SIM Prevention Advisor - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 16-10-2019
 • Vacancy number: 22904
In het kort

Als Prevention Advisor I bij Security & Integrity Management (SIM) draag je actief bij aan identificeren en mitigeren van criminaliteitsrisico’s en dreigingen en werk je actief mee aan het vergroten van de weerbaarheid van ABN AMRO, onze klanten en het financiële stelsel. Jouw ervaring met criminaliteitsbestrijding binnen de financiële sector -of andere complexe organisaties- stelt je in staat om een gedegen advies te geven over hoe financiële en reputatieschade als gevolg van in- en externe fraude en andere vormen van (financieel-economische) criminaliteit kan worden voorkomen. Zo draag je bij aan onze missie: het veilig en integer houden van ABN AMRO en het financiële stelsel.

Je werk

Jouw werk is gericht op het voorkomen van financiële en reputatieschade als gevolg van criminaliteit. Je focust daarbij in ieder geval op frauderisico’s, maar je wilt je eveneens bewegen op het terrein van cybercriminaliteit fysieke veiligheid en integriteitschendingen. Jij doet -in nauwe samenwerking met anderen - onderzoek naar oorzaken en gevolgen van criminele risico’s en dreigingen. De kern van je taak is om de business te adviseren en te helpen bij het beheersen van zulke risico’s. Dit kan door de grondoorzaken van ernstige incidenten te analyseren en daaruit de lessen voor de organisatie te formuleren, of bijvoorbeeld door verbeteringen op het gebied van beleid en processen te implementeren. Een andere keer werk je –langdurig- mee met projecten in de business -bijvoorbeeld bij (digitale) productinnovaties of met publieke partners, zoals de politie of de FIOD. Soms werk je mee aan onderzoeken naar (inter)bancaire en maatschappelijke veiligheidsthema’s.

De complexiteit van deze functie wordt gekenmerkt door het kunnen onderkennen van de grote mate van diversiteit tussen verschillende business onderdelen, het kunnen omgaan met weerstand en het kunnen afwegen van diverse belangen versus de risico’s die je signaleert. 

 

Je werkomgeving

SIM is een afdeling binnen Compliance die is gericht op het voorkomen van financiële verliezen als gevolg van in- en externe criminele activiteiten of misbruik van het financiële stelsel door klanten van de bank of criminele groeperingen. Daarnaast helpt SIM met het voorkomen van reputatieschade als gevolg van niet-integer gedrag van de bank, haar klanten, en haar medewerkers. Met haar analyses, onderzoeken en adviezen, levert SIM een waardevolle bijdrage aan de maatschappelijke roep om meer integriteit en transparantie binnen de financiële sector. Het Team Crime Prevention brengt relevante criminaliteitsrisico’s binnen de kaders van het non-financial risk management en helpt stakeholders binnen de bank om deze te beheersen. SIM vervult daarin een tweedelijnsfunctie. Je doet je werk echter nooit alleen en zult nauw samenwerken met de andere SIM teams: Intelligence Center, Forensic Expertise en Conduct, en met vele andere eerste- en tweedelijns teams binnen de bank en zelfs met externe partners en overheidspartijen. Onze adviezen kunnen worden opgeleverd ten behoeve van de business wereldwijd en ten behoeve van dochterondernemingen.

 

Je profiel

Jij bent een bevlogen en ervaren professional met een duidelijke eigen expertise en een heldere visie op het gebied van (financieel-economische en/of cyber) criminaliteit. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen.  Je weet wat het betekent om in een complexe omgeving te werken en hoe jij hierin overzicht houdt en structuur aanbrengt. Het is van belang dat je weet hoe je op verschillende manieren kunt rapporteren over risico's en resultaten. je bent thuis bent in het (operational) risk management en/of compliance binnen een financiële instelling. Ervaring in de consultancy is een pré.|

Jij hebt ervaring met projectmatig of agile werken, Je bent resultaatgericht en kunt zowel zelfstandig als in een (project)team functioneren. Jij bent ondernemend en hebt passie voor verbeteren en innoveren. Je durft verbinding te maken en uit te komen voor je (gefundeerde) mening. Je kunt met weerstand omgaan. Je vindt het prettig om voor of in een groep op te treden of te presenteren.

Denk jij dat je bij ons past?

 • Een afgeronde relevant vooropleiding b.v.  criminologie, rechten, of veiligheidskunde op WO of HBO-niveau.
 • 2-3 jaar relevante werkervaring met criminaliteitsbestrijding en/of operational risk management of compliance in de financiele sector
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving en daaraan gerelateerde beleidskaders
 • Uitstekende schrijfvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Emiel den Boer, emiel.den.boer@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je. 

 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies