te verbeteren zodat we kunnen bijdragen aan het bankieren voor toekomstige generaties. Onze ambitie is het ontgrendelen van risk intelligence, mede door het verbeteren van de risk data en processen.

We bieden

Je krijgt de ruimte om mee te bouwen aan een Risk Data en Proces control framework. We leren graag van jouw ervaringen met proces en data controles en agile werken en passen jouw best practices toe. Je hebt de mogelijkheid je verder te verdiepen in je expertise en/of je te ontwikkelen in de breedte van Risk Data & Analytics: van data management, proces controls tot implementatie en portfoliomanagement. Binnen het Grid en Risk management zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Dit alles is afhankelijk van jouw ambities, interesses en ervaring.

Interesse?

Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Emma van der Meulen, Productowner Risk Data Management, Risk Data & Modelling Grid, telefoon 06 51269671 of Krista Luijten, Grid Owner Risk Data & Modelling Grid, telefoon 0610981555. We maken graag kennis met je.

Acquisitie door werving- en selectiebureau's naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.