Senior Marketing & Communicatie Expert -jouw expertise toepassen in de wereld vd intermediaire markt - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 23-04-2019
  • Vacancy number: 21258

In het kort

Ben jij die resultaatgerichte & creatieve marketing communicatie expert die vernieuwende proposities en concepten bedenkt én uitvoert voor en met onze klant: ‘de intermediaire markt’. Een zelfstarter die vooruit denkt, mensen enthousiasmeert en verbindt door samen te werken, binnen en buiten het team? Dan is dit de kans om je passie in te zetten en je ambities waar te maken.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jouw focus? Het opstellen van de marketing- & communicatiestrategie voor het intermediaire kanaal, waarbij het initiëren, bedenken en uitvoeren van marketing- en communicatieactiviteiten ook tot je werk behoort. Deels gebaseerd op de specifieke propositie naar de klantgroep, maar ook het vertalen van corporate campagnes naar het intermediaire kanaal. Dit alles met het  uiteindelijke doel business te genereren en de NPS onder het intermediair te verhogen. Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen in de (woon)markt en specifiek binnen de klantgroepen en vertaalt deze naar relevante waardeproposities. Dit doe je niet alleen, maar in een zelforganiserend team van marketing & communicatie professionals.

Jouw klant? Dat is de wereld van de onafhankelijke (hypotheek) adviseurs waar ABN AMRO mee samenwerkt of wil samenwerken. In interactie met deze klantgroep worden proposities ontwikkeld, die er op gericht zijn dat de onafhankelijke(hypotheek) adviseurs  een voorkeur geven aan  de producten en diensten van ABN AMRO.

Daarnaast werk je nauw samen met diverse andere teams binnen ABN AMRO, waaronder Hypotheken, Communications & Branding, Digital Banking en Operations ten behoeve van (lokale) marktbewerking en dienstverlening aan het intermediair. En onderhoud je contacten met onderzoekbureaus ten behoeve van klanttevredenheidsonderzoeken onder intermediairs.

Het uiteindelijke doel van jouw inzet is het bereiken van een maximaal rendement op sales, marktaandeel en klanttevredenheid.

Je werkomgeving

New Business & Specials van de Personal Banking-organisatie is de groeimotor van Personal Banking. Het is de plek waar we specifieke klantgroepen  maatwerk bieden en diverse kanalen faciliteren om deze klantgroepen aan onze bank te binden. New Business & Specials bestaat uit 5 afdelingen. Dit zijn Intermediaire Verkoop & Collectieve Personeelsregelingen, Schiphol, International Clients, Special Clients en Business Development. Binnen deze afdelingen zijn zelforganiserende teams gestructureerd onder leiding van Skill Leads. Intermediaire Verkoop is een bedrijfsonderdeel dat zich focust op selectieve distributie via het intermediair. De afdeling is verantwoordelijk voor ca. 55% van de hypotheekproductie van ABN AMRO Retail. Dit komt overeen met ca. EUR 5 miljard aan nieuw hypotheekvolume. Daarnaast is het intermediair een belangrijk kanaal voor de aanwas van nieuwe klanten voor ABN AMRO betaalpakketten. Intermediaire Verkoop bedient een markt van zo’n 2000 intermediaire business partners.
De afdeling bestaat uit 3 zelforganiserende teams: Marketing Communicatie & Formule Management, Relatie Management en Account Support.

Het dedicated team:
Door actieve ondersteuning van het intermediaire kanaal, maakt het team Marketing Communicatie & Formule Management producten en diensten van ABN AMRO toegankelijk voor consumenten die kiezen voor onafhankelijk advies. Het team creëert meerwaarde door vakkundig en vernieuwend te acteren op veranderende marktomstandigheden en de gevolgen daarvan op de wensen en behoeften van de relevante doelgroepen. In dit team werk je nauw samen met twee formulemanagers, een communicatiespecialist, een assortiments manager, twee webmarketeers en een eventmanager. Daarnaast schakel je binnen ABN AMRO regelmatig met de Grids Hypotheken en Verzekeren over producten en productontwikkeling en met de afdeling Operations over processen en diensten.

Je profiel

Je stimuleert het zelforganiserende team tot optimale prestaties te komen. Je bent de senior die het hele team bij elkaar houdt en energie geeft. Denkt met collega’s mee en helpt ze op weg. Je ziet hoe de markt zich ontwikkelt. Je bent zelf initiator van projecten en activiteiten die de toekomstige waarde van de klantgroepen verbeteren. Je bent goed in staat om interne collega’s (binnen en buiten de afdeling) mee te nemen en te overtuigen van jouw zakelijke doelen.  En staat voor een heldere en efficiënte dienstverlening met tevreden klanten.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- minimaal een hbo/wo werk- en denkniveau.
- brede ervaring in het marketing & communicatie vak, weet klantreizen te verbeteren
- kan vakkennis goed uitdragen en proposities bouwen.
- bewust van digitale ontwikkelingen in de markt en weet hoe we die kunnen inzetten in een omni channel strategie.
- affiniteit met de (intermediaire) financiële dienstverlening, kennis van het intermediair, woonmarkt en / of hypotheken is een must
- goed in projectmanagement en weet hoe je zaken voor elkaar krijgt.
- kan schakelen op operationeel, tactisch en strategisch niveau.
- ervaring met een complex stakeholderveld.

We bieden

Werken in een klein zelf organiserend team met eigen mandaten. Ruimte om te experimenteren. Vrijheid om zelf het verschil te maken. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Salarisindicatie: EUR. 75k – 85k all-in, o.b.v. een 40-urige werkweek.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Melvin Visser, Formulemanager Intermediaire Verkoop, 06 10 91 30 81. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies