Sector Econoom - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 17-06-2019
 • Vacancy number: 21936
In het kort

De afdeling Sector Advisory | Sector Research is verantwoordelijk voor het initiëren en maken van actuele onafhankelijke analyses en voorspellingen over sectoren. Hiermee helpen we relaties bij de strategische keuzes die zij in de snel veranderende wereld maakt. Hiernaast heeft Sector Advisory | Sector Research als taak om het imago van ABN AMRO als ‘Sectorbank’ naar buiten toe te profileren.Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

De sectoreconoom Retail en Leisure initieert, onderzoekt, voorspelt en communiceert aan de belanghebbenden op onafhankelijke basis over de sectoren. Kernwoorden voor de functie zijn: analytisch, creatief, samenwerken, prestatiegericht, nauwkeurig en ondernemend. Hij/zij werkt nauw samen met de sector banker en de sectoranalist, maar ook met collega’s uit andere sectoren, bijvoorbeeld rondom publicaties.De sectoreconoom volgt de algemene (financieel)economische, sociale en politieke ontwikkelingen en combineert deze met kennis en data over de sectoren. Hij/zij voert onderzoek uit op basis van deze informatie, vormt oordelen over de sectorstructuur, -ontwikkelingen, -trends, -drijfkrachten en –vooruitzichten, trekt conclusies en formuleert adviezen. De sectoreconoom schrijft, op basis van zijn/haar analyses en onderzoeken, rapporten waarvan de inhoud aansluit bij de behoeften van de externe (zoals klanten) en interne relaties (zoals relatiemanagers) en presenteert hier ook geregeld over. Hij/zij communiceert ook over de visie van de bank met de media.

Je werkomgeving

De sector Retail is sterk afhankelijk van de binnenlandse conjunctuur. Personeel, integratie van offline en online, circulariteit en gebruiksgemak zijn onderwerpen waarop een retailer het verschil kan maken. De sectoreconoom schrijft bijvoorbeeld over de ontwikkeling van leegstand in de winkelstraat.

De sector Leisure heeft betrekking op de vrijetijdseconomie in Nederland. Het vertrouwen onder consumenten, hun besteedbaar inkomen en uitgavenshuis zijn van groot belang. Het toerisme heeft eveneens een belangrijke invloed: uit diverse hoeken van de wereld overnachten consumenten in Nederlandse hotels, waarbij ze ook graag een attractiepark of museum bezoeken. De sectoreconoom publiceert bijvoorbeeld over de verwachte ontwikkeling van het aanbod van hotels en festivals of het bioscoopbezoek.

Je profiel

Voor deze functie zijn de volgende kennis en vaardigheden van belang:

 • Goede kennis van macro-economie, bedrijfseconomie en financiële economie op WO niveau
 • 5 jaar relevante werkervaring als econoom, onderzoeker of journalist
 • Zeer brede inhoudelijke kennis van de sectoren
 • Aantoonbaar goed kunnen schrijven (een schrijftoets behoort tot de selectie)
 • Snel kunnen reageren op relevante onderwerpen
 • Kennis hebben van (nieuwe) analysemethodieken
 • Weet de diverse doelgroepen van zijn/haar analyses en adviezen te overtuigen
 • Presenteren aan grote groepen
 • Verbinden en samenwerken met de eigen en andere sectorgenoten
 • Kennis hebben van en ideeën hebben over moderne publicatiemethodes
We bieden

Bij ABN AMRO Sector Research zetten we onze kennis en kunde in zodat ondernemers beter geïnformeerde beslissingen kunnen maken. Als econoom werk je in een enthousiast team met economen, analisten en bankers, maar je bepaalt je eigen agenda. Daarnaast krijg je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen in je werk.

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Dan horen we graag van je! Reageer nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Franka Rolvink Couzy, Hoofd Sector Research ( 06 41 37 41 09)We maken graag kennis met je! De gesprekken worden begin juli gevoerd. Startdatum is 1 september.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies