Teamlead Know Your Client - Zwolle

Apply
 • Posting Date: 10-04-2019
 • Vacancy number: 20341

In het kort

ABN AMRO wil een effectieve bijdrage leveren aan de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Met de oprichting van een centrale afdeling Detecting Financial Crime (DFC) wil ABN AMRO haar risicomanagement versterken en versnellen. Deze stap past binnen de bankbrede strategie ‘Banking for better, for generations to come’.

Het Know Your Client Centre van Commercial Banking (KYC Centre) richt zich op het actualiseren en completeren van klantdossiers, periodic reviews, event driven reviews, begeleiden van exit trajecten en New Client Take On voor Commercial Banking volgens de geldende wet- en regelgeving. Je geeft leiding aan een team van adviseurs die zich richten op New . Naast de dagelijkse aansturing van je team, ben je eindverantwoordelijk voor de aantallen en de kwaliteit van de door jouw team afgehandelde dossiers. Je zet het klantbelang centraal en draagt er zorg voor dat een goede afweging wordt gemaakt ten aanzien van de mogelijke risico’s voor de bank. Met je team zorg je ervoor dat de bank niet voor onverwachte risico’s komt te staan en zorg ervoor dat de klanten een warm welkom ervaren.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je geeft leiding aan een team van adviseurs met een 1st Line of Defence verantwoordelijkheid voor Commercial Banking ten aanzien van de juistheid van de juridische klantdossiers van onze nieuwe klanten. Je bent met je team verantwoordelijk voor het oppakken, onderhouden, bewaken van de voortgang en sluiten van de dossiers. Je stemt regelmatig af met de tweedelijns partijen zoals Compliance, Legal, SIM, Sustainability, Tax, e.d. over het te volgen beleid. Je signaleert mogelijke verbeteringen in de processen en komt met verbetervoorstellen.In je rol als Teamlead geef je coachend leiding en heb je aandacht voor zowel de individuele behoeften als de afdelingsdoelstellingen. Hierbij heb je een voorbeeldrol richting je team en de rest van de organisatie, die je in de dagelijkse praktijk dan ook laat zien. Je zorgt er voor dat je goede contacten onderhoud met de stakeholders en dat de afdeling volledig integreert in het KYC Centre.

Je werkomgeving

Het Know Your Client Centre van Commercial Banking (KYC Centre) is onderdeel van DFC en richt zich op het actualiseren en completeren van klantdossiers, periodic reviews, event driven reviews en begeleiden van exit trajecten voor Commercial Banking volgens de geldende wet- en regelgeving.

Je geeft direct leiding aan een team van 15 – 20 medewerkers dat bestaat uit adviseurs en quality checkers. Je maakt onderdeel uit van een team van 3 – 5 teamleads. Je rapporteert aan de Manager KYC NCTO.Je standplaats is de Grote Voort in Zwolle. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten.Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit.

Je profiel

Je “leeft” de vijf cultuur principes (Crazy for Clients, I am Team, Be a Columbus, Give Trust en Are you in) en draagt deze in de praktijk uit naar klanten en collega’s! Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's.  Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en “I am team” is iets wat je drijft. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:Hbo-werk- en denkniveau;

 • Je hebt 3 jaar leidinggevende ervaring in een relevante professionele omgeving;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de financiële dienstverlening;
 • Kennis van Bedrijfsadministratie op HBO/WO-niveau;
 • Kennis van alle producten/diensten van het eigen werkgebied en de daarvoor te gebruiken systemen en procedures in binnen- en buitenland.
 • Kennis van (complexe) fiscale- en organisatiestructuren.
 • Kennis van (internationale) compliance eisen en procedures.
 • Uitgebreide Kennis van KYC/CDD
 • Kennis van veranderingsprocessen en -management, management van medewerkersbetrokkenheid, organisatiekunde en de uitgangspunten van de human resources strategie

We bieden

Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan het KYC Centre van Commercial Banking. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits.Het betreft een baan voor minimaal 36 uurBij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat het klantbelang altijd voorop. We willen onze klanten kennen en verkopen soms 'nee' als het risico te groot is.  Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien

 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Wouter van Kouwen (06 12453138). We maken graag kennis met je.  
   

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies