Specialist Financiële Planning - maak jij het verschil voor onze klanten met jouw kennis en kunde? - Den Haag

Apply
  • Posting Date: 21-03-2019
  • Vacancy number: 20086

In het kort

Werken bij ABN AMRO in een informele en dynamische werkomgeving als Specialist Financiële Planning. Een uitdagende functie in een wereld die snel verandert, zeker op het gebied van digitalisering, wet- en regelgeving en producten. Allemaal veranderingen met een mogelijke financiële impact op het leven van onze ondernemende klanten. En daar ben jij. Je adviseert, denkt mee, houdt een spiegel voor en zoekt naar oplossingen. Kort gezegd, jij bent de stevige gesprekspartner voor klanten als het gaat over hun financiële planning.
Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!
 

Je werk

Jij bent binnen het bedrijfsonderdeel Personal Banking het aanspreekpunt voor onze ondernemende klanten als het gaat over Financiële Planning, waarbij  je verantwoordelijk bent voor je eigen agenda. Jij zorgt ervoor dat je met de klanten om de tafel zit waar jouw toegevoegde waarde het grootst is en daardoor weet je er ook commercieel een succes van te maken.

Je werkt in een zelf organiserend team met collega’s die dedicated werken voor Financiële Planning. Daarnaast werk je samen met collega’s van Medici & Vrije Beroepen, Wonen en de verschillende zakelijke afdelingen. Zij zijn jouw voornaamste leadgever en voor hen ben je de vraagbaak op het gebied van Financiële Planning. Daarnaast wordt ook van jou verwacht dat je intern en extern presentaties verzorgt bijvoorbeeld op het gebied van wijzigingen in fiscaliteit, de terugtrekkende overheid, de lage rentestand of de mogelijkheden van het opbouwen van een oudedagsvoorziening. Verder vorm je met jouw dedicated team een zogenoemd Center of Expertise en fungeren jullie als vraagbaak voor jullie collega’s in het land. Jouw collega´s, de Adviseurs Financiële Planning, zijn over het algemeen in gesprek met klanten in loondienst en zij werken over het algemeen de Inzichtrapporten of Integrale Financiële Adviezen van de Specialisten Financiële Planning uit.

Hoe ziet je werkdag er bijvoorbeeld uit?
Door één van de collega’s van de afdeling, waar de doelgroep Medici en Vrije beroepen bediend wordt, ben je in contact gebracht met een huisarts die zijn praktijk wil gaan overdragen. Op basis van een uitgebreide inventarisatie en door het in kaart brengen van de wensen en dromen van de klant, is er een financieel plan gemaakt en dat gaan jullie samen bespreken met de klant. Het Financieel Plan is het hulpmiddel waarmee jij jouw gesprek vorm geeft. Je zet klanten aan het denken en helpt hen om weloverwogen keuzes te maken. Daarbij maak jij het verschil doordat je het gesprek persoonlijk maakt. De impact van jouw gesprek heeft impact op de klant en op de bank.

Of je haakt aan bij een gesprek met een ondernemer die een kredietvraagstuk heeft. Jouw collega verzorgt de kredietaanvraag, en jij bent ervoor om met de klant te sparren over de impact van deze beslissing op zijn financiële situatie in privé.  En wat zijn daarbij de plannen van de klant voor wat betreft stoppen met werken of wat gebeurt er als de klant onverhoopt overlijdt of arbeidsongeschikt wordt. De klant kiest ervoor om een Financieel Plan uit te laten werken en dat zet jij in werking. Door jouw betrokkenheid onderscheiden wij ons als bank en maak je het verschil voor de klant.

Je werkomgeving

Personal Banking is het bedrijfsonderdeel binnen Retail waar de persoonlijke klantcontacten plaatsvinden en levert daarmee een sterke bijdrage aan de realisatie van de strategie en is mede bepalend voor de klantervaring. Binnen Personal Banking zijn er drie skillpools: Dagelijkse Bankzaken, Wonen en Advies. Binnen een skillpool zijn zelforganiserende teams multidisciplinair gestructureerd onder leiding van Skill Leads. Je bent verantwoordelijk voor een excellente dienstverlening op het gebied van Financiële Planning binnen de Skill Advies, voor alle klanten van ABN AMRO in square Midden-West, Den Haag. Je wordt voornamelijk ingeschakeld in afwijkende unieke situaties (bijvoorbeeld complexe vennootschappelijke structuren, bedrijfsovernames) en voor het bespreken van complexe financiële plannen.

Je profiel

Je bent een klantenman/vrouw en je bent een professionele en stevige gesprekspartner voor klanten. Je kunt diepgang aanbrengen in gesprekken en met jouw inhoudelijke kennis weet je voor klanten net dat stapje extra te zetten. Je zit vol ambitie en je wil graag samenwerken om Financiële Planning nog meer op de kaart te zetten.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- Hbo werk- en denkniveau
- 5 tot 7 jaar relevante werkervaring
- In het bezit van certificering FFP
- In het bezit van WFT Basis, WFT Vermogen, WFT Inkomen, WFT Hypotheken
- Kan een (latente) klantbehoefte perfect vertalen naar financiële oplossingen.
- Is proactief en vindt het leuk om presentaties te geven (voor zowel klanten als voor collega’s)
- Behulpzaam, empathisch en geduldig
- Bereid om ook ’s avonds met klanten in gesprek te zijn/presentaties te geven 

We bieden

Dit is geen standaard kantoorbaan! Je krijgt veel flexibiliteit voor wat betreft het invullen van je eigen agenda. Beeldbankieren maakt het namelijk ook mogelijk om buiten de gebruikelijke kantoortijden in gesprek te zijn met klanten. Je komt te werken in een leuke en uitdagende werkomgeving waar zelforganisatie veel ruimte biedt. Naast het zijn van een stevige gesprekspartner voor onze klanten ben je ook een mentor voor collega’s met minder ervaring.

Salarisindicatie: Eur 62k - 69k all-in o.b.v. 36 uur p/wk.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Voor meer informatie neem contact op met Saskia Beijersbergen op 06-10962905. We maken graag kennis met je.