Senior Advisor Regulations & Policies - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 05-04-2019
 • Vacancy number: 21131

In het kort

Heb jij interesse in regelgeving en het beheersen van risico's voor de bank? Vind je het leuk om complexe vraagstukken te doorgronden en te vertalen tot een krachtige kernboodschap? Help jij mee risk regelgeving op te schrijven in duidelijk beleid? Vind je het leuk om mensen te begeleiden en te coachen? Je bent een prettige maar stevige gesprekspartner die goede relaties onderhoud met de business C&IB, Corporate Banking, Retail en Private Banking en verschillende afdelingen binnen Risk Management.

Dan zoeken wij jou!

Je werk

Als Senior Advisor Regulations & Policies ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vaststellen van duidelijke en actuele kaders voor de business en risk organisaties. Deze zijn gedreven door wet- en regelgeving, de risk appetite van de bank en de individuele business lines en ABN AMRO's moderate risk profile. De kern van je werkzaamheden is het ontwikkelen en schrijven van Risk Policies. Wij zijn op zoek naar mensen die affiniteit hebben met één of meerdere van de hoofdrisicotypen van de bank: Enterprise Risk, Credit Risk, Operational Risk, Market Risk, Liquidity Risk.

Hiervoor beoordeel je (nieuwe) regelgeving op relevantie voor de bank, analyseer je de impact hiervan op de bank en haar activiteiten. Je voert gesprekken over veel verschillende onderwerpen, met verschillende afdelingen, op veel verschillende niveaus binnen de bank. De ene dag kun je met de business aan het nadenken zijn over de kaders waarbinnen zij krediet kunnen verlenen aan hun klanten; de volgende dag kun je bezig zijn met het voorbereiden van een presentatie voor het Group Risk Committee (GRC) over het naleven van beleid. Daarnaast denk je mee over hoe we onze risk policies gemakkelijker toegankelijk maken voor de gebruikers. Op deze manier help je mee om de Bank binnen de wettelijke kaders te opereren.

Als senior ben je ook mede verantwoordelijk voor het overzicht op de algehele compleetheid, consistentie en coherentie van het beleidskader (Risk Policy Framework). Je participeert in projecten en brengt daarbij jouw kennis in. Je inventariseert de consequenties van in- en externe ontwikkelingen, maakt afspraken met projectleiders over samenwerking en verwachtingen en stemt met de projectleider de voortgang van de werkzaamheden af. Als deskundige op bepaalde aandachtsgebieden ben je ook gesprekspartner voor DNB/ECB.

In jouw rol als senior zorg je tenslotte ook voor coaching en begeleiding van junior medewerkers in het team. Je richt je hierbij niet alleen op inhoudelijke ontwikkeling, maar ook op persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. 

Je werkomgeving

CRM / Central Regulations & Policies bestaat uit 25 gedreven professionals. Binnen de bank is zij het Centre of Expertise op het gebied van prudentiele regelgeving en Regulatory Risk. We identificeren en interpreteren nieuwe en bestaande regelgeving. We onderzoeken de impact van deze regelgeving op de organisatie en vertalen de regelgeving in beleid en governance. Ons doel is het sturen van de bank in een omgeving met continue wijzigende regelgeving. Daarbij sturen we op het identificeren, limiteren en/of mitigeren van mogelijke Regulatory Risks.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar iemand die resultaten wilt behalen en daarbij het teambelang in het oog houdt. Je bent een proactief, analytisch en gedreven persoon met een positief kritische houding en groot risico bewustzijn. Je kunt zelfstandig werken, neemt initiatief en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je bent flexibel, resultaatgericht, maar wel nauwkeurig. Je hebt diepgaande kennis van minimaal één van de hoofdrisico’s van de Bank: Enterprise Risk, Credit Risk, Operational Risk, Market Risk, Liquidity Risk. Je hebt een goed begrip van de business drivers, producten en organisatie van CB en/of R&PB. Je acteert op zowel senior management als operationeel niveau en hebt goede relationele en communicatie vaardigheden.

De overige vereisten zijn:

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Je bent geïnteresseerd in de wet- en regelgeving op het gebied van Risk Management en de maatschappelijke, economische en monetaire ontwikkelingen
 • Je vindt het leuk om mensen te begeleiden en te coachen
 • Je Nederlands en Engels zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk

We bieden

Binnen Central Regulations & Policies wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat betekent dat je veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap krijgt en samenwerkt met mensen met verschillende achtergronden en op verschillende niveaus binnen de bank. De functie biedt je een interessante mogelijkheid om je kennis en ervaring toe te passen en te verbreden.
 

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • De functie is ingeschaald in schaal 12 van de ABN AMRO CAO
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
   

Externe kandidaten starten met een jaarcontract. Bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu via de website op deze vacature. 

Neem voor meer informatie contact op met Astrid Janssen, Team head Regulations & Policies: +31 (0)6 30 63 31 95, astrid.janssen@nl.abnamro.com of voor de procedure met Frederik van Zeggeren (Talent Acquisition Specialist) +31 (0)6 50 57 95 32. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies