Strategic Designer - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 22-07-2019
  • Vacancy number: 21460
In het kort

Zit ontwerpen in je bloed en ben je goed in het ontwikkelen van nieuwe concepten? Daar moet je wat mee doen! Group Innovation is een team van ondernemende innovators op zoek naar disruptieve business modellen die waarde creëren voor onze klanten, medewerkers en de maatschappij. Ter versterking van ons team zoeken wij een ervaren strategic designer die gedreven is om een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van ABN AMRO.

Je werk

Met jouw human centric manier van denken en onderzoekende manier van werken ben jij de expert in het doorgronden van de behoeftes van de klant en weet je deze te vertalen naar nieuwe concepten. Jij ben in staat om innovatie teams en senior management te overtuigen van het belang van human centric design en data gedreven werken. Je begeleidt hen met dit op een praktische manier toe te passen. Tegelijkertijd weet je hoe je concepten kunt ontwikkelen en hoe je innovatie teams daarin kunt versnellen. Je leidt en faciliteert innovatie teams om vanuit een thema of customer journey de juiste stappen te nemen; op onderzoek uit te gaan, experimenten uit te voeren en op iteratieve wijze tot nieuwe concepten te komen.

Jouw belangrijkste activiteiten:
- Innovatie teams begeleiden met human centric design
- Het ontwerpen en uitvoeren van experimenten
- Het analyseren van (klant-)data, vertalen naar inzichten en ontwikkelen van waarde proposities
- Het bouwen aan onze innovatie methodiek en deze tevens mee door ontwikkelen
- Het leren en begeleiden van deze methodiek aan collega’s
- Het faciliteren en leiden van workshops
- Samenwerken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO, klanten en partners
- Uitdragen van jouw expertise, in- en extern

Je werkomgeving

Het Innovation Centre is een open en levendige ruimte in het hart van ABN AMRO waar verbinding met de binnen- en buitenwereld centraal staat. Bij Group Innovation werken gedreven ondernemers, tech experts, bankiers, designers en innovatie professionals samen aan de toekomst van ABN AMRO. Je komt te werken in het Expert Center: een team van 12 innovatie experts met verschillende disciplines (o.a. strategic design, innovatie methodologie, partnerships, educatie en trends & ontwikkelingen) die samen innovatie met hun vakmanschap, ervaring en skills versnellen. Vanuit het Expert Center word je verbonden aan een van de drie innovatiethema’s en begeleid je meerdere innovatie teams binnen deze portfolio.

Je profiel

Je hebt een onderzoekersgeest, op zoek naar data, feiten en inzichten door continue de interactie met de klant en markt op te zoeken;
Je bent gedreven in het begeleiden van mensen met betrekking tot innovatie, je hebt ervaring in het ontwerpen van producten of diensten die dat uiten;
Je hebt ervaring met en kennis van Design Thinking, Agile en Lean-Startup. Je begrijpt de verschillen en overeenkomsten en kan ze toepassen;
Je bent in staat om grote hoeveelheden (ongestructureerde) data te analyseren, kerninzichten te destilleren en te verwerken tot een aantrekkelijk narratief;
Je hebt een duidelijk strategische kijk en oog voor de praktijk;
Je bent in staat om complexe materie te ontrafelen en simpel te visualiseren;
Je kent de worstelingen en dynamiek van innovatie teams en projecten omdat je dit zelf meerdere malen hebt ervaren;
Je weet hoe een corporate werkt en kunt je daarin goed bewegen;
Je bent niet bang om voor grote groepen of senior management te presenteren;
Je hebt affiniteit met de financiële sector en bent geïnteresseerd in de toekomst van bankieren;
Je bent een creatieve doorzetter die zich niet laat belemmeren of demotiveren door de restricties die soms horen bij het werken bij een corporate;
Je kijkt op een creatieve en strategische manier hoe je problemen kunt oplossen en je voelt je volledig thuis in de fuzzy front-end of innovation.

Je bent een authentieke, onafhankelijke persoonlijkheid met lef. Je staat voor je vak en beoefent dat met passie. Je bent creatief en ondernemend in hart en nieren. Je maakt impact en bent niet bang om te falen. Inhoudelijke onderwerpen maak jij je snel eigen.

Je bent op je plek in een lerende omgeving. Daarin voel je je uitgedaagd om bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van ABN AMRO. Door je energieke en aanstekelijke stijl en aanpak weet je mensen te inspireren en mee te krijgen in nieuwe ontwikkelingen.

Kernwoorden die jou beschrijven zijn onderzoekend, analytisch, probleemoplossend, toekomstgericht, optimistisch, zelfstandig en samenwerkingsgericht.

Jij hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 5-8 jaren ervaring als strategic designer binnen de grotere zakelijke dienstverlening (corporate omgeving). Je weet wat er speelt op het gebied van financiële innovatie of vindt het interessant om daar in te duiken.

We bieden

Een rol waarin je de vrijheid krijgt om het beste uit jezelf te halen, te groeien en impact te maken voor de maatschappij en de organisatie.
Een plek waar je samen met collega's, klanten en partners kunt meebouwen aan onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’. 
Een bruto jaarsalaris tussen € 46.340 en € 66.182 op basis van 36 uur.
Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
Uitgebreide support om fit en vitaal te blijven.
Last but not least: veel energie en ‘fun’ om met innovatie in het hart van de bank bezig te zijn.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature via de onze website. Neem voor meer informatie contact op met Laurens Hamerlinck (laurens.hamerlinck@nl.abnamro.com) We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies