Sr. Business Analist Online Banking - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 09-08-2019
 • Vacancy number: 22538
In het kort

Over de toekomst van bankieren weten we één ding zeker: het gaat vooral online gebeuren. Daarom vertaalt ABN AMRO haar producten en diensten door naar klantvriendelijke digitale producten en diensten. Bij Online Banking - Commercial Banking Digital doen we dat voor al onze zakelijke klanten. Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we relevante en innovatieve oplossingen ontwikkelen. Waarbij gebruiksvriendelijkheid altijd voorop staat. De reis naar digitaal is niet altijd gemakkelijk. Daarom zoeken wij mensen die zich hard willen maken om samen met ons de digitale uitdaging aan te gaan. Zo zoeken wij een ervaren Business Analist in het team waar we actief werken aan Digitale Producten & Services, als onderdeel van Online Banking. Zit er een scherpe analyticus in je, ben je een teamplayer en vind je dat financiële dienstverlening persoonlijker en vooral makkelijker kan? Heb je zin om in een multidisciplinair agile team diep in onze organisatie te duiken, op zoek de beste oplossing voor het digitaal maken van onze processen, producten en diensten, die helpen de customer journey te verbeteren? Dan komen we graag met je in contact!

Je werk

Samen met jouw product owner en je teamleden (development engineers, data- en business analisten, business developers, testers en UX-experts), bedenk je oplossingen om onze online dienstverlening voor zakelijke klanten te verbeteren. Je duikt in de mogelijkheden voor het verbeteren van een klantproces, onderzoekt welke oplossingen haalbaar zijn, en zo ja, wat daarin de beste aanpak is. Je bekijkt en analyseert hiervoor het huidige en het toekomstige end-2-end bedrijfsproces zodat jouw aanbevelingen optimaal in de nieuwe customer journey passen. Bijvoorbeeld door het analyseren en vastleggen van een proces in een BPMN model en het op detail uitwerken van een werkbare user story. Je schakelt zowel met belangrijke business stakeholders om hun wensen en eisen helder te krijgen, met je PO om de beste oplossingen te pitchen, en met de developers uit je team om te werken naar de beste bouw en implementatie. Je schrijft business cases, bereid workshops voor, maakt pitches om stakeholders mee te nemen in de beste methodes. Je schrijft user stories, maakt complexe procesplaten om stakeholders en developers mee te nemen.

Je werkomgeving

Je werkt in één van de agile teams van de afdeling Online Channels: Business Forms. In dit team werk je met je verschillende teamleden aan inzicht, overzicht, een gewenst proces en de concrete user stories die gebouwd worden voor een MVP. Je bouwt dus dagelijks mee aan digitale aanvraagprocessen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuwe rekening, het wijzigen van bedrijfsgegevens of bestuurswisselingen, en het aanvragen van passen. Maar ook aan generieke oplossingen als digitaal signeren en het digitaal kunnen uitwisselen van documentatie. Welke oplossing je ook bedenkt, je zet de beleving van de klant centraal en draagt bij aan de vele doelstellingen die we hebben bij het digitaliseren.

Je profiel

Net als wij, ben je ervan overtuigd dat de toekomst van financiële dienstverlening online ligt. In data-gedreven oplossingen om precies te zijn, die perfect op de behoeften van de klant aansluiten. Met je scherpe onderzoekersgeest duik je graag de complexe materie in om deze oplossingen te vinden. Je bent pro-actief in gesprek met onze klanten en stakeholders om er achter te komen hoe een proces het beste digitaal werkt: je bent een ster in het uitwerken van deze processen op gestructureerde wijze. Je maakt een helder overzicht van systemen en bronnen die we raken en nodig hebben, én weet de processen zo uit te leggen in user stories, dat de developers er direct mee aan de slag kunnen. Vervolgens test je mee, haal je de juiste data op en lever je concrete input voor optimalisatie in de toekomst. Kortom: met je analytische denkkracht als basis, weet je complexe informatie om te zetten in praktische oplossingen. Check je profiel:

 • je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo niveau en minimaal 5 jaar ervaring in een digitale omgeving;
 • je bent sterk analytisch onderlegd (proces modelling, business cases opstellen),
 • communicatief sterk (goed in stakeholdermanagement en reflectief),
 • je bent een teamplayer;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
We bieden
 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Een bruto jaarsalaris tot 80.000 Euro op basis van een 40-urige werkweek
 • Inclusief een benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je ontwikkeling 
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Reageer dan nu online! We maken graag kennis met je.Heb je nog aanvullende vragen? Neem dan contact op met Leonie Kemper (leidinggevende) via leonie.kemper@nl.abnamro.com
 

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies