Senior Economist - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 22-08-2019
 • Vacancy number: 22537
In het kort

Met jouw kennis van ontwikkelingen in opkomende markten ben je als internationaal econoom een belangrijke schakel binnen de bank in een wereld die nooit stilstaat.

Een uitdagende functie voor een enthousiaste internationaal econoom met ambitie, kennis van landenrisico en bij voorkeur met interesse voor opkomend Europa. Je haalt de pers, maar adviseert intern ook over het landenrisico in ‘jouw’ regio/landen.

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven wij je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Je werk

Je analyseert de economische ontwikkelingen in opkomende markten en draagt bij aan het landenrisicobeleid van de bank. Daarnaast ondersteun je commerciële activiteiten en help je klantrelaties te versterken door klanten toegang tot onderzoek te bieden. Met jouw research help je bovendien mee het externe profiel van de bank als thought leader te versterken. Je geeft regelmatig presentaties binnen en buiten de bank. En jouw visie wordt gretig opgepakt door de pers. Jij publiceert frequent over ontwikkelingen binnen je regio. Je doet dat zelfstandig en onafhankelijk, maar je laat je wel uitdagen door je collega's. Als econoom bij het Emerging Markets & Commodities team werk je nauw samen met de collega's van de Business.
Je komt te werken bij het Emerging Markets & Commodities team, dat naast het hoofd bestaat uit twee landenspecialisten en 3 grondstofspecialisten. De afdeling maakt deel uit van het Economisch Bureau, waar in totaal ca 25 mensen werken. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Er is een goede balans tussen individuele prestaties en teamwork. Met het team analyseren we de ontwikkelingen in opkomende markten in al zijn aspecten. Zowel direct voor de klant (via externe publicaties) maar ook intern voor beleidsontwikkeling.

Je werkomgeving

Het Economisch Bureau (EB) maakt deel uit van het bedrijfsonderdeel Strategie & Sustainability (S&S). We doen economisch onderzoek voor de hele bank en al haar klantengroepen. Onze research is onafhankelijk, maar we werken nauw samen met andere bedrijfsonderdelen. We bedienen naast het senior management van ABN AMRO alle klantengroepen van de bank op een effectieve manier. We doen dat door prioriteiten te stellen op basis van het bankbelang. We streven naar optimale waardecreatie voor de bank en haar klanten. We worden gezien als originele denkers en experts op ons vakgebied en willen ons daarmee onderscheiden van de concurrentie.

Werken binnen het Emerging Markets Team betekent dat je mede vorm geeft aan de visie van de bank op ontwikkelingen in opkomende markten en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Het Emerging Markets Team is verantwoordelijk voor het interne Sovereign Rating Model van de bank. De uitkomsten van het model worden door de bank gebruikt om de bereidheid krediet te verlenen aan risicolanden te bepalen. De uitkomsten dienen ook als input voor andere modellen van de bank waarin landenrisico een factor is.

Je profiel

Analytisch sterk persoon met vlotte pen en enige jaren werkervaring. Je hebt aantoonbare schrijfervaring, met name ook in het Engels. Je bent iemand die met scherpe analyses wil prikkelen, waarbij uiteraard het belang van de klant voorop staat. Je hebt een Master economie (macro-economie met bij voorkeur internationaal economische betrekkingen/ internationale financiering). Kennis van en interesse in opkomende markten is een pré. Sterk kwantitatieve inslag is meegenomen. Je kunt prima zelfstandig werken, maar spiegelt je mening graag aan die van je collega’s. Je speelt graag een rol in een team. Je hebt de ambitie om jezelf te ontwikkelen en verder door te groeien.

Check je profiel
 

 • academische opleiding (macro-economie, met bij voorkeur als richting internationale economische betrekkingen en/of internationale financiering en/of ontwikkelingseconomie
 • sterke analytische vaardigheden
 • je kunt je goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk  
 • goede kennis van Excel en bij voorkeur goede kwantitatieve kennis
 • uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • initiatiefrijk 
 • zelfstandig, maar wel een teamspeler
 • pragmatische, creatieve en oplossingsgerichte houding
 • resultaatgericht 
We bieden

Allereerst een uitdagende baan binnen leuk team waarin je als professional de vrijheid hebt om te groeien en het beste uit jezelf te halen. Daarbij bieden wij je een competitief salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, waaronder thuiswerken, behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Marijke Zewuster, marijke.zewuster@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies