Senior Specialist Historical Data Sourcing - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 16-10-2019
 • Vacancy number: 23278
In het kort

Houd jij van een afwisselende baan? Ben jij geïnteresseerd in zowel programmeren als stakeholdermanagement? Werk je graag in een dynamisch en multidisciplinair team en kan jij goed je kennis delen? Lees dan het functieprofiel van Senior Specialist Historical Data Sourcing!

Als bank zijn we continu bezig om ons risicomanagement te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van financiële modellen die deze risico’s kunnen voorspellen. Met deze modellen kunnen de risico’s steeds beter worden beheerd. Het fundament van deze modellen is goede data waar de Risk Data & Analytics afdeling van ABN AMRO in voorziet. Binnen het Modelling Data team van deze afdeling zijn we op zoek naar een Senior Specialist Historical Data Sourcing met een hands-on mentaliteit die samen met het team zorgdraagt voor het verzamelen en opleveren van kwalitatief goede data.

Het Modelling data team is het onderdeel van de Risk Data & Analytics afdeling die primair verantwoordelijk is voor het aanleveren van data voor het ontwikkelen en kalibreren van risicomodellen. Het team wordt momenteel uitgebreid naar ongeveer 25 medewerkers, verdeeld over 3 sub-teams. Elk sub-team heeft een eigen risk aandachtsgebied en een eigen Product Owner.

Je werk

“Een functie waarin ik al mijn kennis en ervaring kwijt kan, en nóg elke dag nieuwe facetten van de bank leer kennen”, Antal van Deenen, Product Owner Risk Modelling Data ALM.

Als lid van het Modelling Data team ben je dagelijks hard bezig om de verschillende Risk Modelling afdelingen te voorzien van de data die ze nodig hebben om risicomodellen te maken.
Je werkzaamheden bestaan voor ongeveer de helft uit technische werkzaamheden; denk daarbij aan SAS/SQL programmeren, analyses op brondata maken (datakwaliteit !) en het samenstellen van datasets. De andere helft van je werkzaamheden heeft een sterk communicatief karakter; je hebt veel interactie met modelleurs en betrokkenen uit de business en staat verbaal je mannetje tegenover je stakeholders. Ook maak je tijd om je kennis over te dragen richting meer junior collega’s, en neem je actief deel aan de wekelijkse teammeetings waarin kennisdeling centraal staat.

Je werkomgeving

ABN AMRO Risk Data & Analytics (RDA) is een groeiend, internationaal team dat bestaat uit meer bijna 100 professionals. Wij zijn het expertisecentrum binnen de bank voor het ontwikkelen van kwantitatieve risicomodellen. Deze modellen ondersteunen andere onderdelen van de bank bij haar dagelijkse beslissingen, van prijsbepaling van deals en het verstrekken van klantkredieten, tot het vaststellen en monitoren van marktrisicolimieten en het bepalen van de kapitaalvereisten voor de bank.

In deze functie ga je werken in één van de drie Modelling Data teams. Deze teams hebben allemaal hun eigen focus op een bepaald werkgebied. De teams bestaan uit veelal jonge gedreven collega's met een internationale achtergrond. De onderlinge sfeer is open en informeel. Gezien de aandacht van de toezichthouders voor het modellandschap en de onderliggende data is het een uitdagende functie, waarbij de werkdruk substantieel kan zijn. Je neemt onder die omstandigheden je verantwoordelijkheid voor verschillende projecten en je helpt junior collega’s in het uitbreiden van hun kennis op zowel bank gebied, als programmeer skills.

Je profiel

Kunnen en willen samenwerken is cruciaal om deze rol succesvol uit te voeren. Van nature ben je iemand die initiatief neemt, goed werk kan organiseren en structureren en samen met anderen resultaat wil laten zien. Je bent inhoudelijk sterk, analytisch ingesteld, communicatief sterk en je hebt goede presentatie skills. In de dynamische omgeving waarin je acteert weet je als geen andere alle betrokkenen op verschillende kennis niveaus en met verschillende focus mee te nemen en te overtuigen. Daarnaast heb je ook oog voor de opleiding van anderen om je heen. Je helpt met het opbouwen van kennis in het team, en ondersteunt anderen in het uitvoeren van hun taken.

Verder herken je je in het volgende:

 • Academische werk- en denkniveau met, bij voorkeur, een opleiding in Econometrie, Business Administration, Informatica of een soortgelijke opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke (datagerelateerde) functie
 • Uitgebreide technische kennis (lezen en schrijven) van SAS Enterprise Guide of SQL
 • Python is een pre
 • Detailleren en challengen van requirements
 • Kennis van risicomanagement in financiële instellingen
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een functie in schaal 10 tot 11, afhankelijk van je kennis en ervaring
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Krista Luijten via email: krista.luijten@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je.

Acquisitie door werving- en selectiebureau's naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.