Senior Pricing Manager Internet Bankieren - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 19-08-2019
 • Vacancy number: 21720
In het kort

Over de toekomst van bankieren weten we één ding zeker: het gaat vooral online gebeuren. Daarom werken we bij ABN AMRO zakelijk hard om onze dienstverlening naar de digitale wereld te brengen. Bij Commercial Banking (specifiek: de afdeling Online Channels als onderdeel van Digital Banking CB) doen we dat voor al onze zakelijke klanten: van ZZP-ers tot large corporates. Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we relevante en innovatieve oplossingen ontwikkelen, die passen bij de specifieke wensen van onze doelgroep. Wij zijn een team met groeiambities. Daarom zoeken wij mensen die met ons deze ambities waar kunnen maken. Met onze groei zien we een ook een toenemend belang in een commerciële samenhang van onze digitale producten en specifiek in de tarifering van onze digitale producten. We zijn dan ook op zoek naar een Pricing Manager die de sparringpartner wordt voor onze digitale producten en de lijnen uitzet voor tarifering en implementatie.

Je werk

Als Senior Pricing Manager ben jij het aanspreekpunt voor de commerciële strategie van producten in onze digitale kanalen, met als belangrijkste Internet Bankieren Zakelijk. Jij onderzoekt, schrijft en implementeert de juiste pricing-strategie voor de zakelijke digitale producten en diensten, en zorgt voor een optimale fit van onze producten en het totaalportfolio van de bank. Je betrekt hierin allerlei velden: de markt, de concurrentie, de verwachtingen van onze klant, wetgeving en omzet. Zo kijk je als eerste naar het huidige pricingmodel van onze digitale producten, maak je een concreet overzicht voor je stakeholders, breng je verschillende scenario's in kaart, en geef je concrete adviezen hoe onze pricingstrategie er uit zou moeten zien. Alle aanpassingen aan digitale producten, maar ook toekomstige producten neem je daarin mee zodat we een logisch beleid invoeren: bij nieuwe proposities zorg je bijvoorbeeld voor de juiste tarifering met een implementatiestrategie voor in de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de juiste en transparante wijze van communiceren van de tarieven naar onze klanten en werk je hierbij nauw samen met onze agile delivery teams.

Jouw voornaamste sparingspartners zijn de Product Owners en Digital Experts (business developers of consultants) die naast jou werken aan de digitale verandering van onze zakelijke kanalen. Zij ontwikkelen namelijk producten en diensten voor de digitale platformen, waar ook een prijs aan gehangen moet worden. Zij vragen jou om beleid en advies. Daarnaast zoek je regelmatig de verbinding met andere stakeholders die voor Commercial Banking een P&L verantwoordelijkheid op producten of tarifering hebben en draag je met eigen rapportages hieraan bij.

Dit is een nieuwe functie binnen onze afdeling: wij vragen dus veel zelfstandigheid en een kritische houding. Je krijgt er voor terug dat je een eigen strategie kan gaan opzetten en beleid kan maken voor de toekomst, dat ook meteen geimplementeerd wordt.

Je werkomgeving

Wij werken zoveel mogelijk agile. Onze teams werken vanuit Amsterdam Zuidoost en bestaan uit professionals met zowel business als IT- achtergrond (gemiddeld 10 personen) die samenwerken aan één doel. Binnen de afdeling Online Channels werken we aan visie-ontwikkeling en voorbereiding (onderzoek), maar ook direct aan delivery van MVP's, waarmee we met software ontwikkelaars bouwen aan front-end software.

 

Als Pricing Manager bouw jij elke dag om jouw deel van het klantkanaal te verbeteren en onze visie te realiseren. Dit doe je vanuit een klein team met andere experts, waaronder UX designers. Je bent daarmee geen direct onderdeel van een agile team, werkt vooral zelfstandig, maar altijd direct met de rest van de afdeling. Specifiek werk je hier op de afdeling Online Channels onder de vlag van Commercial Banking, die met verschillende teams end-to-end verantwoordelijk is voor onze digitale kanalen: Internet Bankieren Zakelijk, abnamro.nl/grootzakelijk en onze grootzakelijke portal.

 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding;
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een corporate omgeving of een vergelijkbare rol in pricing;
 • Je bent sterk analytisch en werkt datagedreven;
 • Je kunt informatie kernachtig samenvatten en sturen op besluitvorming;
 • Je hebt een visie op het managen van digitale producten en de tarifering daarvan, en bent in staat om deze ook uit te dragen;
 • Je voelt je eigenaar van je werk en straalt dit ook uit naar je stakeholders;
 • je bent een expert in stakeholder management en bent in staat draagvlak te creëren;
 • je bent een teamspeler en wil graag investeren in een hecht team;
 • je bent goed in structuur, tijdlijnen bewaken en overzicht behouden;
 • je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als in geschrift.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Een bruto jaarsalaris van tussen de 81.000 en 93.000 Euro op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van je kennis en ervaring
 • Inclusief een benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (o.a. een fiets en telefoon)
 • Een jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling 
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar, dat je vrij mag inzetten voor je ontwikkeling 
 • Een volledig OV-jaarabonnement, geldig in heel Nederland voor al het openbaar vervoer 
 • Een goede pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan nu online op deze vacature! We maken graag kennis met je.

Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Leonie Kemper via leonie.kemper@nl.abnamro.com. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies